Autor Wątek: Mapa pustynna dla CoD'a  (Przeczytany 5455 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

_michal

• Gość
Odp: Mapa pustynna dla CoD'a
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 11, 2012, 19:37:18 »
Mapa wygląda jak Falcon.  :118: 

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 11, 2012, 20:00:39 »
To task dla developera - dodać parę maszyn na krzyż, parę w nowszej wersji, inne skiny, mapka i heya - nowa łapka na klientów. Tylko, że jeszcze musi działać... Osobiście wolałbym Afrykę niż Moskwę.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 11, 2012, 20:26:19 »
W sumie to super sprawa dla programistów. Na pustyni nie ma za dużo miast w rodzaju Londynu, Sherwood to też raczej nie jest, trawa w Libii nie wystepuje w takiej ilości jak we wschodniej Angli. Przewiduję znaczny wzrost fps w takim przypadku, lol :DDDDDDDDDDDD

... Osobiście wolałbym Afrykę niż Moskwę.
Nie Ty jeden :-D

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #4 dnia: Maja 12, 2012, 08:16:09 »
A ja bym wolał Moskwę.
Jeżeli wyjdzie Moskwa, to pojawi się kilka nowych samolotów. Należy zwrócić uwagę, że nie mówimy o Moskwie jak o mieście, ale o okresie obrony Moskwy. Pojawią się więc np BF-109F. Oczywiście pojawi się też całą gama samolotów radzieckich.
Mapa afrykańska to tylko mapa. Nikt nie wspomina o kampanii w Afryce. Czyli rzeczywiście robi się to, żeby fps były lepsze  :001: .
Jeżeli będą dodawać poszczególne fronty chronologicznie, to dojdziemy i do kampanii w Afryce. Czyli będą Spity V, Bf-109G2, może P-40.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 12, 2012, 08:33:46 »
A ja bym wolał Moskwę. (...) Mapa afrykańska to tylko mapa. Nikt nie wspomina o kampanii w Afryce.

Pozostaje pytanie, czy Moskwa dostanie kampanię, czy taki shit jaki jest w podstawce kłody.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 12, 2012, 10:52:36 »
A ja bym wolał Moskwę.
Ciekawe dlaczego nie jestem zdziwiony lol :D

Zoom, oczywiście, że zrobią Moskwę. Przecież to ruscy. Co do nowych samolotów po stonie niemieckiej w tym okresie to bym polemizował.
Wielokrotnie przekonałem się, ze dla ruskich Moskwa to tylko najwyżej E7. Ale oczywiśćie trzeba będzie dorobić całą masę radzieckich samolotów.
Czyli najprawdopodobniej znów rata, czajka i chociażby ił, no może SB-2 ... Pytanie tylko, czy znowu bedzie to tak jak w FB czyli jedna czajka , pięć emili i 20 minut pogoni, bo wszystkie pociski przechodzą pomiędzy płatami :-P
Dlatego jestem za mapami i samolotami zachodnimi, które są pozbawione "naleciałości narodowych" dla ludzi radzieckich.

Ramm.

« Odpowiedź #7 dnia: Maja 12, 2012, 11:01:49 »
Ram, z całym szacunkiem i sympatią, ale czy pamiętasz słowo "Luftwhiner"? Nie zaczynaj tego przed ukazaniem się tej Moskwy.
To moim zdaniem zniszczyło FB.

Tutaj zaczęło się przecież od zachodnich samolotów. Mam nadzieję, że będą dodawać chronologicznie.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 12, 2012, 11:47:39 »
Tutaj zaczęło się przecież od zachodnich samolotów. Mam nadzieję, że będą dodawać chronologicznie.

Dlatego mam nadzieję, że tego bedą się trzymać, bo pomiędzy Bitwą o Anglię a wycieczką Biura Podrózy "Wehrmacht" do Rosji to jest jeszcze cała Grecja, Kreta, Jugosławia no i pierwsze walki w północnej Afryce. Część samolotów już jest.
Bo do walk G2 kontra P-40 to jeszcze daleko.
Zoom - myslę, że dla tej gry było by najlepiej gdyby twórcy trzymali się najdalej od radzieckich sprzętów (z powodów jakich napisałem powyżej), a najlepiej gdyby zupełnie pomineli ten teatr działań. Dwa najwieksze i najbardziej popularne symulatory przed erą iłka czyli EAW i WW II Fighters były absolutnie pozbawione tej części zmagań z II wś w powietrzu.
Ale jak się obawiam jest to tylko moje, własne "wishful thinking" :-D

Ramm.

« Odpowiedź #9 dnia: Maja 12, 2012, 12:03:21 »
Zgadza się, to jest tylko Twoje "myślenie życzeniowe".

No i ja im się nie dziwię. Jako Rosjanie mają zupełne prawo, żeby przypominać własną historię. Gdyby Polacy robili grę o wojnie, to pewnie by zaczęli od września. Trudno by było utworzyć zrównoważoną walkę, ale niestety taka już była historia.
Rosjanie swoje samoloty tworzą chyba w oparciu o dane prototypów. Podobną jednak taktykę przyjęli dla samolotów japońskich, które też szczytem jakości wykonania to wtedy nie były. Pamiętam jednak, że np w ŁaGG-3, w czasie spokojnego lotu odpadła mi lotka - ot tak, odpadła i już.

