Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 486592 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #225 dnia: Stycznia 18, 2015, 11:06:41 »
Eh znów się nie załapałem :(
Tym bardziej szkoda bo jeszcze szable śmigały.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #226 dnia: Stycznia 18, 2015, 12:24:45 »
Zabawa w pobite GARy jest przednia, tym bardziej, jako oponenta ma się Ołówka :032:. I Słońce, tak Słońce, które można sobie "lokować" :002:.

Co do Szabli- samolot bardzo prosty w pilotażu i mało wymagający, żeby taki Orzełek był przy swoim skopanym PFM'ie :)
Jedynym mankamentem F-86 jest katastrofalna widoczność z kokpitu w pewnych warunkach, co mocno przy fatalnych LOD'ach wpływa na wykrycie latających sarenek :icon_razz:.

BTW. Qrdl, patrząc na twojego szota jakoś nie wierzę, że masz hi-end-uper-sli/crossfire-beyond komputer, który ledwo daje 30 fps'ów :032:.
Wiem, wiem, silnik gry :).

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #227 dnia: Stycznia 18, 2015, 14:20:54 »
Witam,

Pomijam kwestię dość niejasnych okoliczności, w których przynajmniej 50% GARów mnie trafiła (np. w momencie wysypki serwera z okazji publikacji przez ED nowego b-putha  :032: ) , to faktem jest, że Szabla Olbrychskiego (jak się kazał nazywać Trog  :evil: ) jest samolotem mało wdzięcznym do zwalczania przez Miga uzbrojonego w IRy - przypominam, że wszystkie IRki - włączenie z R-60 - muszą być odpalane w tył, inaczej nie ma locka. Oczywiście MiG-21bis ma przewagę praktycznie wszystkiego, jeśli chodzi o aerodynamikę i płatowca. Bez problemu podejmuje i wycofuje się z walki, co oczywiście skłania do taktyki z&b. Natomiast z czym 21 ma problem, to kręcenie się na małej prędkości z Szablą. W pewnym momencie Szabla kręci dalej, a 21 musi odpuścić, w celu nabrania prędkości i wówczas może zaliczyć GARa w otwór. Innym przypadek dostania rakietą z Szabli, to zaskoczenie. Mig natomiast praktycznie w dowolnej chwili może się separować pionowo na dopalaczu i wówczas Szabla mu może skoczyć i obtoczyć. Podsumowując, uważam, że takie zestawienie 86 vs 21 ma sens, ponieważ jedna i druga maszyna, jeśli pilot wykorzysta jej właściwości, ma szanse na zwycięstwo, oczywiście ze wskazaniem na Miga, który to może wejść i wyjść, wejść i wyjść, wejść i wyjść  :056:.
Szczerze powiedziawszy, to wolę kręcić 21 z Su-27 lub F-15, bo te samoloty mają spory rozmiar i muszą mieć odpowiedni promień skrętu, w przeciwieństwie od upierdliwej muszki F-86  :032:. Natomiast zabawę potrafią psuć LODy, których jeśli nie poprawią w 2.0, to mnie szlag trafi... bo dosłownie moment i gubi się wroga na tle ziemi, dosłownie ZNIKA.

Tako rzecze,
Zaratustra

PS.

Może i mało klatek akurat w tym momencie robienia szota, ale pamiętaj, że u mnie stoi serwer, co nie jest bez znaczenia dla wydajności. Poniżej moje ustawienia graficzno-systemowe. Ustaw sobie podobnie i napisz ile masz fpsów  :P.

U mnie też szkło wiatrochronu jest brudne, więc nie płacz.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #228 dnia: Stycznia 18, 2015, 14:48:49 »
na Miga, który to może wejść i wyjść, wejść i wyjść, wejść i wyjść  :056:.

Nie łaź tyle bo zawiasy trzeba będzie przesmarować i się przeziębisz od przeciągu :032:
Szanowny kolega zapomniał pewnie dodać, że Mig-21 jest stworzony tylko do latania przed siebie i to na dopalaczu, bo mu "dupa" opada :002:.
I jeszcze co do Szabli, jej śmieszne "karabinki" niestety są mało skuteczne przeciwko Ołówkowi. Przypomina to trochę sprayowanie się Iszaka vs BF-109 :).

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #229 dnia: Stycznia 18, 2015, 15:01:56 »
To prawda, przed siebie i na dopalaczu - czuć moc i chce się latać! Natomiast bardzo mnie cieszy, że taka chęć lecenia szybko i przed siebie przychodzi w 21 niejako naturalnie, a to oznacza, że model lotu jest chyba dobrze przemyślany. Mig-21bis w DCSie jest wyraźnie innym samolotem niż Su-27 czy MiG-29. Dla mnie jest to miód na moją wajchę. Szkoda tylko, że 21 nie występuję w jakiejś rumuńskiej lub hinduskiej wersji :-), bo wówczas mógłby nawiązywać równorzędną walkę z 15 czy 27 (jeśli chodzi o detekcję zagrożenia i nowsze uzbrojenie R-73, R-77).

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #230 dnia: Stycznia 18, 2015, 18:15:30 »
Witam. Chciałbym wszystkich zaprosić na wspólne latanie zespołowe na samolotach P-51D/TF-51D (nie jest wymagany żaden dodatkowy moduł, ponieważ TF-51D znajduje się w "czystym" DCS World). W tej chwili ćwiczymy podstawowe manewry, takie jak grupowe pętle czy beczki. Loty wykonujemy codziennie o godzinie 20:30. Do komunikacji używamy TeamSpeak 3.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany, zapraszam na PW. Tam podam dane TS oraz serwera.
Pozdrawiam  :)

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #231 dnia: Stycznia 19, 2015, 20:47:28 »
Boski, nie widzę powodu dla którego zakryłeś mój nick ;)
Zabawa była przednia, wielki szacun za twój kunszt lotniczy, tym bardziej, że dzieki temu mogę stale się uczyć.
Wielkie  "Salute!" dla Ciebie :)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #232 dnia: Stycznia 19, 2015, 22:20:55 »
Dziękuję za miłe słowa.
Dane osobowe ukrywam instynktownie, a to nawyk z pracy  :evil:.
Tak czy inaczej do łatwych przeciwników nie należysz, tym bardziej mnie ucieszyło rzeczone zwycięstwo, ale pewnie będziesz niedługo miał okazję się `oddzwięczyć`  :).

S!,
Zaratustra

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #233 dnia: Stycznia 21, 2015, 20:42:28 »
Dzisiaj około 21:30 odbędą się loty głownie F-86 vs Mig-21. Chętnych zapraszamy na serwer =OPS= Fmsl/tanksim.pl, a także na teamspeak'a.

« Odpowiedź #234 dnia: Stycznia 21, 2015, 21:48:39 »
No kurde znowu brak czasu żeby polatać, ale pocieszę się, że pewno macie niekompatybilną betę :P

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #235 dnia: Stycznia 22, 2015, 10:44:31 »
Fajnie było, wszyscy rzygali. Raz widziałem qrdla, bo niespodziewanie wyłączył dopalacz w Ołówku. Chyba ręka mu się omsknęła na trotlu.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #236 dnia: Stycznia 22, 2015, 16:22:07 »
Nie omsknęła, tylko byłeś świadkiem skomplikowanego manewru defensywnego, Koledzy z większym stażem on-line wiedzą o co chodzi  :evil:.
Potwierdzam, że było miło. Myślę, że jutro, tj. w piątek, można zrobić powtórkę.

Tako rzecze,
Zaratustra

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #237 dnia: Stycznia 22, 2015, 17:17:33 »
Chociaż ja bym optował za powrotem do klasycznej zabawy, gdyż ołówkowicze przepoczwarzyli się w chłopców radarowców zabierając mi ten tytuł :032:, przez co walki stają się mocno nierówne, tym bardziej, że wasz tfu skill poszedł w górę :003:.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #238 dnia: Stycznia 22, 2015, 18:14:19 »
Troguś (TM), to bierz sobie dalej swojego point&click F-15. Gwoli ścisłości, ja osobiście nie namierzam radarem. Nie to, że bym nie chciał, ale mi nie wychodzi  :P,

« Odpowiedź #239 dnia: Stycznia 23, 2015, 19:28:38 »
Będzie dziś impreza? :021:
Śmigłowce nie mogą latać - są po prostu tak brzydkie, że ziemia je odpycha.