Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 484723 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl_logos

• Gość
Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #180 dnia: Grudnia 20, 2014, 21:28:20 »
Serwer stoi.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: Grudnia 21, 2014, 14:21:34 »

Zdjęcie zrobione wczoraj u wlotu do Wąwozu Miłości. Nic, ale to nic na świecie nie cieszy oka pilota bardziej niż taki widok  :evil:.
Żałujcie chickeny, że nie przychodzicie  :P. Spadakiem jest słynna F-15 i jak widać na załączonym obrazku, to nie ten egzemplarz, który ponoć w Israelu latał i lądował bez skrzydła (turlam się ze śmiechu jak sobie przypomnę te bujdy)  :evil:.

Tako rzecze,
Zaratustra

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #182 dnia: Grudnia 21, 2014, 15:16:22 »
Nie widzę potrzeby dla której zamazałeś info z nickiem gracza, przecież i tak wiadomo o kogo chodzi :021:

Tutaj to szanowny kolega chyba chciał Cobrę wykonać z uszkodzoną hydrauliką? :032:

Ale coś chyba się popsuło :033: :037:

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #183 dnia: Grudnia 21, 2014, 15:30:30 »
https://lh5.googleusercontent.com/-nwMhoKt4yqE/VJbHCqOPyvI/AAAAAAAABPA/rD3u2NVekEs/w1528-h860-no/Screen_141220_223618.jpg

Zdjęcie zrobione wczoraj u wlotu do Wąwozu Miłości. Nic, ale to nic na świecie nie cieszy oka pilota bardziej niż taki widok  :evil:.
Żałujcie chickeny, że nie przychodzicie  :P. Spadakiem jest słynna F-15 i jak widać na załączonym obrazku, to nie ten egzemplarz, który ponoć w Israelu latał i lądował bez skrzydła (turlam się ze śmiechu jak sobie przypomnę te bujdy)  :evil:.

Tako rzecze,
Zaratustra

Hehe.
Mi się też podczas jednej misji udało szanownego boskiego spuścić dwa razy. Sam co prawda byłem w podobnej sytuacji dużo więcej razy, ale mam nadzieję, że to tylko kwestia treningu i doświadczenia. Lata się na serwerze fajnie, mimo, że zaliczam glebę dość często.

Nie cytujemy obrazków. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2014, 16:08:44 wysłana przez KosiMazaki »

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #184 dnia: Grudnia 21, 2014, 15:44:44 »
Nie widzę potrzeby dla której zamazałeś info z nickiem gracza, przecież i tak wiadomo o kogo chodzi :021:

Zamazałem nie dlatego, żeby chronić Twoje dziewictwo, ale dlatego, że obrazowałem dość częsty widok na moim monitorze. Z całym szacunkiem dla Twoich umiejętności, a są wręcz doskonałe, nie tylko Ciebie regularnie dymam z działa  :P.

Tako rzecze,
Zaratustra

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #185 dnia: Grudnia 21, 2014, 16:32:29 »
Zamazałem nie dlatego, żeby chronić Twoje dziewictwo, ale dlatego, że obrazowałem dość częsty widok na moim monitorze. Z całym szacunkiem dla Twoich umiejętności, a są wręcz doskonałe, nie tylko Ciebie regularnie dymam z działa  :P.

Przez grzeczność nie przeczę i vice versal z tym dymankiem :032:.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #186 dnia: Grudnia 21, 2014, 17:10:18 »
Amatorka :032:

« Odpowiedź #187 dnia: Grudnia 21, 2014, 17:57:58 »
Da się wcześniej serwer postawić? 22 to ludzie już robią fajne rzeczy pod kołderką :032:

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #188 dnia: Grudnia 21, 2014, 18:06:12 »
Da się wcześniej serwer postawić? 22 to ludzie już robią fajne rzeczy pod kołderką :032:

Zacznij je robić rano po obudzeniu.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #189 dnia: Grudnia 22, 2014, 09:10:47 »
Może mi ktoś wyjaśnić fakt dużo szybszego "łapania" celu przez Su-27 czy to Mig-29 w stosunku do F15 w walce na IR.
I nie ma tu znaczenia czy latam na serwerze czy nie, będąc H2H zanim mogę odpalić rakietę najczęściej w moją stronę już leci.
Czy w realu też tak jest, czy to kwestia czysto techniczna czy może moje błędy taktyczne. Latając offline zauważyłem, że kiedy w trakcie zbliżania zaczynam
ostro manewrować jednocześnie puszczając flary moje szanse przeżycia mocno wzrastają :)
Może szanownym weteranom pytanie to wyda się śmieszne, ale podobno nie ma głupich pytań. A szukając info na sieci jeszcze nic nie znalazłem.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #190 dnia: Grudnia 22, 2014, 12:07:01 »
Może mi ktoś wyjaśnić fakt dużo szybszego "łapania" celu przez Su-27 czy to Mig-29 w stosunku do F15 w walce na IR.
I nie ma tu znaczenia czy latam na serwerze czy nie, będąc H2H zanim mogę odpalić rakietę najczęściej w moją stronę już leci.
Czy w realu też tak jest, czy to kwestia czysto techniczna czy może moje błędy taktyczne. Latając offline zauważyłem, że kiedy w trakcie zbliżania zaczynam
ostro manewrować jednocześnie puszczając flary moje szanse przeżycia mocno wzrastają :)
Może szanownym weteranom pytanie to wyda się śmieszne, ale podobno nie ma głupich pytań. A szukając info na sieci jeszcze nic nie znalazłem.

Na to pytanie jedynie można udzielić odpowiedzi na TS-ie i to pod warunkiem, że ma się spory zapas browarów dla Qrlda (ja z Jankiem jesteśmy abstynentami, wolimy cukierki i czekoladki  :002: ), gdyż jest to czit działający także w rzeczywistości ;). Zasadniczo sam sobie udzieliłeś odpowiedzi w pierwszej linijce tekstu.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #191 dnia: Grudnia 22, 2014, 13:09:41 »
Niestety, puki póki co latam nie używając TS-a. Warunki rodzinno-lokalowe oraz brak słuchawek z mikrofonem mi nie pozwalają.
Czyli muszę przyjąć, że tak jest i już. I tylko od pomysłowości i refleksu będą zależały szanse przeżycia.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 22, 2014, 13:33:58 wysłana przez some1 »

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #192 dnia: Grudnia 22, 2014, 21:23:27 »
Wyszła wersja bety jako quasi standard, więc nasz serwer będzie dostępny dla wszystkich. Jak już macie dość wszechobecnej `magii` i gderających bab, to dziś reniferowanko start ~21:30-22:00. Zapraszamy również na TSa.

Tako rzecze,
Zaratustra

PS. Serwer ma w nazwie taknsim.pl FMSL i na początku =OPS= (Old Polish Spirit)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #193 dnia: Grudnia 23, 2014, 00:49:53 »

Impresja z dzisiejszego latania.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #194 dnia: Grudnia 23, 2014, 00:53:28 »
Ale obskubany ptaszek :D. Artystyczna robota :D. Widać prawdziwe rzemiosło :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"