Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 484982 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #2115 dnia: Sierpnia 27, 2016, 19:18:44 »
Jestem za.

« Odpowiedź #2116 dnia: Sierpnia 27, 2016, 19:25:32 »
Ja chętnie, chociaż nie mam siły po święcie bazy, to będę szlifował F-5.

« Odpowiedź #2117 dnia: Sierpnia 27, 2016, 19:46:42 »
No i fajnie.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #2118 dnia: Sierpnia 27, 2016, 21:38:21 »
Serwer =OPS=Polonez postawiony - zapraszam.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #2119 dnia: Sierpnia 28, 2016, 13:00:44 »
Ktoś dziś chce polatać ?
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #2120 dnia: Sierpnia 28, 2016, 14:51:50 »
Hej, po wczorajszym laniu powinienem chyba przemyśleć kilka spraw ;) ale jeśli będę przy kompie wieczorem a serwer będzie v1.5 to zawitam.

Ps. A tak w ogóle to witam wszystkich! :)

krystian_j

• Gość
« Odpowiedź #2121 dnia: Sierpnia 28, 2016, 15:16:04 »
Witam. Chętnie polatam. Wiek 35+ i latam zazwyczaj do godz 12 i po 21. Z dcsowych modułów latam ostatnio najczęściej Mi-8 ale też Mig-21, A10C, Mirage, Su25T, Ka-50, Uh-1 . Zaznaczam również że mam fc3 i CA ale uproszczone samoloty mnie nie interesują za to mogę robić za JTACa czasami :)

Mam też pytanie odnośnie tego tematu, bo cieżko na nim znaleźć konkretne informacje a zagladałem tutaj dość często choć nie zakładałem konta. Większość postów typu "Kto dziś lata"  bardziej wyglada to jakbym wbil na prywatny czat grupy OPS więc może to nie na tym forum powinienem pisać. To co napisał niedawno Kaszub z tą mapką itd - TAK powinny wedlug mnie wygladać informacje odnośnie zaproszenia do wspólnego latania. Jest info kto zaprasza - gdzie - na jakie samoloty - i jakieś info aktualne  odnosnie tsa, a nie odsyłanie do pierwszego postu z 2012r. albo info że gdzieś wyżej w temecie są informacje i przebijanie się przez 3 strony "Kto dziś lata". latając na różnych serwerach coraz częściej spotykam polskich graczy którzy nie zawsze są zrzeszeni w jakichś grupach i takie Forum Miłośników Symulatorów Lotniczych to chyba bardzo dobre miejsce na stworzenie takiego "zaplecza" dla pilotów którzy nie są w żadnych grupach a chcieli by poltać w wiekszej grupie. Chciałbym ZACHĘCIĆ tych którzy gdzieś tam lataja sami na serwerach multi czy stawjaja sami serwery i są OTWARCI na nowych pilotów żeby nie tylko "zaglądali" na to forum ale także ogłaszali się nawet jeżeli to miała by być misja dla 2. Wniosek mam taki że grupy zorganizowane nie powinny zaśmiecać takiego tematu bo utrudnia to  w pewny stopniu graczom niezorganizowanym  znalezienie kompanów do latania.

Niestety sa nie mogę postawić serwera DCS ze względu na moje łącze ale chętnie poleciałbym misję Gun run na A10C z kimś w parze :) http://www.youtube.com/watch?v=8aYRe1eJU8E - chętny musi mieć możliwość postawienia misji lub proponuje wspólne latanei na jakimś serwerze ogólnodostepnym ver.1.5.4  (jeżeli "zjadłem gdzieś literkę "m" to przepraszam klawiatura mi troszkę wariuje )

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #2122 dnia: Sierpnia 28, 2016, 15:22:58 »
Większość postów typu "Kto dziś lata"  bardziej wyglada to jakbym wbil na prywatny czat grupy OPS więc może to nie na tym forum powinienem pisać. To co napisał niedawno Kaszub z tą mapką itd - TAK powinny wedlug mnie wygladać informacje odnośnie zaproszenia do wspólnego latania. (...) Wniosek mam taki że grupy zorganizowane nie powinny zaśmiecać takiego tematu bo utrudnia to  w pewny stopniu graczom niezorganizowanym  znalezienie kompanów do latania.

