Autor Wątek: DCS: World 1.2.1 Now Available  (Przeczytany 21367 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World 1.2.1 Now Available
« Odpowiedź #90 dnia: Października 18, 2012, 22:53:50 »
Mam pewien problem, jak mi się wydaje, związany z najnowszymi uaktualnieniami do DCS. Przestał mi poprawnie działać FC2 tzn. symulator się uruchamia, działa menu, wybieram misję z Quick Start, ona się wgrywa i w momencie kiedy pojawia się kokpit i prośba o wciśnięcie PAUSE BREAK

program nie reaguje. Jedyne co mogę zrobić to wcisnąć ESC i anulować misję, nie wyświetla się przy tym żaden błąd.
Dodam, że przy poprzedniej wersji DCS problemu nie było.

Jeśli ktoś z Was posiada te dwie instalki  na jednym dysku, to mam prośbę aby sprawdził czy u niego także występuje ten problem.

Działam na WIN 7 64bit. FC2 jest zainstalowane w X:\Program Files (x86) a BS2 i DCS w X:\Program Files.

« Odpowiedź #91 dnia: Października 19, 2012, 20:20:16 »
W DCS od jakiegoś czasu jest podobny problem. Pomaga przełączenie się na pulpit i ponowny powrót do gry, albo odznaczenie pozycji "disable aero interface" w ustawieniach grafiki w grze.

« Odpowiedź #92 dnia: Października 19, 2012, 20:46:42 »
Po przełączeniu się na pulpit nie mogę powrócić do symulatora - zawiecha.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: Października 26, 2012, 08:24:02 »
Ponoć jest tak, że jak raz odpalisz sima z włączoną opcją 'disable aero' to potem nawet jak już się ją wyłączy, to problem pozostaje. Na forum ED ktoś mówił, że należy zrobić kompletny reinstall, wywalając pliki konfiguracji przy okazji. Nie jestem w stanie potwierdzić, bo u mnie bangla wszystko ładnie, więc nie chcę psuć.