Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight wydany.  (Przeczytany 16928 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Nowy Microsoft Flight wydany.
« Odpowiedź #45 dnia: Marca 03, 2012, 17:18:01 »
Każdy kto chciałby mieć Tracka IR w Flight niech skrobie co o tym myśli msflight@microsoft.com .
Może szybciej coś zrobią chyba, że wietrzą tam kasę. DLC z obsługą TiR za 3$. LOL.

Jest chyba DM. Silnik mi się przegrzał. Beczki się robi przyjemniej niż w FS, jest spora różnica jeśli doda się pedał do tego.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #46 dnia: Marca 03, 2012, 19:07:11 »
Widać, że coś gmerali przy FM... po przeciągnięciu dynamicznym, aż do ziemi da się utrzymać samolot z dziobem skierowanym pionowo do góry :P.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 03, 2012, 21:41:21 »
Co do TiRa. Tak sobie myślę, że chyba MS chce by we Flight Korzystać z Kinnecta i może tutaj ta ściema, że nie dali obsługi Tracka IR?
Wszystko w rodzinie i tyle.

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Marca 03, 2012, 21:53:17 »
Naprawdę Wam na tym tytule zależy?  :118: 

« Odpowiedź #49 dnia: Marca 03, 2012, 22:21:51 »
Chłopaki za dużo grali w FSX 'a i szukają odmiany :). Ja natomiast niedawno zakupilem FSX + kilka dodatków więc mam się czym bawić.
Co do FS to sami widzicie , że to nie dla symulomaniaków. :banan

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #50 dnia: Marca 03, 2012, 23:07:40 »
Naprawdę Wam na tym tytule zależy?  :118: 
A co, woda sie nie podoba? ;)

Tytul ma pare zalet, tu nie chodzi zeby zalezalo, FSX bedzie zyl dalej swoim zyciem jako ulubiony sim, ale po prostu mala odmiana. Dla takiego latania VFR to Flight jest calkiem przyjemny. Nie mowie ze bede kupowal jakies addony, sam jestem ciekaw jak to sie rozwinie ale FSX to na pewno nie wyprze przeciez, przynajmniej w obecnym wydaniu. No i to dzielenie ziemi na laty. Przyszlosci specjalnie tu nie ma ale pobujac sie na Stearmanie jest nawet calkiem calkiem.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #51 dnia: Marca 04, 2012, 18:59:41 »
Tytul ma pare zalet, tu nie chodzi zeby zalezalo, FSX bedzie zyl dalej swoim zyciem jako ulubiony sim, ale po prostu mala odmiana.

Obawiam się, że pojawienie się Flight'a może w przyszłości negatywnie wpłynąć na rynek dodatków do FSXa. Po prostu odciągnie część dotychczasowych użytkowników i zmniejszy dopływ nowych. Jeśli Microsoft nie wypuści do Flight'a SDK, to Flight pozostanie dla mnie taką egzotyczną ciekawostką. Jeśli zastanowimy się nad nowym modelem komercjalizacji tego produktu - program gratis, a firma zarabia na sprzedaży dodatków, to jest wysoce prawdopodobne, że Microsoft nie planuje wypuścić Flight SDK.

« Odpowiedź #52 dnia: Marca 04, 2012, 19:11:00 »
Niekoniecznie. MS może wypuścić SDK dla obcych i sprzedawać tylko i wyłącznie w swoim sklepie pobierając myto od sztuki albo bez myta, kupując prawa.

pozdrawiam
ROB

« Odpowiedź #53 dnia: Marca 04, 2012, 19:36:34 »
Niekoniecznie. MS może wypuścić SDK dla obcych i sprzedawać tylko i wyłącznie w swoim sklepie pobierając myto od sztuki albo bez myta, kupując prawa.

Masz rację, o tej możliwości nie pomyślałem. Czyli jednak jest jakaś nadzieja dla Flighta.

« Odpowiedź #54 dnia: Marca 04, 2012, 22:50:07 »
Jeśli zastanowimy się nad nowym modelem komercjalizacji tego produktu - program gratis, a firma zarabia na sprzedaży dodatków, to jest wysoce prawdopodobne, że Microsoft nie planuje wypuścić Flight SDK.