Pomimo niesłychanej arogancji (1 post, 0 rozeznania czym jest Nasze Forum, połajanka etc.) Kolega 35+ pozamiatał Was OPSowcy - w końcu! A pisałem, mówiłem, prosiłem, że mamy swoje własne forum i tam się rozpisywać, uszczegóławiać etc., a tutaj dawać tylko anonse.

Tako rzecze,
Zaratustra

krystian_j

• Gość
« Odpowiedź #2123 dnia: Sierpnia 28, 2016, 15:27:36 »
Sorry ale  myślę że część osób które szukają informacji odnośnie latania zaglądając na taki temat to przeczyta pierwszego posta i ostatnią stronę i leci dalej szukać, kto będzie czytał 142 strony bez konkretnych informacji

« Odpowiedź #2124 dnia: Sierpnia 28, 2016, 15:36:00 »
Witam. Chętnie polatam. Wiek 35+ i latam zazwyczaj do godz 12 i po 21. Z dcsowych modułów latam ostatnio najczęściej Mi-8 ale też Mig-21, A10C, Mirage, Su25T, Ka-50, Uh-1 . Zaznaczam również że mam fc3 i CA ale uproszczone samoloty mnie nie interesują za to mogę robić za JTACa czasami :)

Mam też pytanie odnośnie tego tematu, bo cieżko na nim znaleźć konkretne informacje a zagladałem tutaj dość często choć nie zakładałem konta. Większość postów typu "Kto dziś lata"  bardziej wyglada to jakbym wbil na prywatny czat grupy OPS więc może to nie na tym forum powinienem pisać. To co napisał niedawno Kaszub z tą mapką itd - TAK powinny wedlug mnie wygladać informacje odnośnie zaproszenia do wspólnego latania. Jest info kto zaprasza - gdzie - na jakie samoloty - i jakieś info aktualne  odnosnie tsa, a nie odsyłanie do pierwszego postu z 2012r. albo info że gdzieś wyżej w temecie są informacje i przebijanie się przez 3 strony "Kto dziś lata". latając na różnych serwerach coraz częściej spotykam polskich graczy którzy nie zawsze są zrzeszeni w jakichś grupach i takie Forum Miłośników Symulatorów Lotniczych to chyba bardzo dobre miejsce na stworzenie takiego "zaplecza" dla pilotów którzy nie są w żadnych grupach a chcieli by poltać w wiekszej grupie. Chciałbym ZACHĘCIĆ tych którzy gdzieś tam lataja sami na serwerach multi czy stawjaja sami serwery i są OTWARCI na nowych pilotów żeby nie tylko "zaglądali" na to forum ale także ogłaszali się nawet jeżeli to miała by być misja dla 2. Wniosek mam taki że grupy zorganizowane nie powinny zaśmiecać takiego tematu bo utrudnia to  w pewny stopniu graczom niezorganizowanym  znalezienie kompanów do latania.

Niestety sa nie mogę postawić serwera DCS ze względu na moje łącze ale chętnie poleciałbym misję Gun run na A10C z kimś w parze :) http://www.youtube.com/watch?v=8aYRe1eJU8E - chętny musi mieć możliwość postawienia misji lub proponuje wspólne latanei na jakimś serwerze ogólnodostepnym ver.1.5.4  (jeżeli "zjadłem gdzieś literkę "m" to przepraszam klawiatura mi troszkę wariuje )

Witaj Krystian. Patrząc po modułach nadajesz się do nas w sam raz :). My zaczynamy przeważnie briefingi o 21:00, ale jak się spóźnisz 5 min, to się nic nie stanie :). Wpadnij do nas omówić szczegóły, co potrafisz, co musisz jeszcze potrenować, ale patrząc na moduły, to raczej szukasz wyzwania, a nie latania na pudełkach (FC3), więc nie będzie problemu. Jakbyś nie mógł znaleźć naszego tsa w tym temacie, podaje jeszcze raz: ts.jednostki-wojskowe.pl hasło grad98

