Dzis zakupiłem ten dodatek i mam kilka pytań:
1) Lecę pierwszą misję w kampanii dla dyw. 303, i za diabła nie mogę zmusić mojej grupy do podjęcia walki z przeciwnikiem co praktycznie uniemożliwia przejście misji (nie działają komendy radiowe rozkazujące atak na bombowce/myśliwce)
2) Jak należy odczytywać komendy ze stacji naprowadzania
1/ To jest ogólny bug CoD. Musisz podlecieć (właściwie minąć przeciwnika) tak, by 5 komend z menu rozkazów - czyli wszystkie - były podświetlone na ten bardziej czerwony kolor. Wtedy się posłuchają. Jak też zauważą wroga, to często sami zaatakują, ale też ogólnie nie licz niestety na super zarządzanie swoim kluczem. Ja miałem na całą kampanię 303 chyba tylko z 10 misji z sukcesem, chociaż skończyłem ze 40-ci.
2/ U Niemców czy Brytoli? Dwa inne schematy. Ze stacji radarowej masz - angels to wysokość w stopach, dalej kwadrat w jakim odnotowano wroga, typy to określenie grupy, a nie typów maszyn i kurs jakim lecą, czyli np. Ty lecisz kursem 90, a podaje, że oni lecą kursem 350, więc skręcasz tylko 60 stopni (wg. kompasu, który u Brytoli trzeba wciąż poprawiać). Drugi komunikat, który dotyczy tego samego typu maszyn to punkt przechwycenia, czyli jakim musisz lecieć kursem i na jaki kwadrat na mapie by zrobić sobie mijankę - ale chyba nie uwzględnia prędkości, więc możesz być wcześniej albo później. Po poznaniu tego znaleźć bardzo łatwo w sumie, a latałem bez ikon.