Autor Wątek: DCS: World  (Przeczytany 177194 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
Odp: DCS: World
« Odpowiedź #45 dnia: Lipca 29, 2012, 17:17:50 »
Jako, że jest to stosunkowo nowa rzecz, to jest kilka bugów. Np. jeśli "fog of war" jest wymuszony na serwerze a u klienta jest wyłączony, to klient zostaje rozłączony z serwerem po około minucie.
Efekty eksplozji są nowe, takich nie było w DCS:A-10C lub DCS:BS2. W A-10C dodano nowy komunikat o niezgodności uzbrojenia.
Jednak największą zmianą jest menu rearm (lewy alt + ') w którym podczas postoju na lotnisku możemy zmieniać wszystko tak jak w edytorze misji.
Nie trzeba już się męczyć z eksportowaniem zestawów uzbrojenia. Można zmieniać ilość śmieci, dokładnie określić ilość paliwa, ilość oraz typ amunicji do działka i oczywiście podwieszone uzbrojenie. Czekałem na taką opcję od początku.

Aktualnie dostępne moduły to: A-10C, BS2, CA (Combined Arms) oraz P-51D.
Żabkę dostajemy gratis, ale dla niej musimy ustawić tekstury na high, bo na medium wygląda 100 razy gorzej niż A-10C na low. Żabka ma taką samą klawiszologię (albo prawie taką samą) jak w LO:FC2, więc można wykorzystać stary profil.

To jest moja namiastka recenzji do DCSW i nie zamierzam dalej mieć DCS:A-10C standalone.

« Odpowiedź #46 dnia: Lipca 31, 2012, 21:47:29 »
Mam problem z klikanym kokpitem (Ka-50) w DCS World. Wielu przycisków czy przełączników nie mogę kliknąć a jeśli uda się coś kliknąć to nie działa ten, który został kliknięty tylko jakiś inny położony obok. Dla przykładu - kiedy klikam na panelu autopilota przycisk BANK HOLD w rzeczywistości włącza mi się przycisk NAV Waypoint. Nie mogę także zakończyć misji ( Instant Action) inaczej jak przez naciśnięcie Ctrl+Alt+Del, okienko "Quit" nie reaguje.

Moje instalacje:

DSC: Black Shark 2 ver. 1.1.1.1 (CD Projekt)
DCS World ver. 1.2.0.3205
Moduł - Ka50_1.2.0.63205
Windows 7 64bit

Dodam, że gdy odpalam samo DSC: Black Shark 2 wszystko jest w porządku. Szwankuje tylko DCS World. Może coś źle zainstalowałem albo przegapiłem?

« Odpowiedź #47 dnia: Lipca 31, 2012, 23:33:59 »
Gdzieś wyczytałem że to chyba jakiś problem który będzie naprawiony. Spróbuj przełączyć się na pulpit alt+tab i z powrotem wejść do gry klikając ikonkę na pasku.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 01, 2012, 06:57:54 »
U mnie się też tak było, pomgał Alt+Tab i ponowne zmaksymalizowanie okna z grą.
Ale jak wyłączyłem w ustawieniach symulatora funkcję, żeby DCS przy starcie wyłączał Windows Aero, problem zniknął.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 01, 2012, 14:14:23 »
Bugi czasami bywają śmieszne, szczególnie te z rakietami w DCS:World.

Te rakiety latające w stratosferze powodują crashe jeśli się na nie patrzy.

Czy to SAM? Nie, to tylko lewitujący maverick.

« Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 01, 2012, 16:07:51 »
Dzięki! Alt+Tab pomaga doraźnie, natomiast to co napisał some1 o Aero rozwiązuje problem całkowicie. :564:

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 02, 2012, 14:57:57 »
Jak w MP przezbrajam żabę w zasobiki z działkami to mam tylko trochę amunicji w każdym. Powinno być 260 na lufę sztuk w każdym, a jest chyba około 30.
Wskaźnik ilości amunicji pokazuje oczywiście 1/4, czyli w zasobikach rzeczywiście jest mało amunicji, bo powinno być 4/4.
To jes bug? Czy może ja coś robię źle.

