Autor Wątek: Star Citizen  (Przeczytany 63054 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Star Citizen
« Odpowiedź #195 dnia: Maja 29, 2018, 21:06:26 »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline HAV

• *
  • LAST CAT STANDING
Odp: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.
« Odpowiedź #196 dnia: Lipca 16, 2018, 18:14:12 »
Czyżby bańka w końcu miała pęknąć :evil:...

"Twórcy Star Citizen przestali rozpatrywać prośby o zwrot pieniędzy"
https://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=110231

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #197 dnia: Lipca 17, 2018, 21:24:20 »
Czyżby bańka w końcu miała pęknąć :evil:...

"Twórcy Star Citizen przestali rozpatrywać prośby o zwrot pieniędzy"
https://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=110231

Nie denerwuj mnie tym tytułem, od dawna mówię, że to g.... z tego wyjdzie, nabrałem się i ja na to wieczne demo pre-alphy.
Powinni oddać całą kasę i wynieść się gdzieś daleko.

Prace nad Star Citizen ciągną się od sześciu lat i postępują bardzo powoli. Nic zatem dziwnego, że rośnie liczba niezadowolonych graczy, którzy postrzegają projekt jako wzór nie spełnionych obietnic i uważają go za największy przekręt w branży.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline HAV

• *
  • LAST CAT STANDING
« Odpowiedź #198 dnia: Lipca 17, 2018, 23:34:42 »
Powinni oddać całą kasę i wynieść się gdzieś daleko.
To drugie całkiem realne... ale raczej bez części pierwszej :evil:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #199 dnia: Sierpnia 03, 2018, 20:37:55 »
Chwalą się testem, że 50 osób online, wooooow, ale osiągnięcie.
A jakie wspaniałe animacje, za miliony, a jaka optymalizacja, wooooow.

https://www.youtube.com/watch?v=vyIgFOmYPyY

Co za gniot.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #200 dnia: Sierpnia 03, 2018, 21:04:36 »
Ogólnie nie lubię krytykować, ale dla kogoś kto zna choćby absolutne podstawy fizyki lotów w przestrzeni kosmicznej, nawet zupełnie elementarne zasady rodem z KSP, te "space simy" pokroju Star Citizen, Elite Dangerous itd. to jest po prostu śmieszne. To przeniesienie fizyki lotów w atmosferze (bez grawitacji) do kosmicznej oprawy video, żeby odbiorca - laik mógł zrozumieć co się dzieje w Gwiezdnych Wojnach w czasie starcia X Winga z Tie Fighterem :)

W rzeczywistości wygląda to kompletnie inaczej; podstawowe zmienne, które trzeba ciągle brać pod uwagę to orbity, oddziaływania grawitacyjne obiektów masywnych, nie wspominam już o energii użytej do nadawania przyspieszeń itd.

Jakiekolwiek "uniki" ani "celowanie" nie mają żadnego sensu, laser naprowadziłby się i trafił za każdym razem z prędkością światła na setki - tysiące kilometrów itd. :)

Jeśli kogoś to bawi - to bardzo dobrze, o to chodzi, dla mnie to jest śmieszne. :roll:

« Odpowiedź #201 dnia: Sierpnia 04, 2018, 11:43:54 »
Ja osobiście tak czytam i zastanawiam się skąd w Naszej Szanownej Społeczności taka nienawiść do tego projektu?
Zawsze pisałem, że w naszym "grajdołku" jesteśmy ostatnimi którzy mogą rzucać przysłowiowymi "kamieniami" :D
Tak po staropolsku:
"Nosz kufa"
Każdy z Nas wydaje rocznie na swoje ulubione BoX-y/FSX-y/X-Plane/P3D/CoD-y setki dolarów i mniej lub bardziej ekscytuje się kolejnym pełnym obietnic zabugowanym samolotem/scenerią/mapą od "tfórców":
Panowie tak brutalnie:
Każdy z Nas utopił już chyba tysiące dolarów w swoich wymarzonych tzw. symulatorach więc skąd w Was taka nienawiść do tego o czym marzą inni?
Może zwyczajnie my bawimy się w nasze "symulacje" i pozwólmy bawić się innym?
I to na forum na którym podstawową odpowiedzią na wszelkie uwagi do realizmu/postępu/terminów jest przysłowiowe:
"popij i zapomnij"
ps.
Nie posądzam Panów o tzw. "kryzys wieku średniego" aka "katharsis związany z dotychczasowymi zakupami" lub przysłowiowe internetowe "nie grałem/przeczytałem ale g... wiem ale jednak się wypowiem"
Nie wiem ale dla mnie to Forum zawsze prezentowało chyba jakiś poziom morytoryczny?
ps2.
Zanim ktoś zacznie pisać o finansowaniu projektu Star Citizen zwrócę uprzejmą uwagę iż może warto się zastanowić jak przez te (w naszym mniemaniu) głupie/naiwne osoby prezentujemy się My kupujące kolejną wersję P3D lub RoF-a zwanego FC :D 
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2018, 11:59:02 wysłana przez Dako »

« Odpowiedź #202 dnia: Sierpnia 04, 2018, 12:01:33 »
Chciałem coś jeszcze poprawić (ostatnie zdanie)  ale czas mi się skończył ;)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #203 dnia: Sierpnia 04, 2018, 12:34:54 »
Dako… rozumiem twoją próbę racjonalizacji i sam jestem osobą, która kupuje wszystko od ED czy 1C/777. Natomiast w SC wymyślają produkty, które - delikatnie mówiąc - są naciąganiem gracza. Ani w BoX ani w FC np. nikt nie sprzedaje kawałka ziemi pod wirtualną Moskwą za tysiące dolarów, tak jak to ma miejsce z `przestrzenią` w SC. Podobnie na całość BoX wydam nie więcej niż 500$ bez promocji etc. Na komplecik `produktów` z SC wydać muszę... ponad 100 000 pln (sic!).
Dostrzegasz już różnicę?

Tako rzecze,
Zaratustra
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2018, 12:40:58 wysłana przez =OPS=boski qrdl logos »

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #204 dnia: Sierpnia 04, 2018, 12:51:17 »
Brakuje jakiś konkretnych terminów których by się trzymali i mnie to najbardziej irytuje.

« Odpowiedź #205 dnia: Sierpnia 04, 2018, 12:54:50 »
Zgoda ale tej ziemi nikt Ci nie każe kupować ...
A kto Ci każe kupić komplecik czegokolwiek?
Cały SC kosztuje obecnie mniej niż jeden jedyny posiadany przeze mnie Hornet :D
Reszta to dobrowolne wsparcie projektu ...
Nie było jeszcze sytuacji (i z tego co się dzieje żadne studnio na to się nie odważy) aby od początku transparentnie przed Społecznością prowadzić projekt gry od początku do końca (są raporty tygodniowe, miesięczne, plany kwartalne itd) ...
Ktoś kto tym się nie interesuje nie ma o tym pojęcia i tyle :D
Tak więc luzik :D
Ja nikogo nie chcę nawracać ...
@kawadrat
Terminy na ten rok i przyszły
https://robertsspaceindustries.com/roadmap/board/1-Star-Citizen
I tak spokojnie na SC poczekamy jeszcze 3-4 lata :D
Jeśli byłbym desperatem i nie miałbym argumentów to napisałbym, że nasza rodzima produkcja Cyberpunk 2077 startowała w tym samym czasie a dziś mamy jedynie głupi filmik ...

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2018, 13:04:49 wysłana przez Dako »

« Odpowiedź #206 dnia: Sierpnia 04, 2018, 13:03:30 »
Dlaczego to w ogóle jest w wątku o symulatorach?
Gra operuje wymyśloną fizyką w wymyślonym środowisku, wykonujemy w niej wymyślone akcje, gdzie tutaj symulacja?
Przecież tak działa prawie każda gra, to teraz wszystkie gry są symulatorami?
Do samej gry i wydawania na nią kasy nic nie mam, tylko to kretyńskie określenie space sim mnie drażni.

« Odpowiedź #207 dnia: Sierpnia 04, 2018, 13:07:20 »
Tak zgodnie z podstawową radą na forum (bez obrazy):
"Popij wodą i zapomnij" o tym temacie ...

« Odpowiedź #208 dnia: Sierpnia 04, 2018, 13:15:27 »
@Yoyo - kiedy pisali założenia projektu, pewnie z 10 lat temu, 50 osób to pewnie było "coś" :)
@sermen - space "simy" to w większości symulatory lotu, ale bardzo uproszczone. Jedyny w którego grałem i coś próbował robić inaczej to Independence War, ale miał swoje bolączki i tak. Fajnie by było gdyby ktoś się pokusił o zrobienie czegoś oryginalnego, gdzie nie ma ograniczeń prędkości i maksymalnych kątów natarcia.
@Dako - "nikt nie każe kupować" to całkiem klasyczny argument fanów SC, ale raczej słaby. W sumie to nikt nic w życiu nie każe kupować. Ja swoje konto w SC sprzedałem jakiemuś łebkowi za 3x więcej niż kupiłem. Po prostu dostrzegłem, że model biznesowy to zarabianie na obietnicach i trailerach, a nie na wydaniu gry. A to co SC na razie ma, to po pierwsze - żałosne w porównaniu do PIERWSZYCH zapowiedzi, a co dopiero do tzw. feature creepu którym cały czas jesteśmy raczeni. Im szybciej się zorientujesz, że studio kroi leszczy nie dając w zamian nic prócz spychanych obietnic, tym lepiej. :) Projekt śledziłem od pierwszych dni (gdzieś nawet mam "złoty bilet"), ale nawet ja nie byłem tak naiwny/optymistyczny. Osobiście wolę kupić symulator który dostaję od razu i mogę z niego korzystać, niż sponsorować projekty z których nie mam nic.

« Odpowiedź #209 dnia: Sierpnia 04, 2018, 13:22:46 »
Projekt śledziłem od pierwszych dni (gdzieś nawet mam "złoty bilet"), ale nawet ja nie byłem tak naiwny/optymistyczny.
Oczywiście Wszyscy Szanowni Panowie macie rację, ten projekt to dno i cztery metry mułu ja za stary jestem aby komuś coś udowadniać :D
Ja zwyczajnie nikogo nie chcę nawracać :D
W internecie ?

ps.
@Miodek
Czy dobrze zrozumiałem? Masz jeszcze to konto Golden Ticket?
Chętnie odkupię.