Autor Wątek: DCS: World  (Przeczytany 177291 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mmaruda

• Gość
Odp: DCS: World
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 12, 2012, 12:11:51 »
Upewnij się, że masz włączone wszystkie opcje realizmu związane z lataniem, plus wyłączony autorudder (osobna opcja domyśnie włączona). Nie znam nikogo, kto wystartował DCS:Mustangiem za pierwszym razem, a ten opis coś za rózowo wygląda :D

No to już znasz, autorudder wyłączyłem, zero ułatwień. Chociaż może to dlatego, że w 1.2 coś tam poprawili w tej materii (jak głosi Ed Forum), zachowanie tylnego kółka czy coś.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 14, 2012, 19:00:45 »
Qra totalnym idiotyzmem jest konieczność instalacji Black Shark 1 na dysku jeśli masz BS2 upgrade, a nie fulla. 4GB danych na dysku tylko po to by uruchomić Black Sharka w World.

:roll:

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 14, 2012, 19:04:37 »
Po instalacji World'a i modułu BS'a możesz go spokojnie odinstalować.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Lipca 14, 2012, 19:21:14 »
Wiem o tym. Pomimo tego jest to najbardziej kretyński sposób instalacji gry jaki widziałem. Przecież oni sami ten program piszą, co za problem dodać sprawdzanie dwóch numerów seryjnych? Z BS2 problemu nie ma, z BS2 upgrade jest. WTF?

« Odpowiedź #34 dnia: Lipca 15, 2012, 14:54:30 »
Mam pytanie do osób które ściągnęły ze strony producenta lekcje treningowe do Su-25T oraz Ka-50 pod DCS World. Zajmują one sporo więcej miejsca niż lekcje treningowe we wcześniejszym wydaniu, więc można by spodziewać się nowego podejścia do tematu. Jednam u mnie o ile wszystko działa jak należy, o tyle dociągnięte lekcje zaliczają zwis i powrót na pulpit windowsa. Czy komuś udało się je odpalic? Link źródłowy: http://www.digitalcombatsimulator.com/en/downloads/video/   
"Być bohaterem przez minutę, godzinę jest o wiele łatwiej niż znosić trud codzienny w cichym heroizmie." Fiodor Dostojewski

« Odpowiedź #35 dnia: Lipca 15, 2012, 15:04:52 »
Mam to samo. Przy tych próbie uruchomienia filmików Ka-50 gra wypada do pulpitu.
Jednak nie jest to nowe podejście, tylko właśnie stare. To są po prostu filmy i to stosunkowo kiepskiej jakości, w stosunku do celu. Nie jest to HD, napisy w kokpicie nie są czytelne. Podejrzewam, że to są to filmy z pierwszych Black Sharka i Flaming Cliffs.
Zawsze możesz je odtworzyć jako filmy w zewnętrznym programie. U mnie pliki *.ogv odtwarza VLC player.

Lekcje do A-10 i P-51 już zrobione są w środowisku gry i dlatego są mniejsze. No i jakość masz taką, jak skonfigurujesz grę.

« Odpowiedź #36 dnia: Lipca 15, 2012, 15:36:45 »
Dzięki za informacje, mam nadzieję że poprawią to niebawem.
"Być bohaterem przez minutę, godzinę jest o wiele łatwiej niż znosić trud codzienny w cichym heroizmie." Fiodor Dostojewski

« Odpowiedź #37 dnia: Lipca 15, 2012, 16:08:47 »
Poprawić to może poprawią i gra nie będzie wypadała do pulpitu.
Co do jakości filmu - raczej nic nie zmienią. Moim zdaniem nawet lepiej się to ogląda w zewnętrznym programie. Merytorycznie się nic nie traci, a wręcz zyskuje.
Proponuje otworzyć grę np. ze startem z "rampy", a filmik np. o uruchamianiu silnika w osobnym programie. Oglądając i zatrzymując film przełączać się do gry (Alt-Tab) i wykonywać pokazywane czynności w grze. Przynajmniej obraz jest dobry i się łatwiej utrwala.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Lipca 15, 2012, 16:54:39 »
Polecam misje do Ka-50 w środowisku gry: http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=84612

