Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 486530 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #2100 dnia: Sierpnia 26, 2016, 20:59:45 »
Oczywiście ze tak.

To w takim razie nie rozumiem, czemu miałbym najpierw latać z wami(z kim?), żebyś ty polatał z nami...

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #2101 dnia: Sierpnia 26, 2016, 21:12:39 »
Kristof, wydaje mi się, że Kaszub preferuje inny rodzaj latania niż nasza niezobowiązująca zabawa... poza tym my nie latamy z/przeciwko AI.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #2102 dnia: Sierpnia 26, 2016, 21:21:01 »
Latamy o 21:30, TS.

« Odpowiedź #2103 dnia: Sierpnia 26, 2016, 21:32:01 »
Kristof, wydaje mi się, że Kaszub preferuje inny rodzaj latania niż nasza niezobowiązująca zabawa... poza tym my nie latamy z/przeciwko AI.

Ja nawet nie wiem o co chodzi. Po prostu napisałem, że moja grupa lata dzisiaj, nie wiem z kim lata Kristof i dlaczego miałbym latać z nim, żeby on miał latać z nami :). Chyba jestem w odpowiednim temacie, a nie jakieś innej grupy, prawda? :)

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #2104 dnia: Sierpnia 26, 2016, 21:41:05 »
W sumie tak. Tylko z tą różnicą, że my latamy przeciw "żywym" przeciwnikom. Walka z AI to niestety nie to samo. Słabo ćwiczy umiejętności.

« Odpowiedź #2105 dnia: Sierpnia 27, 2016, 02:12:16 »
W sumie tak. Tylko z tą różnicą, że my latamy przeciw "żywym" przeciwnikom. Walka z AI to niestety nie to samo. Słabo ćwiczy umiejętności.

My latamy przeciwko AI, ale to z racji ograniczeń w modułach. Cieszy nas skomplikowana awionika, a nie strzelanie dla samego strzelania. Doskonalimy posługiwanie się radiem, pracę w parach, oraz w grupie jako całość. Coś czego w dogfightach się nie nauczysz. Walka 2v2 jest stosunkowo prosta. Wyzwaniem jest zgrać 12 chłopa żeby wykonali misję i jeszcze żeby wszyscy wrócili cało i zdrowo. Poza tym może są osoby, które szukają czegoś innego, dlatego informuję, że jest alternatywa. Nie mam zamiaru rezonować względem Twoich preferencji i jeżeli odnajdujesz się w waszej w sumie mało zróżnicowanej formie rozgrywki, to bynajmniej nie próbuję tego podważać, jednak nie wątpię, że są tacy, którzy szukają czegoś więcej, może trochę bardziej skomplikowanego, ale jednocześnie nie ekstremalnie ortodoksyjnego w formie jak to na przykład ma miejsce w 73rd. I dla takich ludzi mamy otwarte serwery i hasła do nich na dłoni. A poza tym mamy kapelana :).Tak w ogóle na czym latacie?

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #2106 dnia: Sierpnia 27, 2016, 08:54:39 »
Nihil novi sub sole. Była tutaj już spora grupa pilotów latających `as real`, czy dalej latają, tego nie wiem... Miło, że są alternatywy, dzięki Kaszub za informowanie nas.

« Odpowiedź #2107 dnia: Sierpnia 27, 2016, 10:34:55 »
Myślę że jest spora szansa na polatanie z wami mojej osoby.
Czy jakieś szkolenia z nawigacji robicie?

« Odpowiedź #2108 dnia: Sierpnia 27, 2016, 12:42:44 »
Myślę że jest spora szansa na polatanie z wami mojej osoby.
Czy jakieś szkolenia z nawigacji robicie?

Na jakich samolotach latasz? We wtorek było szkolenie na Miragach i A-10C z obsługi INSa, wklepywania waypointów, lotu po nich i na koniec zrzut gbu przy pomocy JTACA/świecącej A-10tki. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby je powtórzyć jak zbierze się trochę osób. Wpadnij do nas, pogadamy o szczegółach :).

Nihil novi sub sole. Była tutaj już spora grupa pilotów latających `as real`, czy dalej latają, tego nie wiem... Miło, że są alternatywy, dzięki Kaszub za informowanie nas.

Właśnie to nas może różni od takich wing hussarsów, że my nie robimy, jak to ująłeś "as real", dla samego realizmu, ale często się po prostu nie da inaczej przeprowadzić pewnych rzeczy. Celem jest skuteczność i do osiągnięcia jej dobieramy odpowiednią metodę. Nie będę pisał więcej w tej kwestii, bo nie jest to tematem tego wątku.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #2109 dnia: Sierpnia 27, 2016, 12:53:39 »
Celem jest skuteczność i do osiągnięcia jej dobieramy odpowiednią metodę.

To się niczym nie różnimy, ponieważ najbardziej skuteczną metodą strącania myśliwca jest inny myśliwiec. Chyba sobie nie wyobrażałeś, że my robimy dogi Su-27 vs A-10 albo mamy losowe podwieszenia, lub że u nas nie ma SAMów i to w zgęszczeniu, przy którym wasza misja wydaje się sielanką (dla znanych mi pilotów)?

my nie robimy, jak to ująłeś "as real"

Ujmę to inaczej: as rational  :evil:.

Ok, kończę, bo zrobił się OT.

« Odpowiedź #2110 dnia: Sierpnia 27, 2016, 15:41:38 »
Na jakich samolotach latasz? We wtorek było szkolenie na Miragach i A-10C z obsługi INSa, wklepywania waypointów, lotu po nich i na koniec zrzut gbu przy pomocy JTACA/świecącej A-10tki. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby je powtórzyć jak zbierze się trochę osób. Wpadnij do nas, pogadamy o szczegółach :).

Mogę też się załapać, troszkę latam A-10C i wiedzy nigdy zbyt wiele:)
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #2111 dnia: Sierpnia 27, 2016, 16:18:27 »
Mogę też się załapać, troszkę latam A-10C i wiedzy nigdy zbyt wiele:)

Tak jak Kristofowi napisałem, wpadnij do nas omówić szczegóły. Dzisiaj jeszcze nie wiem, co będziemy lecieć. Albo polecimy to co wczoraj, tylko trochę zmodyfikujemy, żeby było trudniej, albo odpalimy jakieś szkolenie.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #2112 dnia: Sierpnia 27, 2016, 18:49:43 »
Jak już coś zaczyna się dziać powoli, można by pomyśleć o zamianie przeciwników AI na "żywych". Pewnie tacy by się prędzej czy później znaleźli. Temat w każdym razie rozwojowy.

« Odpowiedź #2113 dnia: Sierpnia 27, 2016, 18:54:35 »
Ja mogę służyć jako tarcza nigdy nie latałem bojowo praktycznie

Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka

« Odpowiedź #2114 dnia: Sierpnia 27, 2016, 19:06:53 »
He he he, to zapraszamy na loty, jest tu paru głodnych "świeżego mięsa" ... Wszystkie potrzebne dane znajdziesz w pierwszym poście.  Są chętni na dzisiejsze loty ? Dziś może 1.5.4 =OPS= Polonez, mogę postawić serwer.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)