To nasza grupa facebookowa: https://www.facebook.com/groups/1866741543552317/
Do zobaczenia :)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #2125 dnia: Sierpnia 28, 2016, 15:36:18 »
Sorry ale  myślę że część osób które szukają informacji odnośnie latania zaglądając na taki temat to przeczyta pierwszego posta i ostatnią stronę i leci dalej szukać, kto będzie czytał 142 strony bez konkretnych informacji

Dobrze, to teraz wyobraź sobie jak to ma wyglądać? Dajesz informację z mapką z opisem etc. Daną misję ile razy masz zamiar latać i przez jaki okres? Jeśli latasz ją codziennie, to znaczy, że codziennie masz wklejać tego samego posta, bo przyjdzie jakiś leń z postawą roszczeniową, że nie ma wszystkiego na tacy? A jak przestawisz 2 SAMy, albo dodasz 3 BMP, to co? Od nowa wszystko wpakowywać na Forum? Widać nie masz bladego pojęcia jak się tworzy misje i ile czasu zajmuje dogranie szczegółów podczas latania on-line. A jeśli nie będziesz codziennie wklejał tego samego posta, to co masz pisać, "Dziś też latamy", czy może masz jakiś inny błyskotliwy pomysł, jakiś taki słownik wyrażeń bliskoznacznych do informowania o lataniu?
Jesteś na Forum całkowicie nowy, piszesz pierwszego posta, i już jest roszczeniowo i arogancko. A może trochę więcej pokory i jednak poczytać więcej niż - zadeklarowane przez ciebie - 2 posty??

Tako rzecze,
Zaratustra

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #2126 dnia: Sierpnia 28, 2016, 15:42:27 »

To nasza grupa facebookowa: https://www.facebook.com/groups/1866741543552317/
Do zobaczenia :)

Kaszub, z całym szacunkiem, bardzo proszę o zdecydowanie się co do tematu, w którym chcesz reklamować waszą grupę, bo już to robisz w dwóch równoległych. Jakby każdy, kto tutaj przychodzi od 10 lat, chciał mieć swój temat dla swojej grupki, to byłoby ich w tym dziale może ze 100, a na razie, to radzę stosować się do panujących tutaj zasad, a nie na siłę próbować je zmieniać.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #2127 dnia: Sierpnia 28, 2016, 15:51:17 »
Kaszub, z całym szacunkiem, bardzo proszę o zdecydowanie się co do tematu, w którym chcesz reklamować waszą grupę, bo już to robisz w dwóch równoległych. Jakby każdy, kto tutaj przychodzi od 10 lat, chciał mieć swój temat dla swojej grupki, to byłoby ich w tym dziale może ze 100, a na razie, to radzę stosować się do panujących tutaj zasad, a nie na siłę próbować je zmieniać.

Tako rzecze,
Zaratustra

Może wtedy warto się zastanowić nad działami na forum? Poza tym Krystian napisał, że szuka osób do latania, ma czas wtedy i wtedy, że nie może postawić serwera, wymienił mojego nicka, to mu odpisałem i podałem namiary. W czym problem?

krystian_j

• Gość
« Odpowiedź #2128 dnia: Sierpnia 28, 2016, 16:03:33 »
Dobrze, to teraz wyobraź sobie jak to ma wyglądać? Dajesz informację z mapką z opisem etc. Daną misję ile razy masz zamiar latać i przez jaki okres? Jeśli latasz ją codziennie, to znaczy, że codziennie masz wklejać tego samego posta, bo przyjdzie jakiś leń z postawą roszczeniową, że nie ma wszystkiego na tacy? A jak przestawisz 2 SAMy, albo dodasz 3 BMP, to co? Od nowa wszystko wpakowywać na Forum? Widać nie masz bladego pojęcia jak się tworzy misje i ile czasu zajmuje dogranie szczegółów podczas latania on-line. A jeśli nie będziesz codziennie wklejał tego samego posta, to co masz pisać, "Dziś też latamy", czy może masz jakiś inny błyskotliwy pomysł, jakiś taki słownik wyrażeń bliskoznacznych do informowania o lataniu?
Jesteś na Forum całkowicie nowy, piszesz pierwszego posta, i już jest roszczeniowo i arogancko. A może trochę więcej pokory i jednak poczytać więcej niż - zadeklarowane przez ciebie - 2 posty??

