Autor Wątek: DCS: UH-1H  (Przeczytany 56562 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rahonavis

• *
  • 1.Pułk Lotniczy, 1.Eskadra Myśliwska
    • Strona 105 Wirtualnego Pułku Śmigłowców Bojowych.
Odp: DCS: UH-1H
« Odpowiedź #135 dnia: Maja 01, 2013, 01:35:50 »
Farciarze. Już możecie sobie polatać, a mi się ciągle patch ściąga. Już tak z sześć i pół godziny. Czuję się, jakbym miał modem 56kbps  :icon_evil:

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #136 dnia: Maja 01, 2013, 03:10:13 »
Ja olałem autopupdate i jadę całość z torrenta, ale pogram raczej jutro (późne powroty z durnej roboty). Sądząc po filmiku, miota nim jak szatan, czyli będzie autostrada do strefy symulacyjnej frustracji. :)

Jak mniemam nie dali Wagnera?

« Odpowiedź #137 dnia: Maja 01, 2013, 08:49:51 »
Wagnera zaaplikowałem sobie sam- może Huey to śmigłowiec transportowy, ale sianie zniszczenia wśród ciężarówek z "Lotem Walkirii" w tle daje sporo satysfakcji.

Co do samej stabilności śmigłowca, to wreszcie zrozumiałem czemu tak bardzo wychwalano ją w przypadku Kamova- w porównaniu do Hueya faktycznie można go zaparkować w powietrzu i wyjść do sklepu na zakupy :D

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #138 dnia: Maja 01, 2013, 09:10:46 »
Ja zostawiłem update na noc...
Rano siadam i ! Działa!

Klatki są ok. Trymer na FFB działa bardzo ładnie, maszyna bardzo pływa, ale to kwestia przyzwyczajenia.
Nalatałem się na Ka-50, Bk-117 na XP i to jest zupełnie coś innego. Podoba mi się. Huey wymaga o wiele więcej.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #139 dnia: Maja 01, 2013, 09:13:48 »
Czyli z tego wniosek ze FM jest podobny jak w Take on Helicopters? Przydalaby sie tylko poduszka powietrzna, ktorej tu nie ma.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #140 dnia: Maja 01, 2013, 09:42:29 »
Ciężko mi powiedzieć. Jeszcze śniadania nie zjadłem. :P

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #141 dnia: Maja 01, 2013, 12:50:04 »
W Take On reakcje na stery były ospałe, tutaj żwawiej reaguje, ale FM będzie można ocenić dopiero po konkretnej liczbie godzin, na razie trzeba po prostu opanować to co jest, potem się będzie szukać dziur.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #142 dnia: Maja 01, 2013, 14:16:03 »
Od siebie dodam, że już nigdy, przenigdy nie będę narzekał na Ka-50, jego trymer, czy choćby możliwość trymowania pedałów. Człowiek nie rozumiał, nie słuchał i był ciemny jak tabaka w rogu, aż się nie przeniósł do epoki helikoptera łupanego.

Oczywiście miotało mną po całym lotnisku jak tylko ruszyłem wajchą. Jakimś cudem udało mi się zacząć lecieć do przodu, a potem znów straciłem kontrolę i zaliczyłem wyśmienite lądowanie a'la Śmigacz McKwak urywając jedynie ogon. :) Pewnie miało to jakiś związek z buczeniem, które pojawiło się w kabinie chwilę wcześniej.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #143 dnia: Maja 01, 2013, 14:37:37 »
Działa wam reset trymera?

« Odpowiedź #144 dnia: Maja 01, 2013, 16:07:49 »
Reset trymera testowałem- działa.
Na marginesie- rzućcie okiem na ustawienia w zakładce "special". O ile się nie mylę, standardowo po instalacji pedały są odłączone od trymera.

Offline Rahonavis

• *
  • 1.Pułk Lotniczy, 1.Eskadra Myśliwska
    • Strona 105 Wirtualnego Pułku Śmigłowców Bojowych.
« Odpowiedź #145 dnia: Maja 01, 2013, 16:20:32 »
Bo chyba powinny być - trym pedałów to luksus z Kamowa, w innych śmiglakach raczej rzadko spotykany.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #146 dnia: Maja 01, 2013, 16:30:06 »
Normalnie na serwerach typu pilotage, free flight, czy tam aerobatics jest teraz hueyomania.
Połowa maszyn rozbija się przy lądowaniu.
Wszędzie tylko wraki się walają :-)

Czasami można polatać w formacji, jak na screenie (screena zrobiłem samemu lecąc Ka-50):

Chciałbym jednak zobaczyć na jakims serwie UH-1 w boju.
Pewnie będzie jak mustang, czyli kaczka dla wszystkiego co w powietrzu i na ziemi.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #147 dnia: Maja 01, 2013, 16:35:55 »
Reset trymera testowałem- działa.
Na marginesie- rzućcie okiem na ustawienia w zakładce "special". O ile się nie mylę, standardowo po instalacji pedały są odłączone od trymera.

To nie dobrze.
U mnie przy G940 z FFB nie działa...

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #148 dnia: Maja 01, 2013, 17:59:12 »
To nie dobrze.
U mnie przy G940 z FFB nie działa...

Coś tam na forum Edwarda widziałem na ten temat. Chociaż z drugiej strony, czy nie tak właśnie powinno być? Reset trymera z tego co kojarzę, to ficzer dla gałek bez FFB.

Czy w ogóle ktoś z was korzysta z trymera jakoś nagminnie? Na razie dla mnie to kompletnie zbędny bajer, bo i tak muszę ciągle machać drążkiem, żeby lecieć prosto. Spędziłem dziś pół dnia we free flight i ręka mi odpada z bólu. Efekt jest taki, że jako tako umiem tym latać, chociaż Hyzio w 90% sytuacji zachowuje się jak wańka-wstańka. W życiu tyle razy żadnej maszyny w simie nie rozbiłem w jeden dzień.

Jeszcze jedno, było sporo dyskusji nad sensem Hyzia w Świecie DCS, jedno jednak nasuwa się samo - tego trzeba chociaż raz spróbować. Hyziek jest tak potwornie trudny do okiełznania, tak frustrujący, tak wymagający, że Ka-50, Mustang, czy A-10C przy nim to jak wylegiwanie się na plaży.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #149 dnia: Maja 01, 2013, 18:11:44 »
"Force trim" orczyka włącza się w opcjach - dodatkowa, ostatnia zakładka.