@vito, nasz będzie ładniejszy 
Swoją drogą ciekawe czy ktoś z forum byłby zainteresowany zakupem takiego komponentu, bo puki co nikt oprócz nas nie chce się wychylać i uczestniczyć w tej dyskusji
Ceny komponentów na viperpit bywają zabójcze, a niektóre z nich bez odpowiedniego sprzętu trudno wykonać w domu. Czemu musimy kupować w Stanach, Holandi czy Hiszpanii?
Popieram w 100% to co napisałeś

Powinniśmy wspierać nasze rodzime projekty i być dumni że ktoś w naszym kraju podchodzi ambitnie do takich tematów. Od samego początku śledzę Twój wątek budowy kokpitu i zawsze czekam z ciekawością na kolejne newsy... To samo z wątkiem dotyczącym budowy ICP...
Często przeglądam różne projekty na viperpits i jestem pod ogromnym wrażeniem tego co ludzie tam robią Imponuje nie tylko wiedza ale także poziom wykonania, dostęp do maszyn i urządzeń co w naszym kraju często jest już spalone na etapie projektowania... Ciężko to zrozumieć że inni na świecie mogą a u nas nic się nie da, nie opłaca itp...
Fakt że nikt nie wychyla się w dyskusji budowy ICP wynika pewnie z tego że przy Waszej wiedzy i doświadczeniu mało kto może wnieść do tematu cos wartościowego

Ja również nie będę nabijał bezsensownie postów bo nic to nie wniesie do tematu...
Druga sprawa że projekt ICP jest raczej dedykowany pod konkretny sim i to też może ludzi odstrasza, chociaż moim zdaniem to nie jest problem żeby korzystać z niego w innych tytułach...
Wszystko jest uzależnione od docelowego kontrolera (projekt Damosa), który tutaj będzie grał kluczową rolę w funkcjonowaniu panelu, niestety wciąż nie wiadomo na jakim etapie są prace związane z DMjoy i DMkeys8... Mnie również dotyczy ten temat bo cały czas czekam na możliwość reanimowania mojego Cougara.
Sam pewnie też był bym zainteresowany zakupem Waszego ICP. Wszystko zależy od ceny końcowej i realizacji docelowego kontrolera jakim ma być projekt Damosa, bez niego panel będzie dla większości zainteresowanych (w tym dla mnie) nie do wykorzystania

Można pomyśleć też nad zbiorowymi zamówieniami poszczególnych podzespołów tak jak to się robi na innych forach w realizacji projektów DIY... Załóżmy że projekt jest już gotowy, wtedy w osobnym wątku tworzymy zapisy na zbiorowe zamówienia podzespołów i wykonanie poszczególnych elementów przez podwykonawców. Wtedy przy większej ilości można by pertraktować ceny, terminy wykonania itp...
Ja ze swojej strony mogę zaoferować pomoc w postaci montażu części elektronicznej, posiadam w firmie urządzenia wymagane do zaawansowanego lutowania (BGA/SMD) więc nie ma problemu żeby to wykorzystać
Vito-zm czytając twój ostatni post w temacie zastanawiam się nad jedną kwestią... Dla Was zaawansowanych pitbuilderów kwestia połączenia interfejsu z kontrolerem nie ma dużego znaczenia, bo i tak macie wszystko obudowane w kokpicie... Natomiast jeżeli projekt miał by być przewidziany dla userów którzy nie chcą isc w kierunku budowy kokpitu to trzeba by pomyśleć nad bardziej uniwersalnym rozwiązaniem połączenia obydwu urządzeń. Można to zrobić moim zdaniem na dwa sposoby, pierwszy to całość jako samodzielne urządzenie (ICP+DMkeys8). Wtedy użytkownik ma możliwość umiejscowienia panelu gdzie mu się podoba i podłączenia do PC jednym przewodem. Drugi wariant to budowa modułowa, czyli wychodzimy z ICP jednym wielożyłowym przewodem zakończonym odpowiednim złączem które wpinane jest do kontrolera, ale to moim zdaniem ma sens tylko wtedy gdy kontroler miał by docelowo obsługiwać jeszcze dodatkowy interfejs...Wtedy powiedzmy taki DMkeys w osobnej obudowie miał by zainstalowane kilka gniazd do których można by podłączyć dodatkowe panele…