Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 485439 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #705 dnia: Września 03, 2015, 19:36:26 »
Czemu nie.

« Odpowiedź #706 dnia: Września 03, 2015, 20:20:48 »
Chetny.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #707 dnia: Września 03, 2015, 21:03:32 »
W takim razie =OPS= ~21:30.

« Odpowiedź #708 dnia: Września 03, 2015, 21:26:28 »
Ja niestety nie mogę  :cry:, ale w piątki i soboty jak najbardziej.

« Odpowiedź #709 dnia: Września 04, 2015, 08:57:25 »
Też wczoraj nie mogłem . Dziś wieczorkiem z chęcią z wami polatam na P51 nawet jeśli będę miał być mięsem armatnim.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #710 dnia: Września 04, 2015, 17:18:38 »
Latamy dziś OPS?

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #711 dnia: Września 04, 2015, 17:56:49 »
Toż dzisiaj meczyk

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #712 dnia: Września 04, 2015, 18:40:46 »
Toż dzisiaj meczyk

Zawsze gdzieś jest jakiś meczyk. Serio ktoś się jeszcze przejmuje naszymi kopaczami (nie mylić z rodziną Ewy), przecież będzie jak zwykle od ponad 30 lat - nie wyjdziemy z grup, o ile się zakwalifikujemy do finałów czegoś-tam?
Tak więc ponawiam pytanie o latanie :-)?

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #713 dnia: Września 04, 2015, 18:51:57 »
O 21:30 teoretycznie będzie po meczu, więc powinienem być. Qrdlu, trochę więcej patriotyzmu :).

« Odpowiedź #714 dnia: Września 04, 2015, 19:14:07 »
Ja będę .
Ja nie kibicuje , tylko moja druga połowa.

« Odpowiedź #715 dnia: Września 04, 2015, 19:21:23 »
Dzis loty treningowe MiG-21 od 20:00, wiecej info http://il2forum.pl/index.php/board,74.0.html

Postaram sie tez stracac Qrdla od 21:30 ;)

« Odpowiedź #716 dnia: Września 04, 2015, 21:07:36 »
Postaram się być choć nie obiecuję że się uda, wiecie, reinstall systemu...

« Odpowiedź #717 dnia: Września 05, 2015, 17:03:45 »
Propozycja na dzisiaj - for fun.

SITUATION

Dwie drużyny. Trzy lotniska. Drużyna BLUE operuje z bazy w Mineralnye Vody. Drużyna RED startuje z bazy w Mozdok. Nalchik jest lotniskiem neutralnym o które toczy się walka. Kto pierwszy wyląduje tam Su-25T, pchnie misję dalej (na wrogim lotnisku zrespawnują się wtedy autobusy). Ten, kto pierwszy zniszczy autobusy, wygrywa.

RED TASK:

Głównym celem drużyny jest zniszczenie ciężko opancerzonych i świetnie uzbrojonych autobusów znajdujących się na progu pasa wrogiego lotniska Mineralnye Vody.

Aby autobusy pojawiły się na lotnisku, sojuszniczy Su-25T musi wylądować z pełnym zatrzymaniem na lotnisku Nalchik, we wskazanym na obrazku miejscu. Lotnisko znajduje się pod silną obroną przeciwlotnicza i zaleca się wcześniejsze jej zneutralizowanie.

Gdy Su-25T znajdzie się we wskazanym miejscu, dodatkowo rozpocznie się ostrzał artyleryjski głównej bazy wroga (utrudniając drużynie przeciwnej operacje ze swojego lotniska)

PODSUMOWANIE:

- wylądować SU-25T na lotnisku Nalchik (wtedy wrogie lotnisko znajdzie się pod ostrzałem artyleryjskim)
- zniszczyć autobusy znajdujące się na wrogim lotnisku.

ZADANIA DODATKOWE:

- zniszczyć wrogie czołgi na połnoc od jeziora, w okolicy miasta Novopavlowsk
- zniszczenie czołgów spowoduje pojawienie się wrogiego Tu-95, którego trzeba odnaleźć oraz zniszczyć zanim wyląduje w bazie MINERANLYE VODY
- zniszczenie Tu-95 spowoduje pojawienie się dodatkowych jednostek OSA na sojuszniczym lotnisku (wzmocnienie obrony własnej bazy).

UPDATE:

- Okolica sojuszniczego FARPu została wzmocniona ręcznymi wyrzutniami IGLA.

BLUE TASK

Głównym celem drużyny jest zniszczenie ciężko opancerzonych i świetnie uzbrojonych autobusów znajdujących się na progu pasa wrogiego lotniska Mozdok.

Aby autobusy pojawiły się na lotnisku, sojuszniczy Su-25T musi wylądować z pełnym zatrzymaniem na lotnisku Nalchik, we wskazanym na obrazku miejscu. Lotnisko znajduje się pod silna obrona przeciwlotnicza i zaleca się wcześniejsze jej zneutralizowanie.

Gdy Su-25T znajdzie się już we wskazanym miejscu, dodatkowo rozpocznie się ostrzał artyleryjski wrogiego lotniska.

PODSUMOWANIE:

- wylądować SU-25T na lotnisku Nalchik (wtedy wrogie lotnisko znajdzie się pod ostrzałem artyleryjskim)
- zniszczyć autobusy znajdujące się na wrogim lotnisku.

DODATKOWE ZADANIE:

- zniszczyć wrogie czołgi na północ od jeziora, w okolicy miasta Novopavlowsk.
- zniszczenie czołgów spowoduje pojawienie się wrogiego Tu-95, którego trzeba odnaleźć oraz zniszczyć zanim wyląduje w bazie MOZDOK.
- zniszczenie Tu-95 spowoduje pojawienie się dodatkowych jednostek OSA na sojuszniczym lotnisku.

UPDATE:

- Okolica sojuszniczego FARPu została wzmocniona ręcznymi wyrzutniami IGLA.

Zdjęcia dotyczące poszczególnych elementów misji wykonane przez szpiegów każdej ze stron będą dostępne w briefingu przed lotem.

Zapraszamy o 20:30. Dajcie znać, czy ktoś w ogóle się zjawi.  :evil:

Salut,
B.

« Odpowiedź #718 dnia: Września 05, 2015, 17:05:53 »
@Bartek: dzis o 20:30, postaram sie byc, F-15 beda, tak ? :)

A juz jutro (czyli w niedziele) o 20:00 odbeda sie loty treningowo-bojowe MiG-21, serwer bedzie prawdopodobnie stawial edd78. Wiecej info docelowo pewnie tutaj: http://il2forum.pl/index.php/topic,17183.0.html

Minimalne wymagania: bycie przygotowanym na wylaczone wszelkie ulatwienia ;) -- w tym umiejetnosc samodzielnego odpalenia zimnego Olowka.

Namiary na serwer DCS: il2dcs, hasło qaz123.
TS Address: ts3.riseofflight.net:7777 - Password: 1917

« Odpowiedź #719 dnia: Września 05, 2015, 17:24:08 »
Dowódca wyznaczył na dziś następujące maszyny: Su-25T, Su-25, Su-27, Mig-21, A-10C, F-15, Ka-50. :) Są limity w temacie uzbrojenia, aby nie było zbyt łatwo.