Autor Wątek: Kokokoko 2012 [o piłce nożnej]  (Przeczytany 32591 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Kokokoko 2012 [o piłce nożnej]
« Odpowiedź #75 dnia: Czerwca 08, 2012, 22:28:23 »
O kufa! 4:1 dla Ruskich! W moim piastowskim Wrocławiu :)  Czesi, co z wami! Wiperiod! Nie nazad!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwca 08, 2012, 22:29:14 »
Ja tam za Ruskimi jestem;).
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #77 dnia: Czerwca 08, 2012, 22:35:13 »
Ładnie graja to jestem za nimi :) . Jeżeli mecz z nami bedą grali takim tempem, zostaniemy rozjechani na amen, miejmy nadzieję że tylko jeden mecz im taki wyszedł.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #78 dnia: Czerwca 08, 2012, 23:31:01 »
Ja tam się na piłce nie znam (i nigdy specjalnie mnie nie interesowała), ale że co zostały naszej reprezentacji jeszcze dwa mecze (1-o wszystko, 2-na otarcie łez)?
Nie mam pretensji, że nie strzelili mając przewagę - to zdarza się nawet najlepszym, ale pozwolić sobie strzelić przez grającego w osłabieniu przeciwnika to jak dla mnie lekka przesada.
Oczywiście jest to moje prywatne zdanie i nie każdy musi się anim zgodzić.
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #79 dnia: Czerwca 09, 2012, 00:20:39 »
Che che znowu sędziowie nas oszukali.

Mógł wyrzucić dwóch Greków a najlepiej trzech ...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #80 dnia: Czerwca 09, 2012, 00:53:59 »

Ja i mój przenośny składzik cegieł też. Tylko póki co czekamy do 12 czerwca.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #81 dnia: Czerwca 09, 2012, 08:24:19 »
Nie ma takiej gry, obojętnie zespołowej czy nie,  w której kibicowałbym rosjanom. I włochom  :002: :002:
Prawdziwy problem to mecz Włochy - Rosja ... :karpik :karpik :karpik
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #82 dnia: Czerwca 09, 2012, 10:01:49 »
IŁ-2 FB/AEP/PF 4.04m. Lock On 1.12b

« Odpowiedź #83 dnia: Czerwca 09, 2012, 10:18:15 »
Strach pomyśleć, co by się działo jakby Ruscy przegrali z Czechami. :005: Wesołe komentarze pod filmikiem są swoją drogą. Ot impreza sportowa zakończy się regularnym mordobiciem... Smutne.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: Czerwca 09, 2012, 10:27:39 »
Smutne to jest to, że tak się kończy nakręcanie tych wszystkich "piłkoszałów", bo jakoś nikt nie wyznacza granicy w tej błazenadzie a pijana gawiedź potrafi pokazać "co potrafi". Skoro to wszystko takie "bezcenne", te emocje, to potem trudno się dziwić, że ludzie traktują to tak poważnie i się zaczynają lać po mordach. Tych chuliganów powinni złapać i do pierdla wsadzić. Zresztą może i tak było, z tym, że wątpię, żeby teraz o tym media mówiły. Teraz wszystko ma być cacy w mediach.

A wracając do tematu... ja wczoraj wróciłem z grilla, specjalnie wcześniej żeby okukać ceremonię otwarcia. Jakie było moje zdziwienie, kiedy się okazało, że piłkarze już wychodzą na murawę, a to co brałem za jakieś dupopląsy bez ładu i składu, to owe wielkie otwarcie z 600 zagranicznymi artystami... Hmmmmmm..... Oglądając mecz Pol-Gre nadciągnęły nad mój dom chmury, które w kluczowym momencie spowodowały "Brak sygnału", tak więc gola Lewandowskiego nie widziałem z akcji.... Następnie czekałem na mecz Rus-Cze... i się nagle obudziłem już po 2 bramce.... potem mecz się skończył, a ja o 2 pogasiłem światła....
Tak więc moim zdaniem było dość nijak i nawet nudno, sennie.

Kokoko,
Zaratustra

« Odpowiedź #85 dnia: Czerwca 09, 2012, 10:58:25 »
Smutne to jest to, że tak się kończy nakręcanie tych wszystkich "piłkoszałów", bo jakoś nikt nie wyznacza granicy w tej błazenadzie a pijana gawiedź potrafi pokazać "co potrafi". Skoro to wszystko takie "bezcenne", te emocje, to potem trudno się dziwić, że ludzie traktują to tak poważnie i się zaczynają lać po mordach.
A to coś dziwnego i odmiennego od tego co się regularnie widuje z okazji jakiś innych meczów piłki kopanej?

Zresztą co się w sumie dziwić? Z jednej strony to w końcu kibice (zachowują się jak zwykle - ktoś się po nich czegoś innego spodziewa?), a z drugiej na te całe stadiony wywalono w błoto miliony, a ochrona to jak znam życie jak zwykle - ludzie z przypadku, bo za kilka złotych na godzinę porządnej ochrony się nie dostanie. I dopóki ktoś nie weźmie organizatorów meczów za 4 litery i ich nie zmusi do zapewnienia bezpieczeństwa na stadionach (zamiast wynajmowania "ochrony" na sztukę po najniższych kosztach) to dalej tak będzie.

« Odpowiedź #86 dnia: Czerwca 09, 2012, 11:05:48 »
Szkoda, że w mediach gnoi się tylko naszych (często zresztą wyolbrzymiając, nie rzadko zmyślając) a jak przyjechało bydło innej narodowości, to jakoś nikt nie podnosi głosu (gdzie jest tvn i gazeta wyborcza ?). Póki co ten materiał nie pojawił się w żadnej telewizji, mimo że  wysyłano go do tvn24.
IŁ-2 FB/AEP/PF 4.04m. Lock On 1.12b

« Odpowiedź #87 dnia: Czerwca 09, 2012, 11:47:46 »
...a jak przyjechało bydło innej narodowości, to jakoś nikt nie podnosi głosu
Tak naprawdę "bydło" to akurat nie ma narodowości (kibic, to kibic) - zaryzykuje twierdzenie, że "poziom" kibiców jest podobny w całej Europie, różny jest tylko "poziom" ochrony i służb z nimi walczących - a to się przekłada na ogólny efekt.

Akurat lakoniczne komunikaty, że "odbyło się to bez poważniejszych incydentów" są w tym momencie zrozumiałe - organizator przecież nie będzie "robił pod siebie". A z drugiej strony ta burda w porównaniu z tym co jest na co dzień i co fundują przy wielu okazjach te zgraje kibiców jakoś wielka nie była. Ot 30 sekund tarmoszenia po ryjach jednej tłuszczy przez drugą i w sumie nie wiadomo kto to zaczął (bo kamerę ktoś włączył pewnie dopiero jak zauważył zadymę) i to nawet odbyło się bez tradycyjnej dla kibiców demolki. Nuuuda ...

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #88 dnia: Czerwca 09, 2012, 12:30:53 »
Póki co ten materiał nie pojawił się w żadnej telewizji, mimo że  wysyłano go do tvn24.
Patrz, a ja właśnie w TVN 24 oglądałem.
A na stornie TVN 24 wisi od 7-28.

Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: Czerwca 09, 2012, 13:57:40 »
My tu gadu, gadu a w normalnych warunkach już byśmy popłynęli. Piszę "w normalnych", bo cały czas zakładam pomoc sędziów. Jakbyśmy wczoraj grali z Rosjanami, to by nas roznieśli. Jeśli Czesi są mocni, a zakładam, że są, to +1 pkt z Grecją będzie całym naszym dorobkiem. Tak jak podkreślałem wielokrotnie - jedyna nadzieja w sędziach. Nie ma co się oszukiwać, piłka to jeden z najbardziej skorumpowanych i zdemoralizowanych sportów. Dziesiątki zapuszkowanych działaczy, sędziów i piłkarzy w Polsce o czymś świadczy. Nie mam złudzeń - albo nam wynik wydrukują, albo popłyniemy.

Tako rzecze,
Zaratustra