Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 485308 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #1275 dnia: Marca 29, 2016, 11:22:28 »
Wysokość ustawiałem na lotnisku niebieskich przy starcie, Osa stała przy lotnisku czerwonych. Różnica wysokości pewnie do 5m. To na misji którą dostałęm od ciebie, pomyłka mogła sięgać paru- parunastu metrów ale nie 5000-6000 stóp. Neva była zniszczona, dwie pozostałe na ziemi Tunguskie też siedziały cicho.  Dwa razy ta Osa mnie zestrzeliła, za drugim razem sprawdziłem już wszystko 3 razy. Za 3-cim razem polecieliśmy tam we dwoje ale siedziała już cicho. Wysokoś ustawiałem przed lotem bardzo dokładnie, bo ćwiczę loty na wysokości 10-30 stóp.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #1276 dnia: Marca 29, 2016, 11:53:40 »
Ze swojej strony mogę napisać jedno: brawo dla tej Osy  :evil:. Zastanowimy się czy nie dostawić tam jeszcze jednej dla towarzystwa  :evil:.

« Odpowiedź #1277 dnia: Marca 29, 2016, 12:09:36 »
Os też tam parę jest, tylko ta jedna jakaś oszukana...  Chłopaki też tam mieli jakąś dziwną akcję.
Latamy dzisiaj?

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #1278 dnia: Marca 29, 2016, 12:26:44 »
OMG, do czego to doszło?! Przestańcie jęczeć pilocie, tylko weźcie się w garść. Tym różni się nasz wspaniały serwer =OPS=, którego tradycje sięgają 2003 roku, że nie latają z nami jęczydupy, a że to działko krzywo strzela, a że za ciężki samolot, a że za słabo/za dobrze kręci etc. My jesteśmy na serwerze jak zwierzęta (np. wilki albo robaki) dostosowujemy się do istniejących warunków, a nie próbujemy ich na siłę zmieniać, jęcząc na Forum (sic!). Im szybciej to każdy pilot, latający u nas, zrozumie, tym więcej będzie czerpał przyjemności z zabawy... W ogóle żalenie się na Osę przez pilota A-10, który bądź co bądź ma środki perswazji, to.... hmmmmm...... delikatnie mówiąc nie wzbudza sympatii, a raczej powoduje, że Twoja osoba wskakuje na wyższą pozycję na liście priorytetowych odstrzałów  :evil: :evil:.

Tako rzecze,
Zaratustra

PS. Widzę, że podczas następnych lotów będę musiał wygłosić kolejne orędzie do Narodu o tematyce ideologicznej  :x.

« Odpowiedź #1279 dnia: Marca 29, 2016, 12:47:28 »
Kto narzeka ten narzeka, ja to interpretuję w ten sposób że jak dzieje się niemożliwe to znaczy że stało się właśnie możliwe, to jest DCS, możemy się spodziewać absolutnie wszystkiego, jak dobrze pójdzie to jeszcze UFO nad Nevadą zobaczymy hehehe :P.

« Odpowiedź #1280 dnia: Marca 29, 2016, 13:59:52 »
Uwaga, serwer stoi i testuje scenariusz (sporo trigger/conditions nie dziala z winy Eagle Dynamics teraz)

lobby: <51>SERVER DEDICATED

51st.hopto.org:10308
108.48.100.237:10308

Teamspeak3: 51st.hopto.org

Caly wachlarz maszyn do oblatania :)
Su-27S (CAP misja gotowa),
MiG-29S (CAP misja gotowa),
F-15C (CAP misja gotowa),
MiG-21Bis (pierwsze testy),
Mirage 2000-5 (pierwsze testy)
Mi-8MT (pierwsze testy),
Ka-50 (1 misja w polowie gotowa, dalsze testy),
A-10A (1 misja w polowie gotowa, dalsze testy),
A-10C (1 misja nie gotowa),
Su-25T (1 misja nie gotowa),
Su-25 (1 misja w polowie gotowa, testy),
TF-51D (1 misja gotowa, pierwsze testy),
MiG-15bis (CAP misja gotowa),
C-101EB (misja nie gotowa, tylko freeflight)

GCICAP script online - serwer jest juz dobry dla A2A - Flankers/Fulcrums vs Eagles (nie dziala scoring dobrze, wina ED) i tylko do testowania dla A2G (buduje zadania - w trakcie)

http://s10.postimg.org/rgjz0lhp1/farewell_blue.png      http://s10.postimg.org/6kxopclhx/Farewell_Caucasus.png

Serwer sie wysypal widzialem. Wlasnie postawilem znowu. 'Mission paused (at start) - resume on clients'.

Nie cytujemy obrazków. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Marca 29, 2016, 18:06:03 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #1281 dnia: Marca 29, 2016, 14:01:09 »
Ale tu sie narzekalnia zrobiła.....zupełnie jak w przychodni czekając na lekarza.
Qrdl może zamiast orędzia parę strzałów w kolana... :evil:
Śmigłowce nie mogą latać - są po prostu tak brzydkie, że ziemia je odpycha.

« Odpowiedź #1282 dnia: Marca 29, 2016, 14:22:42 »
Nie narzekam, dlatego napisałem DCS ERROR. Troszkę mnie to tylko zdziwiło, bo Osa nie ma takiego zasięgu. Jeśli już to nie żalę się na Osę, ale na błędy DCS i tu środki perswazji, pilot A-10 czy jakie tylko inne gó...o nie ma nic do rzeczy. Jak bym chcial rozwalić Osę samą w sobie to bym to zrobił bez problemu, będąc na tej wysokości raczej nie spodziewałem się ataku z jej strony. Tak jak i Ty czy ktokolwiek inny by się nie spodziewał. Spotykałem się już z różnymi błędami w tej grze ale z takim pierwszy raz, toteż podzieliłem się moją obserwacją z wami.  Zawsze mogło się okazać, że moja wiedza była niepełna w tym temacie i doszkolenie się przyda. Lub, że to błąd przy tworzeniu misji ( robić ich się jeszcze nie uczyłem więc nie wiem czy to możliwe). Orędzie to może się przydać tym co by płakali, że ciągle ich ktoś strąca a oni nikogo, ale ja tam takich ludzi nie widziałem.  :x

PS.
1. Latając na tej mapie takim a nie innym samolotem, raczej z góry zakładam, że jestem łatwym celem dla innych smolotów. Przed resztą staram się ukryć wykorzystując moją wiedzę o wrogich jednostkach. Latanie nim nie jest łatwe i trzeba się sporow nim naklikać - ale bawi mnie to :)
2. Irytuję się gdy popełniam głupi błąd, gdy robię to kolejny raz i gdy gra robi sobie ze mnie jaja.
3. Napisałem o tym, by się upewnić, że nie był to mój błąd lub dowiedzeć się, że takowy popełniłem.

:P :P :P

Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #1283 dnia: Marca 29, 2016, 14:25:15 »
Dla prawdziwych Panow (czyli latajacych na rurach-21,bo wiadomo ze reszta to Panie ;)), polecam serwer CSkies.Net namiary na niego:
http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=163293
http://cskies.net/ - statsy

Dostepne jest takze Mirage-2000 (jako glowny przeciwnik, 6v6 / 8v8) oraz pare slotow typu A-10A, Su-25.

Jest mocno realistyczny i trzyma klimat, wieczorami szybko mozna zlapac wroga (bazy wzglednie blisko siebie), troche celow naziemnych jest (poruszajace sie kolumny pojazdow; ma sie informacje w ktorym kwadracie sa).

Postaram sie dzisiaj byc okolo 20:00-20:30

p.s. jedyne co jest obecnie na minus to ze M-2000C jest w stanie przetrwac trafienie 2x R-60M...

« Odpowiedź #1284 dnia: Marca 29, 2016, 14:34:28 »
Twojastara nie narzekaj bo Ci kolana przestrzelą a potem zmuszą do wysłuchania orędzia  ;D 8) :cry: . Na koniec wepchną Ci R-60M w ty..... i poczujesz się jak panienka "z" lub "w" rurze  he he he  :evil: .

Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #1285 dnia: Marca 29, 2016, 18:39:39 »
Byłeś na pułapie 22000 stóp i uważasz, że to DCS Error? Każdy z tych strzelających w kolano najpierw sprawdzi nawet encyklopedię zanim napisze takie puste oskarżenia :). Nie myl metrów ze stopami! Pułap rakiety 9M33M3 to 12000 metrów (39000 stóp), więc jeśli nie manewrujesz możesz oberwać nawet wyżej niż te wyuczone na blachę 16500 ft. Pewnie oberwałeś na kursie spotkaniowym (pułap 10500 m), a nie w pościgu (wtedy pułap się zmniejsza 6500 m).

https://en.m.wikipedia.org/wiki/9K33_Osa

« Odpowiedź #1286 dnia: Marca 29, 2016, 19:21:41 »
Poko tu masz rację, ale  w DCS-e są pewne ograniczenia, nie wszystko jest jak w realu.  W DCS-e  zasięg Osy w pionie to 16400 ft. Tunguska to 19685 ft a wiadomo, że ma więcej. Przykładowo zasięg AIM-120 to tylko 55km a wikipedia podaje 120km. Zatem stosuję się do zasięgów tych  z DCS-a a nie tych faktycznych, bo gram w DCS a nie latam w realu. Tym bardziej,  że jak mówiłem nie wystrzeliła do mnie rzadna żadna Tunguska stojąca obok tej Osy, a ma większy zasięg. To się nazywa wyrównanie sił w/g ED. Pewnie dlatego jest ich encyklopedia uzbrojenia w DCS-e ...  Latam na podstawie tych danych  już jakiś czas, wielokrotnie to sprawdzałem i to pierwszy tego typu przypadek. 
« Ostatnia zmiana: Marca 29, 2016, 20:41:06 wysłana przez KosiMazaki »
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #1287 dnia: Marca 29, 2016, 19:51:17 »
Czyli to taki DCS Error, który w realu nie byłby errorem? Aha. :D
Szkoda, że nie masz ACMI, żeby dokładnie przeanalizować co się stało i gdzie dokładnie była ta Tunguska.

« Odpowiedź #1288 dnia: Marca 29, 2016, 20:35:44 »
Wokół lotniska stoją 4 Tunguskie i parę Os, więc ten teren nie jest tak rozległy, ja robiłem kółka nad lotniskiem. Zawsze latam o min1500 ft wyżej niż podany zasięg max danej obrony. Zatem byłem powyżej zasięgu Tunguski a oberwałem od Osy :) . Potem lataliśmy we dwuch dwóch na określonych pułapach i nic nas już zestrzelić nie chciało.

Widać trzeba się przyzwyczaić do tego, że "czasem" coś się kiełbasi w DCS-e i już.   8)
« Ostatnia zmiana: Marca 29, 2016, 20:43:30 wysłana przez KosiMazaki »
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #1289 dnia: Marca 29, 2016, 21:10:53 »
To co? Latamy by wyjaśnić wszystkie nie jasności niejasności? ;)
« Ostatnia zmiana: Marca 29, 2016, 21:14:16 wysłana przez KosiMazaki »