Elwood, czy Ponury, czy Głosie... (mogę się mylić, bo nie mam możliwości zmiany nicka jak niektórzy), zbyt wiele bierzesz na siebie.
Jeżeli chodzi o Ciebie to chciałem tylko abyś napisał kiedy te zdjęcia były zrobione i nic więcej.
Reszta dotyczyła Czesia i NN.
Czesio, pisze jakimś bełkotem o Gruzji. Ponoć oficer i mierzy innych swoją miarą, skoro on nie wie to dlaczego inni maja wiedzieć. Macie namacalny dowód na marnowanie ludzkiego potencjału, skoro ja nie wiem to inni (tu ciśnie mi się ogólnowojskowy wulgaryzm)... wiedzą. Proste nie? Tak właśnie to wygląda. Czesio nie był, nie widział, a wypowiada się, że to jest p...nie. Ja też nie byłem, też nie widziałem, ale dane mi było wiele posłuchać o tym co tam jest. Teraz popatrzcie, do takiego dowódcy trafiają żołnierze z doświadczeniem, niestety maja stopnie podoficerskie i co robi Pan Oficer Wszechwiedzący? Ma ich i ich doświadczenie w głębokim "poważaniu", bo on wie lepiej, co się dzieje z doświadczeniem? Idzie w.. do lasu.
Przepraszam, że tak osobiście, Czesiu nie obraź się, ale dajesz doskonały przykład o co w tym biega. Teraz wyobraźcie sobie, że awansują tacy Czesiowie, są pułkownikami, generałami, a tak właśnie jest. Jakbym słyszał swoich przełożonych (byłych), oni wiedzieli najlepiej i mieli głęboko głosy "z dołu". Dlatego ten "zysk" możemy sobie też odpuścić, ponieważ nikt nie słucha ludzi z niższymi stopniami, takie jest nasze wojsko.
NN, piszesz fajnie, masz wiedzę, ale pozujesz na jakiegoś Zaratustrę, wierz mi, że póki się nie pojawił Twój alias NN (nie chce mi się przepisywać Twojego nicka) i ten idiotyczny dopisek "tako rzecze..." wszelkie posty były zjadliwe. Niestety zapętliłeś się w filozoficzno-idiotycznym świecie (bez urazy) i większość Twoich postów, w Twoim mniemaniu super mądrych, ociera się o trollowanie, za które zwykły user maiłby bana. Ty masz w podpisie "Global Moderator", ale niestety przerasta Cię odpowiedzialność bycia nim. Nie neguję Twojej wiedzy, ale najzwyklej w świecie Twoje posty (nie wszystkie) nie służą dyskusji, a raczej zaostrzeniu atmosfery, czego powinien unikać moderator. Jest to dość odpowiedzialna funkcja i trzeba sobie z nią radzić, a nie uderzać w dyskusje, a gdy idzie nie po myśli korzystać z funkcji moderatora. Pozerstwo temu nie służy.
To właśnie takie podejście powoduje, że zwykły user pisze Mazakowi o zasadzeniu czegoś tam, to Wasze rozprężenie na "publicznych" forach powoduje odejście od standardów, które obowiązywały jeszcze tak niedawno, kiedy człek odpalał kompa to miał ustawione Forum jako stronę startową. Teraz to tak na chwilę, aby sprawdzić co nowego w symulatorach. Wierzcie mi, że znam kilku ludzi, którzy kiedyś czytali z chęcią zajefajne dyskusje, a teraz pytają co cię stało a das Forum. Kiedyś byłem dumny z tym że mnie utożsamiali, że tu pisuję, a teraz czasmi mi wstyd.
To tyle, dostałem 20 procent za wulgaryzmy, OK, taka rola usera, moderatorom czy ich aliasom można, dla mnie to normalka, w wojsku było tak samo, więc nie dziwcie się, że z Afganistanu mamy całe shit.
To tyle, to jest moje zdanie, nie zmienię go i nie widzę powodu abym nad tym dyskutował.