Mam za sobą ponad godzinkę gry i powiem wam że mi się podoba, polecam!
Są ciekawe zagadki dwa światy no i bardzo ładna oprawa graficzna, która ma dużo smaczków chłopaki się postarali i odwalili kawał dobrej roboty.
Wiecie zwiedzając można sobie powspominać lata młodości, zwłaszcza te przedmioty codziennego użytku z czasów PRL-u fajna sprawa.
Tak jak Yoyo piszę trochę zje...li te opisy, powinno to być na odwrót. To tak jak by w grze napis na budynku "Ośrodek wypoczynkowy NIWA" był po angielsku, a nie jest więc mamy swojego rodzaju miszmasz. 
A jak ktoś nie wie ten ośrodek to tak naprawdę hotel "Cracovia" więcej info jest w necie, jeżeli kogoś to interesuje. 
Ja już przeszedłem i na pewno to najlepsza historia i gra od Bloobera. Tak jak pisałem wcześniej, może wolę nieco inny rodzaj straszenia (typ Amezia) w grach na PC ale całościowo tytuł wypada całkiem nieźle. Ten bardziej przypomina mi serię Resident Evil, za którym też nie przepadam. Gra ma świetne tło muzyczne odpowiednio budujące napięcie. Podzielny świat też fajny i wyjście z ciała (nawet mogłoby to być bardziej pociągnięte). Trochę szkoda, że z samego Krakowa to my prawie nic tutaj nie mamy (więc nie wiem skąd ten kościół Mariacki w trailerze). Jakbym miał dać ocenę to daję mocne 8/10. Punkt mniej za to właśnie, że jest misz masz z napisami i drugi mniej za to, że mało straszy

. Jak ktoś nie chce gry na własność (faktycznie to 3 wieczory) to polecam ten XBox pass na 1M. Ciekawe czy pociągną temat i powstanie np. Medium 2. W sumie aż się o to prosi. Dodam jeszcze, że grałem na padzie, gra idealnie się do tego nadaje bo tutaj mamy "kamery kinowe".
Trochę o rodzimych klimatach:
https://www.gry-online.pl/S018.asp?ID=2798 .