Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 483805 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

John Cool

• Gość
Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #60 dnia: Lutego 28, 2013, 23:08:30 »
Jutro najprawdopodobniej potestujemy sobie nową wersję DCS: World'a online. Chętni niech zaopatrzą się w najnowszy update 1.2.3 i zapraszamy na serwer jak zwykle na 21szą  8)

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #61 dnia: Marca 01, 2013, 00:10:06 »
Fajny patent dziś zauważyłem latając online na jednym z serwerów. Jeżeli jakiś pacjent z przeciwnej drużyny wleciał nad nasze lotnisko, to w kabinie rozlegała się taka starodawna syrena alarmowa, jak z kronik wojennych. Pomyślcie o takim trigerze, tylko żeby zamiast syreny nie było bekania qrdla... :D Jutro wpadnę, zobaczyć czy mnie nie wywala tradycyjnie. ;)
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #62 dnia: Marca 01, 2013, 21:12:05 »
Sorki chłopaki, bardzo chciałem z Wami polatać, ale znowu mnie wywala i to ewidentnie jest jakaś przyczyna u Was. Jeszcze mi się nie zdarzyło coś takiego na innym serwerze. Może to kwestia tego, że mam CA i coś tam może w edytorze misji jest nie tak odhaczone? Jak by się Wam chciało to postawcie jakąś prostą misję bez CA, samów i innych dupereli, tylko same samoloty, tak dla testu.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Marca 02, 2013, 14:55:44 »
Nie wiem czy to kwestia tego czy masz CA - bo host tj. Qrdl, poza tym Mekki i jeszcze ze 2 osoby wczoraj na pewno dysponowały CA i nie występowały u nich takie cuda. Ja bym się jednak zastanowił Kusch czy jednak nie jest to problem u was, serio.

A poza tym wczoraj było bardzo fajnie, było w pewnej chwili aż osiem osób, nie licząc może fatalnej wtopy z ustawieniami serwera (widoki zewnętrzne + mapa). Przyszedł nawet empeck tj. _michał  :)

Najprawdopodobniej dzisiaj o 21szej będzie powtórka, zatem chętnych ponownie zapraszamy!

Kilka obrazków z wczoraj - tj. akurat jak się bawię nad lotniskiem blue:

« Ostatnia zmiana: Marca 02, 2013, 19:08:44 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #64 dnia: Marca 02, 2013, 16:24:01 »
Fajnie. Wytłumaczcie mi jedną rzecz. Na serwery i niskim pingu, powiedzmy 30 do 100 wchodzę błyskawicznie, na średnim tak sobie, a na te o wysokim rzędu 300, 400 napis "Loading Data" ciągnie się w nieskończoność. Druga sprawa jak sprawdzam jaki mam ping, ten zawsze jest taki sam jaki ma serwer. Tak ma być? Dalej. Jeszcze mi się na żadnym serwerze nie zdarzyło by po próbie wejścia pisało "connection interrupted", tak jak ma to miejsce podczas wchodzenia na boski serwer. Jeszcze jedna ciekawa sprawa, gdy połączę się z jakimś serwerem i w menu wybieram samolot, mój nick przeskakuje natychmiast z tabeli spectactors po lewej stronie na wybrany samolot po prawej, u qrdla natomiast trwa to dobre dwie, trzy minuty i dopiero wtedy można wejść do gry. Może ktoś się spotkał gdzieś na forum ED z takim problemem?

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #65 dnia: Marca 03, 2013, 00:33:16 »
Dziś o dziwo w późnych godzinach było stabilnie, wcześniej jak zwykle. Ale nie chciało mi się wyciągać gratów, bo myślałem, że będzie jak zwykle, to się pobawiłem CA. Sorki Mekki za ten jeden silnik, ale to za te docinki.  :118: Tak na poważnie to czarne krzyże zobaczyłem jak było już po ptokach. ;) Nawinął się tez jeden kierowca Su-25T pod Geparda:  :ponury:

Trochę mi żal niebieskich, gdyby tylko mnie nie wywalało to bym zrobił porządek świnią z tymi samami, ale jak mam czekać aż to się uruchomi, a za minutę mnie wywali to prosta droga do psychriatyka. ;)

PS;
Nie mogłem pisać na czacie w CA, dlaczego?
« Ostatnia zmiana: Marca 03, 2013, 01:41:27 wysłana przez KosiMazaki »

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Marca 08, 2013, 16:48:24 »
Dzisiaj ponownie powtórka imprezy o godzinie 21szej, namiary jak zwykle te same.
Zapraszamy!

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: Marca 14, 2013, 08:27:18 »
W piątek (15.03) ponownie stawiamy serwer na godzinę ~21.00. Wszystkich chętnych jak zwykle zapraszamy!

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Marca 16, 2013, 13:00:32 »
Wczoraj frekwencja całkiem dopisała, było kapitalnie i przez chwilę było nawet 7 osób co już w naszych warunkach jest solidną liczbą do zrobienia zadymy  8)
Dziękujemy!

Na dzisiaj powtórka na 21szą.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Marca 17, 2013, 17:55:46 »
OK, jakby nie było, to wczoraj odbyła się zapowiadana powtórka i dopisała nam zarówno frekwencja jak i samo party było wyjątkowo udane. Obie strony natrzepały trochę killi   :021:
Dziękujemy za przybycie!

Oczywiście za tydzień zapraszamy ponownie na loty - najprawdopodobniej oczywiście w piątek lub w sobotę.
Zaś wszystkim tym którzy za naszą niecną sprawką nabawili się urazu bądź też ponieśli ciężkie straty moralne, życzymy udanej rekonwalescencji i jak najszybszego powrotu do psychicznej równowagi  :021:
Ze wszystkimi chętnymi widzimy się oczywiście ponownie za tydzień  :)

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Marca 22, 2013, 20:09:02 »
Kolejny termin lotów - jutro na ~21.00. Zapraszamy!  :)

« Odpowiedź #71 dnia: Kwietnia 02, 2013, 18:12:33 »
Czy jest ktoś chętny na wieczorne latanie kooperacyjne? Pasuje mi na tygodniu i w weekendy start koło godz. 19-20. Mogę latać Ka-50 lub A-10, komunikacja głosowa i latanie na klimat. Jakby coś pisać tutaj lub priv.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Kwietnia 12, 2013, 14:51:19 »
Kolejny termin lotów proponujemy na dzisiaj na ~21.00. Namiary na serwer oraz zasady - oczywiście tak jak na pierwszych stronach tego wątku.

Zapraszamy!  :)

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Kwietnia 13, 2013, 17:40:07 »
Dzisiaj oczywiście powtórka o 21szej. Chętnych ponownie zapraszamy!

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: Kwietnia 19, 2013, 17:03:25 »
Dzisiaj ponownie zapraszamy na loty multiplayer około godziny 21szej na serwer tanksim.pl  8)

Dodam tylko że w ostatni weekend dopisała frekwencja i loty były wyjątkowo udane, zaś koniec końców Qrdl miał okazję zobaczyć coś takiego:

:evil: