Autor Wątek: Lock On: Flaming Cliffs 3  (Przeczytany 99488 razy)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Lock On: Flaming Cliffs 3
« Odpowiedź #45 dnia: Września 05, 2012, 17:18:34 »
Rutkov, widać, że Ciebie ten okres w ogóle nie kręci, problem jednak jest tutaj widzę taki, że rzutuje to na twoje podejście do tematu. Kilka spraw, dla których konflikt w Korei POWINIEN być tematem nowego symulatora:

1. Obszar działań jest relatywnie niewielki. Nie jest to pół globu jak w czasie drugiej wojny światowej, cały kontynent jak w pierwszej, ani ćwierć jak w wypadku konfliktu w Wietnamie. Mniejszy teren można lepiej odwzorować poświęcając na ten cel takie same pieniądze, bądź zaoszczędzić inwestując w aspekty mechaniki gry.

2. Ilość maszyn jest ograniczona. Oznacza mniej roboty, bądź wyższy poziom tego co będzie wykonane, bądź kolejne oszczędności.

3. Przekrój typów maszyn jest spory. Są odrzutowce, tłokowce, myśliwce, bombowce, śmigłowce. Do tego awionika nadal na dość podstawowym poziomie, przez co z jednej strony nie trzeba będzie wydawać dużo pieniędzy na grzebanie w awionice, a z drugiej strony ostatecznie otrzymujesz platformę startową, na której możesz budować kolejny produkt idąc w dowolną epokę.

Te aspekty Koreańskiego konfliktu sprawiają, że deweloper może poświecić więcej środków na mechanikę gry jak aspekty fizyki świata, dopracowanie kampanii i wizualizacji, niż w wypadku jakiegokolwiek innego konfliktu. Natomiast o sprzedaż bym się nie martwił, dobry produkt sprzedaje się sam, ile maszyn było w pierwszej wersji Rise of Flight ? Jakie to fascynująca różnorodność misji była ? Ileż to fanów tego konfliktu jest na świecie w porównaniu do apogeum ery tłokowej, czy jakiegokolwiek momentu ery odrzutowej ?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Września 05, 2012, 19:27:32 »
Co wy macie za problem z tą Koreą? DBW, albo Histomod i jazda, ja średnio kilka razy w tygodniu lecę tam swoim Migiem-15 z wizytą, by w ramach przyjaźni między narodami "poeskortować" trochę Amerykańskie B-29.

Nowy symulator z tego okresu by się przydał, ale osobiście to bym wolał, żeby Koreę i WWII ogarniali kolesie z 777 - lepszy silnik na zacięte dogfighty, lepsze podejście do klienta i zarazem częstsze publikacje nowych cudeniek. ED niech się lepiej zabierze za study-simy nowoczesnych maszyn, bo to im wychodzi, a wszystkie inne side-projecty jak widać leżą odłogiem (Mustang nie skończony, Nevada też, FC3 jak już wychodzi to okazuje się odfajkowane, fastmover wciąż nawet nie na horyzoncie). Poza tym ma wrażenie, że ED przoduje w wojnie elektronicznej, świetnie oddają guzikologię i obsługę systemów, ale nie wiem, czy udałoby im się zrobić konflikt powietrzny, gdzie napiera się głównie z działka. Poza tym, jak w powietrzu śmiga w DCS 10 maszyn na bliskim dystansie, kolejne 10 na godzinie 12 około 20km a z dołu wali przeciwlotnicza, to mi ogień z obudowy zaczyna buchać.

« Odpowiedź #47 dnia: Września 06, 2012, 07:25:35 »
Co wy macie za problem z tą Koreą? DBW, albo Histomod i jazda, ja średnio kilka razy w tygodniu lecę tam swoim Migiem-15 z wizytą, by w ramach przyjaźni między narodami "poeskortować" trochę Amerykańskie B-29.

Nowy symulator z tego okresu by się przydał, ale osobiście to bym wolał, żeby Koreę i WWII ogarniali kolesie z 777 - lepszy silnik na zacięte dogfighty, lepsze podejście do klienta i zarazem częstsze publikacje nowych cudeniek. ED niech się lepiej zabierze za study-simy nowoczesnych maszyn, bo to im wychodzi, a wszystkie inne side-projecty jak widać leżą odłogiem (Mustang nie skończony, Nevada też, FC3 jak już wychodzi to okazuje się odfajkowane, fastmover wciąż nawet nie na horyzoncie). Poza tym ma wrażenie, że ED przoduje w wojnie elektronicznej, świetnie oddają guzikologię i obsługę systemów, ale nie wiem, czy udałoby im się zrobić konflikt powietrzny, gdzie napiera się głównie z działka. Poza tym, jak w powietrzu śmiga w DCS 10 maszyn na bliskim dystansie, kolejne 10 na godzinie 12 około 20km a z dołu wali przeciwlotnicza, to mi ogień z obudowy zaczyna buchać.

Dobrze powiedziane. Mam to samo wrażenie.
ED zamiast odgrzewać stare kotlety, niech lepiej się zajmie optymalizacją silnika gry pod nowoczesne procesory. Przy bardzo skomplikowanych misjach nawet procek I7 2600K podkręcony na 4,4 Ghz nie wyrabia. Zapowadali wcześniej obsługę DirectX 11 i  co? I nic - zawsze mają wymówkę.
Niedługo doczekamy się pewnie DCS A-10C Warthog 5, DCS Black Shark 8, itd., itp. Żałośne - po prostu brak prawdziwej konkurencji w sektorze gier obdsługiwanym przez ED.

Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #48 dnia: Września 07, 2012, 23:59:25 »
Abstrahując od tego wszystkiego, może finalnie się skuszę na FC3. Jak mogę to ostatnio bawię się we free Żabę w v.T no i owszem, brak tego i owego (chociaż chyba najbardziej 6DOF, jak się łapię, że się wychylam za fotel) ale fun dalej jest i nieco wróciły wspomnienia z FC1. Z drugiej strony może to mi wystarczy na tę chwilę, F-15 mnie nie kręci, a zwykła, moja ulubiona Su-25 dalej ta sama. Więc i tak dobrze, że dodali jako darmówkę ten model do Worlda. W sumie przedsmak FC3.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Września 08, 2012, 03:16:27 »
Tyle, że FC3 nie doda Ci nic do żaby. Jeśli to Cię najbardziej jara w serii, to już to masz i to za darmo, FC3 doda jedynie "gołą" wersję i już.

A tak a'propos, może to tylko takie wrażenie, ale czy Su-25T ma jakiś bonus +5 do unikania SAMów? W A-10 jak słyszę, że odpalili to prawie dostaję biegunki, bo żeby zwiać, to muszę wiedzieć skąd leci pocisk, odpowiednio się ustawić i w odpowiednim momencie puścić flary. W ropuchu wywalam flary i śmieci, gdzieś sobie skręcam i po problemie. Ciekawe, czy ten nowym FM rakiet po FC3 jakoś bardzo pozmienia sytuację.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #50 dnia: Września 09, 2012, 19:59:39 »
Druga część tekstu na SimHQ z bety:

http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/topics/3640512

www.yoyosims.pl

Offline Kusch

• Global Moderator
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Września 13, 2012, 20:10:08 »
Czytam te raporty regularnie i dodatkowo mnie strzela, że FC3 nie przyniesie nic nowego - Su-24, Su-25 w gołej wersji, nawet T jest już w zasadzie przestarzały. Do tego Su-27 i Mig-29 z lat 90 a to wszystko przeciwko Prosiakowi w wersji C i masie innego high-tech ustrojstwa. Jak multi wreszcie zacznie działać, to i tak będzie tylko coop.
Parę poprawek i jeden ort. Mekki.
« Ostatnia zmiana: Września 13, 2012, 20:25:56 wysłana przez Mekki »

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: Września 14, 2012, 10:03:19 »
Pewnie bym się skusił na to ustrojstwo, ale jakoś nie widzę tego, żeby zapłacić 40$ za nowy model F-15 i integrację z DCS Word.
Przecież to powinien być co najwyżej pucz, a nie FC3! :icon_mad:
Przeglądam listę zmian i poza modelem 3D F-15 nie widzę nic. Żaba (jedyna maszyna z FC która ma jakąś wartość) jest za free, A-10 jest teraz oddzielnym modułem (nie wiem co z A-10 w FC, jest jeszcze?), nowy AFM dla pocisków to pucz dla całego DCS'a, a nie element FC3.
Były zapowiedzi podrasowania FM'ów maszyn, zamiast tego dostaliśmy nowy FM lądowania/kołowania?! (DM- drive model? :056:)
Na exteriory pozostałych suszarek już patrzeć nie mogę. Jeśli chcą z tego dalej kasę doić to powinni chociaż modele 3d maszyn flyable odświeżyć (nie mówiąc już o kokpitach).

PS: Mustang to też jakiś poroniony pomysł. Widać ED ma fantazję. Ciekawe jak długo jeszcze to pociągną.
DCS/FSX/AC/pCARS

« Odpowiedź #54 dnia: Września 14, 2012, 10:20:11 »
Faktycznie rewelacji nie zrobili, uwzględniając proponowaną cenę. Przecież FC3 jako pełnowartościowy sim, co sugeruje cena, powinien wnosić jakąś nową wartość a nie tylko 6DOF w F15. Mig 29, Su 27, 33 pozostają bez zmian, nawet model zewnetrzny nie został odnowiony. Su 25T mamy już DSC World. Tylko gdzie szukać alternatywy???
http://il2forum.pl/index.php?topic=5137.msg74259#msg74259

"Jeśli pilot zawali, pilot ginie. Jeśli kontroler zawali, pilot ginie."

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #55 dnia: Września 22, 2012, 22:22:20 »
Ja mam pytanie, czy posiadacze Su-25T w DCS World będą mieli taniej o tę jedną maszynę ;- D ? Buhah.

www.yoyosims.pl

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Września 22, 2012, 23:48:36 »
Nie. Second Buhah :|

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Września 23, 2012, 01:54:22 »
Podobno zrobienie kokpitu do F-15 trwało aż rok i to tak długo i tyle pracy, że hej... Ktoś powinien to powiedzieć kolesiom z 3rd party bp chyba się za bardzo pospieszyli ze swoimi kokpitami... :(

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #58 dnia: Września 23, 2012, 08:08:26 »
Wedle obietnic ma byc w przyszlym tygodniu, ale cos cicho sza. Mozliwe zatem ze nie zdaza i jednak bedzie beta ; ) . Co ciekawe wciaz takze nie ma informacji, czy osoby, ktore maja FC1 lub 2 beda mialy taniej. Czyzby mialby byc to jeszcze lepszy skok na kase niz  z BS2? Ten byl chociaz za 19$, a potem byla promo na 12$ przez jakis czas.

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Września 23, 2012, 12:06:58 »
Z tego co wiem z dyskusji na ED forum, to nie będzie taniej dla osób, które mają poprzednie edycje. Bo koszty produkcji, bo ilość włożonej pracy yada, yada, yada, a wszelka próba dyskusji i argumentowania, że cena nie jest adekwatna spotykają się z niemiłą raczej reakcją moderacji.