Jest to najbardziej  logiczne podejście. Zamykasz  platformę, zatrudniasz dobrych modelerów/programistów/grafików, tworzysz DLC i odrywasz kupony.
Kto będzie chciał się masturbować przy Flight-cie, ten  będzie kupował DLC. A że tam warszawki nie będzie,  czy tez Krakowa, dla mnie to bez znaczenia, nawet w FSX nad polską rzadko się pokazuję. Chcę latać nad górami mam od tego Sierra Nevada/Apallachy/Kordyliery. Chcę niziny... znajdą się na wschodnim wybrzeżu ameryki północnej, chcę sobie latać nad wyspami mam od tego Hawaje, Midway czy nawet Wyspy Dziewicze Stanów Zjednoczonych. Chcę pustynie,  też wiem gdzie szukać.
Nawet jak wydadzą tylko NA i SA, to i tak będzie w zasadzie przekrój  przez prawie wszystkie możliwe  klimatyczne strefy.
Czy więcej coś potrzeba? Chyba nie.

Poza tym Flight-a posiadam, ale traktuję go tylko jako w pełni funkcjonalne demo.

« Odpowiedź #55 dnia: Marca 05, 2012, 12:49:05 »
Jest to najbardziej  logiczne podejście. Zamykasz  platformę, zatrudniasz dobrych modelerów/programistów/grafików, tworzysz DLC i odrywasz kupony.
Może jest to logiczne z punktu widzenia księgowych w MS. Jednak dla użytkowników starszych produktów (seria Flight Simulator) taka polityka nie przyniesie nic dobrego. Mniejsza liczba użytkowników spowoduje spadek opłacalności produkcji dodatków do FSXa. Pogarsza to perspektywy bardziej wymagającej społeczności skupionej wokół linii Flight Simulator.

A że tam warszawki nie będzie,  czy tez Krakowa, dla mnie to bez znaczenia, nawet w FSX nad polską rzadko się pokazuję.
Może dla Ciebie to bez znaczenia - masz bardzo egocentryczne podejście do tematu - dla innych jednak może mieć to znaczenie zasadnicze. Zastanów się dla czego jest dostępne tak dużo fotoscenerii narodowych czy poszczególnych lotnisk. Myślisz, że komuś kto chce latać akurat w Polsce, "autobusem" z EPWA do EPKK ładna mapka kawałka Grand Canion wyda się dobrym zamiennikiem?

Chcę latać nad górami mam od tego Sierra Nevada/Apallachy/Kordyliery. Chcę niziny... znajdą się na wschodnim wybrzeżu ameryki północnej, chcę sobie latać nad wyspami mam od tego Hawaje, Midway czy nawet Wyspy Dziewicze Stanów Zjednoczonych. Chcę pustynie,  też wiem gdzie szukać.
Na razie masz tylko Hawaje i będziesz miał tylko to, co w opinii autorów Flighta wyda się być atrakcyjne. W świecie FSXa wybór jest znacznie większy i jestem pewien, że pracy niezależnych producentów dodatków nie zastąpi żaden, niewielki zresztą, zespół z Microsoftu.

Moim zdaniem, obecnie widoczna formuła Flighta to nieszczęście, pozycjonujące ten produkt w kategorii casual entertainment. Przy takiej grupie docelowej nie ma co łudzić się wydaniem większej ilości zaawansowanych (czytaj skomplikowanych w obsłudze) samolotów czy dodatków (ATC, Weather itd.).
A mógł MS napisać nowy engine do serii Microsoft Simulator zachowując obsługę formatów danych stosowanych w FSXe. Niestety wyboru dokonali spece od marketingu w porozumieniu z księgowymi - i powstała zabawka typu "have a fun".

« Odpowiedź #56 dnia: Marca 05, 2012, 15:41:40 »
Następną scenerią będzie Alaska. Nie zdziwię się jak nowym samolotem będzie DHC-2 Beaver.
This Spring, fans will be able to purchase the Journey to Alaska Pack, the second in a series of expansion packs for the game with over 1.2 million square miles of captivating scenery, additional missions and new aircraft.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Marca 05, 2012, 16:06:06 »
Skąd to info?

« Odpowiedź #58 dnia: Marca 05, 2012, 16:34:49 »

_michal

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Marca 05, 2012, 16:53:38 »
Dzięki, heh. Na xboksowym blogu, lol.