Autor Wątek: DCS: World 1.2.1 Now Available  (Przeczytany 21358 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mmaruda

• Gość
Odp: DCS: World 1.2.1 Now Available
« Odpowiedź #30 dnia: Października 02, 2012, 04:08:03 »
mmaruda, że tak niedyskretnie spytam, na jakim systemie hula Twa piekielna maszyna? Właśnie zupełnie nieracjonalnie nabyłem lickę na P-51, pobiera się drugi bin z DCS-W, a CLOD jak nie chciał się uruchomić na W8 64Bit tak nadal nie chce. O dziwo DSC 1.2.0 hula aż miło i to z względnie przyzwoitymi detalami.

Ja cały czas mam Win 7 x64.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #31 dnia: Października 02, 2012, 07:22:59 »
Ten przynajmniej nie czekał 1.5 roku jak Luthier z przeprosinami ;):

http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=1565036&postcount=2

PS. coś mi dziś z rana zaciągnął, ale nr dalej ten sam. 5970.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Października 02, 2012, 11:07:22 »
Co nie zmienia faktu, że pomimo narzekań od dawna na performance w DCS, mamy tutaj odwrotny trend do CloDa - z wersji na wersje jest gorzej a nie lepiej.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #33 dnia: Października 02, 2012, 20:06:39 »
Przy okazji autoupdater przyniósł już komuś cyferki 1.2.1 6055:

Ponoć sprawdza raz na dzień, chyba, że się skasuje Zapisane Gry znów. Mi tam już dziś nic nie ssie.

By zmusić DCSW do updejtu należy skasować: autoupdate.settings

u mnie działa, ściąga się te 90Mb.

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #34 dnia: Października 02, 2012, 22:04:27 »
Szczerze, dalej z tym 1.2.1 6055 żadnej różnicy nie widzę, nawet gorzej, bo po załadowaniu misji coś ostro haczy przez kilkanaście sekund. Wybuchy, jak zżerały fps tak zżerają, kursor bawi się i udaje wskaźnik myszki, mody rano zainstalowane zniknęły po update.

Kolejny news http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=1566540&postcount=3 .

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Października 03, 2012, 04:28:02 »
Zastanawia mnie, czy oni testują wersję przed wypuszczeniem w ogóle? No ten kursor i zjazd FPSów to ślepy by zauważył.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #36 dnia: Października 03, 2012, 22:40:17 »
Jest już 6120. Kurde, 2 patche na dzień, jada po bandzie. Najgorsze to, to, że robię zawsze pewne modyfikacje w cfg jak MaxFPS itp. a po update zawsze wraca do defaultu. Już mnie to wkurza :).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #37 dnia: Października 04, 2012, 13:45:23 »
Po wgraniu najnowszej wersji 1.2.1 przy próbie włączenia jakiejkolwiek formy lotu mój A 10 wybucha natychmiast po wyłączeniu pauzy. Przy włączeniu nieśmiertelności obserwuję samolot który bezwładnie spada w dół ku matce glebie. Co znamienne, nie widać kokpitu tylko widok na Avengera i czerwone kółko pośrodku - widok tak dobrze znany wszelkim fanom FSX-a kiedy opuszczamy kokpit w samolocie na skutek wyjścia poza ściany kabiny. Co możne być przyczyną takiej sytuacji ?
Dodam tylko że odinstalowałem zarówno Warthoga i Worlda a wszystkie rejestry poczyściłem CCleanerem przed ponowną instalacją. Samej gry zgodnie z zaleceniami nie wyrejestrowałem z komputera. Spotkał się ktoś z czymś takim? Przy wyborze Su - 25 sytuacja taka nie ma miejsca i wszystko hula jak należy :x
" Na wojnie są trzy rodzaje ataków - udane, nieudane i desant z powietrza..."

Mój hangar: (Iris) T-6A, PC-9, A-10A, F-14, F-15E, F-16 D.  (CS) C130, B-767-300, B-777 200.

« Odpowiedź #38 dnia: Października 04, 2012, 13:56:11 »
Miałem taką samą sytuację. Odinstalowałem  starą wersję, rejestrów nie czyściłem, jedynie usunąłem z Program Files cały katalog z „starego” DCS World. 

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #39 dnia: Października 04, 2012, 17:58:59 »
Nie spotkałem się z takim problemem nigdy, poszukaj ew. tematu na Forum ED http://forums.eagle.ru/forumdisplay.php?f=185 tu lub w szukajce.

www.yoyosims.pl

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Października 04, 2012, 20:05:58 »
No to mamy koleją aktualizację pobieraną przez updater'a. Która to już nic nie wnosząca poprawka? Czuję się jak po świeżo zakupionym MS Windowsie. W takim tempie to doczekamy się pewnie jakiegoś Sevice Pack'a :)

« Odpowiedź #41 dnia: Października 04, 2012, 20:17:04 »
Może troszkę sprostuje swojego poprzedniego posta bo brzmi troszkę jak opis problemu, a miał być rozwiązaniem. Sorry, pisałem tuż przed wyjściem z pracy.
Miałem taką samą sytuację (toczka w toczkę ;) jak  opisuje Arkadivs. Wystąpił on po przejściu z DCS World 1.2 na DCS World 1.2.1. Wersję poprzednią, tj 1.2 odinstalowałem. Gdy zainstalowałem DCSW 1.2.1 i A-10 po wyłączanie pauzy samolot wybuchał.
Rozwiązaniem była, deinstalacja niepoprawnie działającego DCSW 1.2.1, oczywiście z A-10, K-50. Po tej czynności zostaje katalog DCS World, są tam „śmieci”, skiny, mody. Usunąłem ten katalog (pełna ścieżka: c:\Program Files\Eagle Dynamics\DCS World) i ponownie zainstalowałem DCSW 1.2. i dodatkowe moduły w postaci A-10 i K-50, oczywiście też wersji 1.2.1. Po tych czynnościach wszystko zaczęło działać poprawnie.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #42 dnia: Października 04, 2012, 20:56:30 »
No to mamy koleją aktualizację pobieraną przez updater'a. Która to już nic nie wnosząca poprawka? Czuję się jak po świeżo zakupionym MS Windowsie. W takim tempie to doczekamy się pewnie jakiegoś Sevice Pack'a :)

Jaki numer?

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #43 dnia: Października 04, 2012, 21:02:21 »
6148

« Odpowiedź #44 dnia: Października 04, 2012, 21:39:00 »
Dzięki protOn - już wywaliłem śmieci i wszystko śmiga :)
Co do frapsów to chyba jakaś pomyłka! Zamiast lepiej to tylko gorzej z modu na mod jest :( Coś się panom z ED popierniczyło z optymalizacją kodu !
" Na wojnie są trzy rodzaje ataków - udane, nieudane i desant z powietrza..."

Mój hangar: (Iris) T-6A, PC-9, A-10A, F-14, F-15E, F-16 D.  (CS) C130, B-767-300, B-777 200.