Autor Wątek: DCS: World  (Przeczytany 177143 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Qbeesh

• Gość
Odp: DCS: World
« Odpowiedź #660 dnia: Stycznia 08, 2015, 10:19:48 »
No ja się nauczyłem angielskiego z gier właśnie :)

« Odpowiedź #661 dnia: Stycznia 08, 2015, 10:40:06 »
Mòj kolega oglądając kreskówki, ja nie mam takiego talentu do języków,  łatwości zapamiętywania słów, no cóż nie można mieć wszystkiego...
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #662 dnia: Stycznia 08, 2015, 10:42:06 »
Panowie, z należnym szacunkiem, proszę skończcie OT dotyczący waszych zdolności językowych. Trzymajmy się, choćby luźno, tematu i problemu, który jest następujący: Brak wyboru Polski jako kraju stron konfliktu. Moim zdaniem, które jak sądzę od 10 lat nie mija się z prawdą, jest niechęć, polityka, decydentów w ED do Polski. Polska jest wręcz idealnym krajem do wyboru jeśli chodzi o sprzęt, szczególnie ten nowo tworzony. Mieliśmy i mamy MiGi-21, 29, śmigłowce Mi-8, czy też nadchodzącego MiGa-15, który nawet w promocyjnym filmie ma polskie (!) malowania. Tak więc o co chodzi z brakiem Polski w DCSie. W ogóle dojdzie do kuriozalnej sytuacji, w której ktoś po obejrzeniu rzeczonego filmiku zapragnie kupić sobie moduł, żeby polatać 15 w polskim malowaniu, zainstaluje DCSa i.... trafi do nas na Forum z pytaniem: jak w edytorze czy QM ustawić Polskę?! I co wtedy odpiszemy? Pisz Pan na Berdyczów pod adres ED, które korzysta z map zaborczych.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #663 dnia: Stycznia 08, 2015, 10:51:41 »
Oni mają mapy zrobione po 17 września 1939 roku, może to jest drobny problem ? A może jeszcze jesteśmy na mapie republik jako członek, takie też były przygotowane po 1945r ....  Ciekawe jak to będzie w WWII ? he he he   O naszych zdolnościach już koniec. :)
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #664 dnia: Stycznia 08, 2015, 11:26:01 »
Do premiery MiGa piętnastego jeszcze trochę czasu zostało. Został przygotowany przez Belsimtek, który jak mniemam jest bliżej źródełka niż pozostali twórcy modułów. Zaryzykuję wręcz twierdzenie, że to po prostu podwykonawca ED. Myślę, że skoro na oficjalnej zapowiedzi pojawiły się polskie malowania, to można domniemywać, że Polska jako kraj do wyboru spośród dostępnych stron w DCS pojawi się przynajmniej z premierą w/w. Strasznie kategorycznie wypowiadacie się o tej kwestii, jakbyście mieli 100% pewności co do powodów takiego, a nie innego stanu rzeczy. :D To tylko gra. W dodatku w podstawowej wersji darmowa.

« Odpowiedź #665 dnia: Stycznia 08, 2015, 12:18:22 »
Podobnie idealne są Czechy, Słowacja, Rumunia (która w dodatku jest "prawie" na mapie), Białoruś czy choćby... Niemcy. Pewnie, że fajnie byłoby mieć swój kraj w DCSie ale dajmy sobie siana z mentalnością pępka świata, bo to jest niepoważne. Nie ma dziejowej waśni, nie ma spisku antypolskiego. Jest za to lista priorytetów na której najwidoczniej Polski nie było.

« Odpowiedź #666 dnia: Stycznia 08, 2015, 14:06:20 »
Popytam sie co wszystko by bylo potzebne aby dodac Polske jako kraj w DCS.

Napewno: Medale, Eskadry i malowanie samolotow.

Offline Elian

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #667 dnia: Stycznia 08, 2015, 17:16:39 »
Jak byś też nie zapomniał o mojej prośbie tylko dla mnie jak się okazuje ,to będę wdzięczny i jak wyżej pisałem chętnie kupię, jak nie można inaczej takie spolszczenie. Wiem że to trochę koncert życzeń, ale jeśli mi uda się coś wysupłać, to może dalsze ważniejsze dla ogółu sprawy już pójdą gładko. Pozdrawiam

« Odpowiedź #668 dnia: Stycznia 08, 2015, 18:56:00 »
Popytam sie co wszystko by bylo potzebne aby dodac Polske jako kraj w DCS.

Napewno: Medale, Eskadry i malowanie samolotow.

Te wszystkie rzeczy łącznie z malowaniami wszystkich ówczesnych MiG-29 z Mińska Mazowieckiego wykonał jeszcze za czasów FC2 Razorblade, ech były czasy :)

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #669 dnia: Stycznia 08, 2015, 19:01:52 »
Brak Polski doskwiera te podczas budowania misji. Jak chciałem dowozić naszym Leopardom zaopatrzenie to Mi-8 był amerykański, a czołgi niemieckie, a BWP czy BRDM ukraińskie. Mamy masę sprzętu wykorzystywanego w grze. Miło, ze pojawił się ktoś, kto zaoferował pomoc, ale problem trwa od lat.
That's Vietnam music... can't we get our own music?

« Odpowiedź #670 dnia: Stycznia 08, 2015, 21:16:44 »
Proponuję poczekać do premiery MiGa-15, malowania widoczne w trailerze dają małą nadzieję. Po tym czasie proponuję zmasowany, kulturalny atak na forum ED w tej sprawie, łącznie z listą argumentów dlaczego.

Ponawiam też pytanie które ktoś tu wcześniej zadał: czy są znane jakieś statystyki sprzedaży DCSa w poszczególnych krajach?

« Odpowiedź #671 dnia: Stycznia 08, 2015, 22:07:22 »
Podejrzewam, że trudno będzie takowe zdobyć ;) Myślę, że można pokusić się o próbę wyciągnięcia stosunku sprzedaży poszczególnych modułów na danych rynkach. Konkretnych liczb raczej nie dostaniemy ;)

« Odpowiedź #672 dnia: Stycznia 09, 2015, 14:53:10 »
Dawno temu obiło mi się o uszy, że Mustanga sprzedano w okolicach 4500 sztuk.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #673 dnia: Stycznia 09, 2015, 21:52:49 »
Powstaje na powrót lista uzbrojenia polskiego na forum ED.
Zainteresowane osoby mogą korygować listę według własnej wiedzy technicznej/ militarnej. Jeżeli ktoś ma stopnie wojskowe, dystynkcję itp, z pewnością może zamieścić.
Wiem, że to było kiedyś na forum ED, aczkolwiek tym razem może coś ruszy w tym temacie. Trzeba próbować.

http://forums.eagle.ru/showthread.php?p=2286394#post2286394

P.S.S. Ja niestety nie posiadam aż takiej wiedzy by móc coś dorzucić.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #674 dnia: Stycznia 20, 2015, 17:48:09 »
No to powk...am Qrdla nowym filmikiem z DCS 2.0 :032:

https://www.youtube.com/watch?v=dOLevVN3dyI&feature=youtu.be