Jedyne co zostaje, żeby pominąć radzieckie samoloty, to namówić zachodnie firmy do produkcji takich gier  :003: . Raczej mało prawdopodobne.
Na Grecję i Jugosławię bym nie liczył. Kreta, to generalnie te same samoloty, które już mamy - przeważnie hurrki, więc po co. (Patrzę z perspektywy wnoszenia nowych samolotów)

Gdyby rzeczywiście chcieli robić chronologicznie największe potyczki lotnicze, to następne powinno być Pearl Harbor i do czasu nalotów Amerykanów na Niemcy, tylko bitwy na Pacyfiku. Te walki nad Eurazją, po kilkanaście, może kilkadziesiąt samolotów, to jest nic w porównaniu z Pacyfikiem.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 12, 2012, 12:28:54 »
Jako Rosjanie mają zupełne prawo, żeby przypominać własną historię. Gdyby Polacy robili grę o wojnie, to pewnie by zaczęli od września. Trudno by było utworzyć zrównoważoną walkę, ale niestety taka już była historia.

O własnie, dobrze powiedziane.
Wg mnie Rosjanie pozbawieni sa w tej kwestii "bezstronnego podejścia", że się tak wyrażę. Podejścia, które reprezentowały wspomniane przeze mnie firmy zachodnie, tworząc EAW i WW II F. Bo przecież też mogły uznać, że Mustang lub Spitfire is the best fighter ever.
Dlatego jeśli Rosjanie zdobędą się w końcu na zrobienie swoich, radzieckich maszyn w sposób bezstronny - powstanie dla mnie sim idealny.
Bo zachodnie firmy rynek symulatorów odpuściły zupełnie.

Ramm.
« Ostatnia zmiana: Maja 12, 2012, 17:23:53 wysłana przez Leon »

« Odpowiedź #11 dnia: Maja 12, 2012, 13:44:12 »
Tylko czy Ty jesteś całkowicie obiektywny? Skąd wiesz, że to Rosjanie są stronniczy?
Trochę to wygląda tak, że "wszystko co różni się od moich poglądów jest nieprawdą".
A tak naprawdę, to o radzieckich samolotach wiadomo niewiele. Żaden latający się nie uchował do naszych czasów, natomiast BF, Sptfire i P-51 tak. Wiedza o samolotach radzieckich to udokumentowane wyniki badań wybranych i przygotowanych egzemplarzy, trochę wspomnień pilotów "wyprostowanych" przez cenzurę, oraz niestety wyobrażenia Lufwhinerów na temat radzieckich samolotów.

Jedyne wyjście dla Ciebie, to ignorować radzieckie samoloty.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 12, 2012, 14:20:06 »
Żaden latający się nie uchował do naszych czasów, natomiast BF, Sptfire i P-51 tak.

Wątpię aby Mark Hanna kiedykolwiek zaaplikował pełną moc, czy cisnienie ładowania w mietku na którym latał, tak aby przekonać się co naprawdę potrafił ten samolot.

Tylko czy Ty jesteś całkowicie obiektywny? Skąd wiesz, że to Rosjanie są stronniczy?
Trochę to wygląda tak, że "wszystko co różni się od moich poglądów jest nieprawdą".
Wybacz Zoom, ale takie postawienie sprawy przypomina postawę innego słynnego wąsacza i pytanie "Are you aviation engineer ??"
Umiem czytać i wyciągać wnioski z tego co przeczytałem Zoom, to chyba wystarczy aby sobie wyrobić swoje zdanie na pewne sprawy.

Ramm.

« Odpowiedź #13 dnia: Maja 12, 2012, 16:46:37 »
A tak naprawdę, to o radzieckich samolotach wiadomo niewiele. Żaden latający się nie uchował do naszych czasów, natomiast BF, Sptfire i P-51 tak. Wiedza o samolotach radzieckich to udokumentowane wyniki badań wybranych i przygotowanych egzemplarzy, trochę wspomnień pilotów "wyprostowanych" przez cenzurę, oraz niestety wyobrażenia Lufwhinerów na temat radzieckich samolotów.

Bez przesady......   Czy więcej Beefów się zachowało jak Jaków po wojnie to ja nie wiem. Ale jednak trochę tych ruskich samolotów latało po wojnie choćby i u nas nawet. Na zasadzie nie byłem, nie widziałem to można wszystkiemu zaprzeczyć. Jakby popatrzeć w inne niż szturmowikowe działy to i na tym forum można znaleźć różne "manuskrypty" dot. radzieckiej myśli technicznej.

Inna sprawa, że pomimo upływu 10 lat niektórzy wciąż opowiadają swoje przygody ze starym szturmowkiem jakby chcieli zając miejsca weteranów na paradzie z 9 maja. Chociaż niedługo pewnie tak będzie  :020:

« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 08, 2012, 23:06:50 »
Ten film chyba nada się tu:
IL-2 Cliffs of Dover: North Africa http://www.youtube.com/watch?v=Tugifv2YIw8
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack