Hej, nie ma co się znowu rozwodzić nad modelem finansowo-wydawniczym ED. Każdy z nas doskonale wie, jak to wszystko funkcjonuje. Może lepiej skupić się na tym co wydarzyło się w ostatnim czasie, czyli aktualizacja OpenBety do wersji 1.2.11, i zmiany w modelu Su-27. PFM bardzo mi się podoba, wreszcie czuć maszynę przy kołowaniu i w czasie lotu. Śmiało można powiedzieć, że samolot zachowuje się tak, jak można by się tego po nim spodziewać. Oczywiście pomijam wszelkie aspekty związane z sytuacjami skrajnymi (wyłączenie kanałów stabilizacji i machnięcie drągiem w dowolnym kierunku). Nie wiem jak w takim przypadku zachowałby się prawdziwy Su-27, bo pewnie mało kto by się w realu na takie zachowanie zdecydował. Co rzuca się w oczy po ok. 2 godzinach latania, to konieczność pilnowania prędkości w czasie chowania podwozia (do ok. 450 km/h, w przeciwnym wypadku podwozie główne się nie złoży - nie wiem czy to bug, czy jest tak naprawdę), oraz zmiana wyważenia samolotu w czasie opuszczania klap (nos samolotu idzie w dół). W czasie lotu na stosunkowo małej prędkości (300 - 600 km/h) daje się wyczuć wolniejsza reakcja na stery. Przy rozpędzaniu na dopalaczu trzeba dość intensywnie pracować trymem, aby przeciwdziałać podnoszeniu nosa. Oczywiście po odpalaniu rakiet zmienia się wyważenie i trzeba korygować trymem na lotkach. Ogólnie model lotu bardzo przyjemny i 'wiarygodny', choć wymaga kilku poprawek. Osobiście lata mi się przyjemniej niż na F-15, pewnie przez charakterystykę samego FBW.