Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight wydany.  (Przeczytany 18324 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Nowy Microsoft Flight wydany.
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 28, 2012, 22:45:16 »
http://forum.avsim.net/topic/363929-release-images/#

Tu trochę foto. Jak bez Tracka to nawet nie ściągam.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 28, 2012, 23:57:04 »
Polatałem chwilę. Track nie działa ale można wreszcie przypisać osie do mieszanki i skoku śmigła. Z jakiegoś powodu gra nie widzi pokrętła "Rotary 1" w moim X45.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 29, 2012, 00:24:40 »
Polatałem chwilę. Track nie działa ale można wreszcie przypisać osie do mieszanki i skoku śmigła. Z jakiegoś powodu gra nie widzi pokrętła "Rotary 1" w moim X45.
A zrobiłeś update "games" w sofcie od TiR'a?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 29, 2012, 08:09:01 »
Tak, ale dostałem info że mam aktualną listę gier.

« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 29, 2012, 09:40:40 »
Wypróbowałem - :( arcade game , dziękuję postoję ale być może komuś się spodoba.

« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 29, 2012, 09:46:07 »
W którym miejscu widzisz arcade? Wg mnie fizyka lotu dostępnych maszyn nie odbiega od tego co mieliśmy w defaultach FSX, FS9 i wcześniejszych.

« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 29, 2012, 09:59:35 »
W którym miejscu widzisz arcade? Wg mnie fizyka lotu dostępnych maszyn nie odbiega od tego co mieliśmy w defaultach FSX, FS9 i wcześniejszych.

No np to: "I hunted for ages for the start key - then realised its the "aircraft on" key". Dwa czy więcej silników będzie się odpalać jednocześnie? Brrrrum, i lecimy.

pozdrawiam
ROB

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 29, 2012, 10:32:50 »
To nie zupełnie tak. Jeden przycisk masz, tak jak i w FSX. Ale masz też i klikalny kokpit i... panel checklisty, która może być wykonywana automatycznie, albo możesz sam ją wykonywać i sama się odhacza po kolei.

« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 29, 2012, 10:38:36 »
Czyli to co mieliśmy do tej pory. "E" uruchamia cały samolot.
Gra jest ograniczona przez brak scenerii całej Ziemi, ATC, AI traffic i wsparcia dla zewnętrznych twórców dodatków ale daleko jej do bycia typową arcadówka.

« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 29, 2012, 10:38:41 »
Czeklisty? Coś w rodzaju:

- Samolot włączony? - pada pytanie z lewego fotela
- Taaaa - głos z głębi.
- To kołujemy.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 29, 2012, 10:46:33 »
Nie, jest panel z wszystkimi czynnościami, przed uruchomieniem, przed startem itp. Możesz włączyć automat, który wykona po kolei te czynności za ciebie, albo możesz je sam wykonywać i checklista będzie się po kolei odhaczać. W Icon to nic nie daje, bo fruwadło proste jak... cegła ? W Stearmanie można się już tym pobawić - innych maszyn w Becie nie dostałem, ale teraz mam Maule... tylko czasu na zabawę Flight brak przy innych obowiązkach ;)

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 29, 2012, 11:34:22 »
Checklista jest podobnie rozwiązana jak w Bronco Aerosoftu, co do samego symulatora jak się już przebrnie krótki tutorial to gra z każda minutą przy niej spedzoną coraz bardziej mi sie podoba, bardzo ładna grafika (wszystko na max poza cieniami), ślicznie wkonany zewnetrzny model samolotow, kokpity niestety bardzo średnio(dzisiaj zamierzam kupić Maula to zobaczymy czy różni się jakościowo), bardzo fajny model lotu, szczególnie jak sie wyłaczy wszystkie pomagacze to np przy silnym wietrze miota nieźle samolotem, nigdy czegoś takiego nie bylo w żadnym FS-ie, fajnie zrobiony deszcz chociaż znowu krople nie spływaja po szybie. Jeynie czego mi brakuje to ruchu AI zarówno tego powietrznego jak i tego na ziemi, troche sie lata tak jak po okolicach Czarnobylu. Aha i nie za bardzo sobie wyobrażam żebysmy sie kiedykolwiek doczekali Polski w tej grze, tak samo ciekaw jestem ile np będzie kosztowala Australia czy Ameryka Płn jeśli parę wysepek Hawajskich kosztuje prawie 20 Euro. Pożyjemy zobaczymy.
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 29, 2012, 15:53:41 »
Ja grając 1 "misję" szkoleniową w becie miałem wrażenie, że zbieram monety. Brakowało mi tylko zamiast samolotu jakiegoś liska albo grubego montera/pizzera.

« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 29, 2012, 16:11:28 »
Z tego co pamiętam to trzeba przelecieć koło balonów, a te "monety" to waypointy. Identyczne misje są w FSX. Próbujcie dalej :118:.
Po dwóch pierwszych misjach szkoleniowych dostajemy dostęp do klasycznego Free Flight.