Autor Wątek: DCS: F-14A Tomcat  (Przeczytany 8359 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kusch

• Global Moderator
DCS: F-14A Tomcat
« dnia: Czerwca 01, 2012, 20:16:54 »
Ogłoszono "route plan" dodatków, i tak na samym początku mamy Strike Eagla, który będzie robiony z błogosławieństwem ED. Pózniej wskoczy Raptor, w którym mają się skupić na wektorowaniu ciągu, ale nie ma na razie wizji jak to coś ma ewoulować, w końcu nie ma do niego "papierów". Na samym końcu zapowiedzieli Tomcata (fuj  :118:), ale nie wiadomo czy coś nie wskoczy jeszcze do tej listy.

http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=89433
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

_michal

• Gość
Odp: DCS: F-14A Tomcat
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 01, 2012, 20:20:29 »
Na samym końcu zapowiedzieli Tomcata (fuj  :118: )

Wyjdź proszę.  :118:
To jest najlepszy news tygodnia.  :karpik :karpik :karpik

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 01, 2012, 20:41:17 »
Mnie już boli prawa ręka...
 :020:
11:05 PM

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 01, 2012, 21:07:58 »
Dwie kabiny na początek to chyba za wysoka poprzeczka. Mogliby zrobić prosty odrzutowiec szkoleniowy np. T-45C Goshawk a później do tego myśliwiec i byłby fajny zestaw.
Do FSX zrobili swego czasu całkiem niezły T-6 Texan II - z dwoma kabinami oczywiście.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 01, 2012, 21:48:39 »
Mnie już boli prawa ręka...
 :020:
lol!

Mi jakoś trudno ocenić tę sytuację tak na prawdę. Jak będzie wyglądał multiplayer? Jeżeli nie kupimy jakiegoś moda, którego wykonał kto inny niż ED, to będziemy widzieli model/zamiennik? Np. ktoś leci Typhoonem od IRISa, to ja teoretycznie nie zakupując danego dodatku będę widział jaki samolot?

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 02, 2012, 00:10:49 »
F-14 na poziomie maszyn DCS to byłby hit! Ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić przełączania kabin...
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 02, 2012, 01:18:08 »
F-14 na poziomie maszyn DCS to byłby hit! Ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić przełączania kabin...
Może nie ten poziom, ale w takim TOH: Hinds jakoś to przecież rozwiązali, tym bardziej, że i możesz sterować maszyną z miejsca operatora.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 02, 2012, 02:41:11 »
Wiele było simów samolotów 2-miejscowych - da się to zrobić z AI, z multi może być trudno, ale Tomcat dla mnie to legenda i jeśli będzie w DCS to spodziewajcię się, że pierwszy to łyknę i będę pruł japę na forum. Od czasów Fleet Defendera nie było sima dobrze odwzorowującego tę maszynę. DCS zaczyna być wielką nadzieją białych, moim zdaniem, tego się nie da spartolić!

_michal

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 02, 2012, 10:27:42 »
Może nie ten poziom, ale w takim TOH: Hinds jakoś to przecież rozwiązali, tym bardziej, że i możesz sterować maszyną z miejsca operatora.

Tiaaa, z naciskiem na 'jakoś'. Bez absolutnie żadnej awioniki i systemów te kokpity w Hindach to tylko ciekawostka.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 02, 2012, 10:30:15 »
... tym bardziej, że i możesz sterować maszyną z miejsca operatora.
Nie w F-14, ani F/A-18F/G.

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 02, 2012, 10:56:58 »
Ale czy ED pozwoli wypuścić kiepski dodatek? Przecież na pewno muszą to zatwierdzić a raczej nie widać żeby chcieli robić z DCSa arcade.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 02, 2012, 11:07:29 »
Ale czy ED pozwoli wypuścić kiepski dodatek? Przecież na pewno muszą to zatwierdzić a raczej nie widać żeby chcieli robić z DCSa arcade.

Nie musi. ED zatwierdza jakoś tylko w przypadku gdy dodatek ma 'DCS:' w nazwie, tak jak w przypadku MiGa beczla (chociaż tutaj raczej nie ma kontroli jakości grafiki :|), czy F-15E Iris. F-22 będzie 'lite', podobnie do Su-25T tak myślę, co do F-14 to mam nadzieję na as real as it gets...

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 02, 2012, 11:17:15 »
Gdzieś na ich forum jest wywiad z kolesiem z IRIS i z tego co mówi, wynika, że będą starali się zrobić jak najbardziej realistyczne produkty z full 3d klikanymi kokpitami, a jedynym ograniczeniem ma być dostępność dokumentacji. Czyli Tomcat i F-15 powinny być spoko, a F-22 pewnie poziom z Flaming Cliffs.

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 02, 2012, 11:33:31 »
Hmm.. ja myślałem, że będzie to bardziej połączone, a ED chce z każdego produktu profity za dopuszczenie do gry.
Trochę dziwi uczepienie się skomplikowanych samolotów na początek. Fakt piszą o patchach rozwijających dany model ale chyba nie tędy droga. Przypomina mi się CaptainSim i wydawanie samego exteriora a po czasie interiora.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 02, 2012, 11:36:33 »