Menu tankowania i przezbrojenia- jak przenieść okno?
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 04, 2012, 11:39:20 »
Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak przenieść okienko Rearming i refuelling na jeden monitor. Szukam, szukam i nie potrafię zlokalizować tego wpisu.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2012, 11:43:42 wysłana przez Syringe »

« Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 19, 2012, 20:04:15 »
Pogubiłem sie już w tym. Mam Black Shark 2 kupiony jakieś 8 miesięcy temu. Co muszę zrobić aby zintegrować go z DSC World. Mam ściągnąc moduł Black Shark 2.1.2.0 i przy aktywacji podać numer aktywacyjny otrzymany przy zakupie, czy muszę instalować oryginalnego Black Shark 2 i upgreidować jakimś patchem??? Sam moduł ma wagę 456 mb, natomiast BS 2 ponad 4 Gb.
http://il2forum.pl/index.php?topic=5137.msg74259#msg74259

"Jeśli pilot zawali, pilot ginie. Jeśli kontroler zawali, pilot ginie."

« Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 19, 2012, 20:35:58 »
Ja instalowałem to w takiej kolejności:

1.DSC: Black Shark 2 ver. 1.1.1.1 (CD Projekt)
2.DCS World ver. 1.2.0.63205
3.Moduł - Ka50_1.2.0.63205

« Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 19, 2012, 20:47:51 »
Juz wiem. Serial otrzymany przy zakupie BS2 aktywuje sam modł BS2 w DSC World. Tak zainstalowałem i wszystko jest ok! Czyli działa ta bardziej optymistyczna wersja :-) Dzieki za info!

DCS: World and Su 25T
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 27, 2012, 11:22:36 »
Od niedawna chcę okiełznać tą maszynę w wydaniu DSC World. Postanowiłem rozpocząć nowy wątek, ponieważ do tej pory (pomijając tematy z tym związane w Lock ON) na forum taki temat się nie pojawił. Ten darmowy dodatek wydaje sie być dość ciekawy i funkcjonuje z nową  ulepszoną grafiką. Wiele tematów dotyczących uzbrojenia można znależć w dziale poświęconym LOCK ON i w dalszym ciągu jest to aktualne poza drobnymi zmianami. Jest też wiele nowych, które zapewne intrygują użytkowników tego dodatku a dobrze byłoby się nimi podzielić. 

Ja mam jedno, może banalne pytanie, ale jak do tej pory nie znalazłem na niego odpowiedzi. Przyznaję, nie zdążyłem przewertować całego manuala. Czy w pojedynczych misjach albo kampanii jesteśmy sami w stanie dobrać albo zmienić uzbrojenie do SU 25 T? Nie wiem albo nie mogę odnależć takiej opcji. Z góry jestem skazany na schemat uzbrojenia przypisanego przez misję.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2012, 15:47:32 wysłana przez some1 »

John Cool

• Gość
Odp: DSC: World and Su 25T
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 27, 2012, 12:08:19 »
Można to zrobić - tak jak do Su-25T jak i do innego latadła. Wystarczy wcisnąć podczas misji kombinację Alt + ' i pokaże się takie małe menu wyboru uzbrojenia. Przy czym maszyna musi być na płaszczyźnie postojowej z wyłączonymi silnikami aby to zadziałało.

Odp: DSC: World and Su 25T
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 27, 2012, 12:22:05 »
O dzięki, musiałem to przeoczyć. W takim razie jest fajnie, to daje większe mozliwości.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 31, 2012, 11:55:25 »
Przy czym maszyna musi być na płaszczyźnie postojowej z wyłączonymi silnikami aby to zadziałało.

Nie musi wcale być na stojance, tak samo na pasie, lub na trawce.
Dodatkowo jeśli latasz prosiakiem to możesz przezbrajać i tankować z włączonymi silnikami. Nie wiem jak jest w Ka-50.
W żabie pamiętaj o tym, aby silnik całkiem zgasł, jeśli się będzie nawet bardzo powoli obracać, to goście na ziemi będą "bać żaby" :)