« Odpowiedź #39 dnia: Lipca 15, 2012, 16:57:52 »
Polecam misje do Ka-50 w środowisku gry: http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=84612
To ciekawe rozwiązanie, dzięki za linka.
Poprawić to może poprawią i gra nie będzie wypadała do pulpitu.
Co do jakości filmu - raczej nic nie zmienią. Moim zdaniem nawet lepiej się to ogląda w zewnętrznym programie. Merytorycznie się nic nie traci, a wręcz zyskuje.
Proponuje otworzyć grę np. ze startem z "rampy", a filmik np. o uruchamianiu silnika w osobnym programie. Oglądając i zatrzymując film przełączać się do gry (Alt-Tab) i wykonywać pokazywane czynności w grze. Przynajmniej obraz jest dobry i się łatwiej utrwala.
Rzeczywiście to stare szkolenia z poprzednich wersji. Znalazłem u nich na forum stosowny temat z linkiem do poprawki, teraz wszystko działa poprawnie.
http://files.digitalcombatsimulator.com/en/206863/

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #40 dnia: Lipca 16, 2012, 13:57:56 »
Wywiad z Wagnerem na temat DCS World:

http://simhq.com/_air13/air_479a.html
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #41 dnia: Lipca 16, 2012, 14:06:33 »
Q: How will DCS World be updated? Separately downloadable patches / updates manually installed or automatically server-pushed updates?

Matt: In the near term we make new versions (not patches) available; this first requires the previous version to be removed, but not deactivated. Later we will be moving to an auto-updater.

Zatem nie przywiązujcie się do swoich instalacji, bo za każdym razem trzeba będzie usunąć starą w całości i ściągnąć od nowa aktualną wersję DCS'a.  :evil:

Z doświadczenia wiem, że, "later" w przypadku ED oznacza "gdzieś za dwa lata o ile nam się plany nie zmienią".
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Lipca 16, 2012, 16:55:33 »
No cóż to jest problematyczne, ale do przełknięcia, jeśli ma zaoszczędzić kłopotów z "psuciem instalacji" przez patche. Powiem tak, śmigam sobie ostatnio rekreacyjnie a to Kamowem, a to Kucykiem i widzę sporo pozytywów. Silnik wydaje się dobrze działać, okazyjnie są problemy z dźwiękiem (okolica cichnie przy zamykaniu/otwieraniu owiewki), ale myślę, że po jakimś czasie wszystko się ładnie dopracuje. Sam Ka-50 przeszedł jakiś lifting z modelem lotu i jest... może nie tyle łatwiej, co łatwiej jest zrozumieć jak trzeba latać, żeby nie miotało po całej okolicy.

Tak jeszcze o samym Mustangu: maszyna jest świetna, wczoraj w robocie przełknąłem manual, dziś polatałem i jestem naprawdę pod wrażeniem. Maszyna jest bardzo przyjemna w pilotażu i czuć po prostu moc tego cudeńka. Poziom detalu bije na łeb wszystko, co do tej pory widziałem w simach z epoki WWII (accusima nie tykałem, więc proszę o wyrozumiałość). Tak wiem, silnik nie jest jeszcze w pełni wymodelowany, kołowanie bywa problematyczne, zwłaszcza jak się ma przyzwyczajenia z Iłka, ale dawno chyba nie miałem tak, że szalejąc sobie nad kawałkiem terenu na niskiej wysokości, czułem, że lecę. Nie wiem jak latałoby się w DCS: FW-190 D9, ale zaczynam powoli rozumieć, czemu kucyk miał opinię najlepszego samolotu z tego okresu. Poziom zaawansowania technologicznego Mustanga naprawdę robi wrażenie. To coś jak Cadillac wśród samolotów, luksusowa bryka pełna bajerów (automatyczne chłodzenie i sprężarka, klima, K-14, nawet radar ostrzegający, że coś na siedzi na tyłku). Nikomu nie polecam, bo drogo i nieskończone, ale jeśli ED planuje cokolwiek zrobić z tematem WWII, to siedzą na kopalni złota, bo ekipa od Ola i Luthiera już raczej niczego pozytywnego nie dokona.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Lipca 16, 2012, 17:06:55 »
Silnik wydaje się dobrze działać

Bo masz mocną grafę. Na moim zabytku najnowszy World chodzi o wiele gorzej niż BS2 czy Warthog z ostatnim patchem, a nawet niż poprzednia beta. Nic się nie zmieniło z każdą wersją ten tytuł działa gorzej. :D

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Lipca 16, 2012, 17:44:54 »
Bardziej chodziło mi o sam fakt, że nie stwarza problemów, performance wciąż ssie na słabszym sprzęcie - wiem. Może Nevada przyniesie jakieś polepszenie.