Jeśli chodzi o reprezentację to uważam, że mamy szansę jakiej dawno nie mieliśmy. Może to naiwne, ale na razie fajnie jest mieć taką nadzieję.
Cieszę się, że są ME ale jednak nie do końca z tego, że u nas. A to dlatego, że nie uważam abyśmy dobrze wykorzystali ten okres przygotowania i mądrze wydawali publiczne pieniądze (choć dziś lemingom wciska się, że odnieśliśmy wielki sukces i wykonaliśmy 200% normy, "
wielki skok naprzód" jak to ktoś kiedyś powiedział he he

). Ciekawe kto zaraz będzie to naprawiał, skoro połowa firm budowlanych jest już na krawędzi bankructwa (PGB dziś -43% na WIG). A to, że sypać się zacznie to dla mnie pewne, przy tak wariackim tempie. Tak gigantyczne pieniądze pakowane w stadiony to również przesada, biorąc pod uwagę nasze wyczyny w tej dyscyplinie.
Ale dobra, nic już nie mówię. Jest święto. Radujmy się! Pijmy!
Na kaca przyjdzie czas później...
A co do (już wszechobecnych) flag na samochodach - to ciekawy temat. Przyznam, że razi mnie to. Strasznie wieśniacko to wygląda. Tym delikwentom z dwoma flagami brakuje generalnie chyba tylko puszek na sznurku ciągniętych za samochodem i na odpust do Pcimia Dolnego można grzać. I nie - nic z tych rzeczy, że się wstydzę barw narodowych. Proporczyk czy coś w tym stylu za szybą - jak najbardziej. Ale tej mody nie jestem w stanie ogarnąć. Inna sprawa, że pewnie nie jeden z tych co się teraz tak tą polskością obnosi, pierwszy flagę zwijał będzie, jeśli reprezentacja da plamę. Tzw. kibice sukcesu czy też po poznańskiemu "Janusze" jak kto woli.
A narzekają na wszytko jak jacyś śmieszni Polacy 
Aha, więc to tylko Polacy narzekają? Cała reszta świata to kraina szczęśliwych ludzi, klepiąca się wciąż po tyłkach...
Mnie na przykład bardziej irytują Polacy twierdzący, że narzekanie to typowo polska cecha ("narzekający na narzekających"). W mojej ocenie to klasyczny przejaw zakompleksienia. "
Nie narzekaj, bo Polak z ciebie wyjdzie. Szczerz zęby do kamery, świat patrzy!"
Wolę już tych narzekających niż głupawo uśmiechnięte pustaki, które gdy ktoś pluje, to udają że deszcz pada.