Autor Wątek: Kolejna płatna kampania - Galland: the Gentelmen i Dywizjon 303 !  (Przeczytany 21497 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Kolejna płatna kampania - Galland: the Gentelmen i Dywizjon 303 !
« Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 09, 2012, 12:07:29 »

Dzięki, działa.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 10, 2012, 17:42:22 »
  Dzięki, działa.

Jest już łatka, zrób update i daj znać, czy na polskiej wersji CoD'a działa już j.polski w menu w kampanii.
U mnie jest już ok.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 10, 2012, 22:19:30 »
Dzięki, działa.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2012, 22:40:00 wysłana przez Leon »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 11, 2012, 19:17:45 »
Dzięki, działa.

Należy zrobić jeszcze jeden update. Zauważyłem bug z ikonkami, po dziś cały dodatek działa już dobrze, w tym na polskim Steam i polskim CoD.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 02, 2013, 21:47:32 »
Pojawił się wywiad na SimHQ dot. tej kampanii: http://simhq.com/_air15/air_576a.html .

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 29, 2013, 10:59:51 »
Jeśli ktoś ma problem z działaniem kampanii od Desastersoft po nieoficjalnym patchu od Team Fusion, to tu jest instrukcja:

"I have installed the MOD of the Team Fusion. How can I use it with Desastersoft Add-On?

Answer:

To be able to use Desastersoft products in conjunction with the MOD of the Team Fusion please copy your "mission" folder from "C:\Users\YourName\Documents\1C SoftClub\il-2 sturmovik cliffs of dover" into the folder "C:\Users\YourName\Documents\1C SoftClub\il-2 sturmovik cliffs of dover – MOD". Make sure you use the Desastersoft updater BEFORE or AFTER copying the files over. If you want to use the Paint Schemes also in the MOD then you need to copy also the Paint Schemes folder on the same way."

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 12, 2014, 12:06:23 »
Ok, jest już update kampanii (dwa skiny dla 303 oraz nowe ini PL). Zostały także poprawione bugi w polskiej wersji językowej:

http://www.desastersoft.com/en/news .

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 16, 2014, 23:38:51 »
Właśnie wrzuciłem recenzję tego dodatku. Jest też skin pack dla strony niemieckiej.

http://yoyosims.pl/ . Enjoy.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2014, 00:45:38 wysłana przez Leon »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 07, 2014, 11:32:15 »
Panowie czy jest możliwość skopiowania "wprowadzenia do bitwy"? Chcę to jakoś przetłumaczyć. Zainstalowałem tą darmowa kampanię: http://yoyosims.pl/news/592_nowa-darmowa-kampania-do-il-2-cod i chcę sobie pomóc w wykonaniu zadań. Jeśli to możliwe prosił bym o opis jak to zrobić.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 07, 2014, 12:57:29 »
Ja też chętnie bym się dowiedział czy jest opcja przetłumaczenia na angielski/polski dla tej darmowej kampanii.

« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 26, 2014, 01:37:06 »
Dzis zakupiłem ten dodatek i mam kilka pytań:

1) Lecę pierwszą misję w kampanii dla dyw. 303, i za diabła nie mogę zmusić mojej grupy do podjęcia walki z przeciwnikiem co praktycznie uniemożliwia przejście misji (nie działają komendy radiowe rozkazujące atak na bombowce/myśliwce)
2) Jak należy odczytywać komendy ze stacji naprowadzania

Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 26, 2014, 09:00:04 »
Dzis zakupiłem ten dodatek i mam kilka pytań:

1) Lecę pierwszą misję w kampanii dla dyw. 303, i za diabła nie mogę zmusić mojej grupy do podjęcia walki z przeciwnikiem co praktycznie uniemożliwia przejście misji (nie działają komendy radiowe rozkazujące atak na bombowce/myśliwce)
2) Jak należy odczytywać komendy ze stacji naprowadzania

1/ To jest ogólny bug CoD. Musisz podlecieć (właściwie minąć przeciwnika) tak, by 5 komend z menu rozkazów - czyli wszystkie - były podświetlone na ten bardziej czerwony kolor. Wtedy się posłuchają. Jak też zauważą wroga, to często sami zaatakują, ale też ogólnie nie licz niestety na super zarządzanie swoim kluczem. Ja miałem na całą kampanię 303 chyba tylko z 10 misji z sukcesem, chociaż skończyłem ze 40-ci.
2/ U Niemców czy Brytoli? Dwa inne schematy. Ze stacji radarowej masz - angels to wysokość w stopach, dalej kwadrat w jakim odnotowano wroga, typy to określenie grupy, a nie typów maszyn i kurs jakim lecą, czyli np. Ty lecisz kursem 90, a podaje, że oni lecą kursem 350, więc skręcasz tylko 60 stopni (wg. kompasu, który u Brytoli trzeba wciąż poprawiać). Drugi komunikat, który dotyczy tego samego typu maszyn to punkt przechwycenia, czyli jakim musisz lecieć kursem i na jaki kwadrat na mapie by zrobić sobie mijankę - ale chyba nie uwzględnia prędkości, więc możesz być wcześniej albo później. Po poznaniu tego znaleźć bardzo łatwo w sumie, a latałem bez ikon.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 26, 2014, 12:38:31 »
Dzięki YoYo, na szczęście sytuacja trochę się poprawiła. Doczytałem się, że podczas startu należy użyć autopilota i przelecieć na nim do pierwszego waypointu, wtedy ja jako lider będę widoczny dla grupy. Faktycznie coś w tym jest, bo w ostatnim podejściu do tej misji udało mi się zmusić moich do ataku na bombowce, i z sukcesem zakończyć misję. Koordynaty podawane przez stacje radarowe też się sprawdzają, i rzeczywiście latając Hurrkiem trzeba koniecznie pilnować ustawień kompasu bo można polecieć w siną dal ;) Ogólnie pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, klimat na lotniskach i w powietrzu niesamowity, pięknie ten Clod wygląda. Model lotu i CEM to wisienka na torcie, już się nie mogę doczekać kolejnej misji.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 26, 2014, 16:38:18 »
Nie musisz absolutnie uzywac autopilota. Startujesz i czekasz w pkt zbiorki az reszta doleci i wtedy ruszasz. Autopilot jest dla noobow ;).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 26, 2014, 19:32:34 »
Wiem że autopilot to ostatnia rzecz jakiej można używać, ale podobno dzięki temu grupa reaguje na komendy radiowe w późniejszym etapie misji :)