Autor Wątek: DCS: World  (Przeczytany 177135 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World
« Odpowiedź #645 dnia: Stycznia 07, 2015, 15:38:31 »
Przyłączam się i ja do prośby,  polski interfejs by wiele uprościł, zarówno grę jak i tworzenie własnych misji.  O  manualach samolotów czy misjach szkoleniowych już nie wspomnę ale też mile widziane. Podobnie jak u kolegi,  mój  angielski jest bardzo kulawy, nad czym  bardzo boleję  :(
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #646 dnia: Stycznia 07, 2015, 15:45:02 »
ED nie lubi Polski? Sorry, ale to glupota!

Gdy ktos lub kilka ludzi sa zainteresowani na lokalizacje DCS World itd. na polski jezyk, to prosze sie do mnie zwrocic, najlepiej na ED Forum.

Pozdrawiam!

Bardziej tutaj dyskutujemy nie tyle o spolszczeniu (bo to praca głównie dla tłumaczy, jeśli tacy chętni się znajdą), co o dodaniu w pełni funkcjonalnego kraju do edytora.

Temat już poruszany na forum ED, pewnie nie raz :) http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=69817&highlight=poland&page=2
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #647 dnia: Stycznia 07, 2015, 16:01:12 »
No ja mówię o spolszczeniu, jak będzie kraj w edytorze to też fajnie. Swoją drogą ostatnio się  tym edytorem bawiłem,  jest tam grupy państw w kolorze czerwonym i niebieskim. Niestet nie mogłem  edytować przynależności państw do danego koloru,  chciałem  zrobić misję  na  samoloty z okresu  II WS i tu problem.  USA są w tej samej grupie co  Niemcy,  nie mogą ze sobą walczyć.
Latamy dzisiaj?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #648 dnia: Stycznia 07, 2015, 16:20:02 »
Możesz to ustawić tworząc nową misję, potem już o ile pamiętam nie da się zmienić stron koalicji.

Wiem, że Ty piszesz o spolszczeniu, ale dopóki Groove nie poruszył tematu, dysksusja dotyczyła czego innego.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #649 dnia: Stycznia 07, 2015, 18:21:42 »
Na_pewno beda tez nowe editory (SDK) do robienia map.

Gdyby ktos  sie czul do tego urodzony ( :D ), to bedzie sie mogl wziasc kiedys.

A co do polskiego DCS World (w grze), to propozycja stoli dalej - pomorzżemy jak sie znajdzie team.

Ort.!
A ja jeszcze trzy znalazłem. Mekki. >:D
« Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2015, 19:32:37 wysłana przez YoYo »

« Odpowiedź #650 dnia: Stycznia 07, 2015, 18:35:56 »
Możesz to ustawić tworząc nową misję, potem już o ile pamiętam nie da się zmienić stron koalicji.

Wiem, że Ty piszesz o spolszczeniu, ale dopóki Groove nie poruszył tematu, dysksusja dotyczyła czego innego.

Faktycznie na początku się da, jakoś przegapiłem to .
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #651 dnia: Stycznia 07, 2015, 19:57:46 »
Samo spolszczenie gry to olbrzymie zadanie, trzeba pamiętać o kwiatkach i odpowiednim tłumaczeniu np. pojazdów, a w grze często są skróty, które w angielskim są OK, a po tłumaczeniu na polski wyglądają dziwnie - tj. nienaturalnie.
Akronimy to też kwestia dyskusyjna, jest to robota bardziej dla tłumaczy z powołania, aniżeli fanów.

Pomijam to, że byłoby to tłumaczenie za darmo - chyba, że coś nie wiem na ten temat :)

Natomiast co do samej Polski w DCS to jak najbardziej, skoro takie egzotyki jak Australia, Holandia, Belgia są to czemu nie jeden z największych krajów Europy z dużą populacją w strefie Europy Środkowej?

Offline Elian

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #652 dnia: Stycznia 07, 2015, 21:40:10 »
Osobiście zapłacę za profesjonalne spolszczenie jako plik położony do zakupu. Z drugiej strony trochę mało komfortowe samopoczucie kiedy inni maja to za darmo. Jeszcze jak miałoby to wyglądać pod kątem uaktualnień ?

« Odpowiedź #653 dnia: Stycznia 07, 2015, 22:02:59 »
Ciekawe jak to zrobili Czesi ?
Latamy dzisiaj?

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #654 dnia: Stycznia 07, 2015, 23:19:29 »
Mi spolszczenie na plaster miodu jest potrzebne. Wolałbym nowe nagrania głosowe, jak w iłku do nacji dostosowane, a nie wiekiem sięgające pokładów węgla gadki z LoMAC'a.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #655 dnia: Stycznia 07, 2015, 23:37:30 »
Też nie bardzo rozumiem potrzeby spolszczenia. Chyba każdy wie co znaczy przycisk "play" lub "fly". Zdecydowanie wolałbym Polskę, jako nację do wyboru.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #656 dnia: Stycznia 08, 2015, 00:36:38 »
Spolszczenie gry mija się z sensem, chyba, że tutoriale byłby po polsku.
Natomiast są jeszcze dwie kwestie:

1. Instrukcje obsługi do modułów.
2. Dodanie Polski do wyboru krajów stron konfliktu.

O ile p. 1 wymaga sporego wkładu pracy kompetentnych osób, które oprócz tego, że wiedzą co czytają, to umieją to wyrazić po polsku, to p. 2 jest czysto polityczny. I proszę tutaj nie wypisywać farmazonów, że jest inaczej. Bo o ile mnie pamięć nie myli, to polska armia nie dość, że miała sporo Migów-21, to do dziś ma MiGi-29 i Mi-8, że o całej masie sprzętu naziemnego nie wspomnę. Myślę, że to by wszystkich tutaj obecnych usatysfakcjonowało.

Może napisz nam Groove dlaczego nie ma wyboru Polski w DCSie?? Może się spytaj kogoś z decydentów ED??

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline czart

• *
  • 3.elt "Poznań"
« Odpowiedź #657 dnia: Stycznia 08, 2015, 08:21:35 »
Zdecydowanie wolałbym Polskę, jako nację do wyboru.
Dokładnie.
Angielski to chyba każdy jakoś kuma i sobie da radę.
Mam już dosyć latania jako pilot z dziwnych krajów.
W powietrzu są myśliwce, reszta to tylko cele powietrzne.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #658 dnia: Stycznia 08, 2015, 08:55:37 »
Przypomnę, że była polska instrukcja (quick) + opis edytora w pudełkowym DCS A-10C wydanym przez CD Projekt. Może nie pełna, ale i tak było to chyba kilkadziesiąt stron.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #659 dnia: Stycznia 08, 2015, 09:55:13 »
Dokładnie.
Angielski to chyba każdy jakoś kuma i sobie da radę.
Mam już dosyć latania jako pilot z dziwnych krajów.

No niestety nie, za moich czasów w szkole był tylko jeden słuszny język do nauki i nie był  on też techniczny.  Wszystko się  z czasem zmieniło, słusznego języka się nie używało i wiele zapomniało. Nauka następnego po latach szkolnych już tak dobrze nie szła  a w  DCS-e jest sporo trudnych słów. Zatem mów za siebie,  nie wszyscy mają talent do języków i nie wszyscy w tych czasach mieli kasę na prywatne lekcje.  Dużo bym dał by urodzić się tak z 10 lat później.  :(
Latamy dzisiaj?