Tako rzecze,
Zaratustra
Uważam że wrzucanie takiego samego posta (dobrze zrobionego) nawet raz na dzień jest lepsze niż "kto dziś lata", np zagladajac na forum w ten temat na ostatnią strone widzę jakąs mapkę  i juz coś ciekawego co być może zwróci moją uwagę. Pozatym wrzucajać posty na temat jeżeli wrzuca wiecej niz jeda ngrupa takie informacje to jest łatwiej i czytelniej znaleźć konkretne informacje.
Jeżeli uważasz że wszyscy muszą wiedzieć że w misji dostawilem 3 dodatkowe BMP - to nie interesują mnie takie misje gdzie wszystko wszyscy wiedzą, nie jestem dzieckiem już i sobie radzę :). Co do misji: wsytarczą mi ogólne założenia misji czyli jakie zagrożenia występują, gdzie mam szukać celu (w jakim rejonie - ale nie gdzie dokładnie stoi dany czołg czy sam czy inny  cel) i ogólny plan ataku - reszta to mam np RWR i sobie radze np tak https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3Wcd9QeiwNQ. Przepraszam za moją arogancję ale nie mam zamiaru pisać postów tylko dlatego żeby nabić licznik do 100 i dopiero się wypowiedzieć. Od tej pory postaram się wrzucać w TYM TEMACIE tylko informacje dodyczace wspólnego latania sorry za offtop. O budowie misji (kilka prostych zrobiłem z róznymi skryptami)  możemy porozmawiać  w innym temacie. Jeżeli piszę w złym temacie i jest to "wasz" temat to nie ma problemu żadnego, poszukam dalej, napisałem tu bo jest to 2 strona którą podaje mi google po wpisaniu "latanie online dcs" :)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #2129 dnia: Sierpnia 28, 2016, 16:24:37 »
Temat jest o `wspólnym lataniu online`. Wspólnym dla Forumowiczów i miłośników naszego Forum (lurkerów), a to znaczy, że jeśli ktoś się zapisze tutaj na Forum i jest zainteresowany lataniem, to czyta ten temat, choćby pobieżnie, żeby wczuć się w klimat i znaleźć parę podstawowych informacji. Zresztą proponuję prześledzić temat, to się okaże, że zawsze ktoś odpowie nawet na podstawowe pytanie, a i zaprosi na TSa po więcej szczegółów. Akurat tak się obecnie składa, że najczęściej z Forumowiczów serwery stawiają członkowie OPS (inni jeśli są, to raczej się nie przyznzją :-). Serwery mają hasło (fire), które jest znane tym, którzy choć trochę liznęli temat. Czy to są duże wymagania? Nikt w tym temacie nie ma aspiracji do robienia ogólnopolskiej tablicy informacyjnej o lotach, czy też strony na zasadzie `jestem chętny, czekam na oferty`. Zwróć uwagę, że Forum jest całkowicie wolne od zasranej komercji i nikt tutaj nie kręci lodów na miłośnikach lotnictwa. Zdaję sobie sprawę, że to może brzmi nieco osobliwie w obecnych czasach, ale my nie mamy parcia na ilość, reklamę, popularność czy dryl. Chcesz polatać z nami, to podejmij minimum trudu, żeby do nas dołączyć (nie musisz w żaden sposób wiązać się z OPS, bo na OPS trzeba zasłużyć), minimum! Oczywiście mile widziane są posty, w których przedstawia ktoś nowe misje, zachęca do odwiedzenia innych serwerów, grup etc. Zawsze znajdzie tutaj kawałek miejsca na takie coś, ale jeśli temu ma towarzyszyć krytyka naszych działań i zasad, to .... może - jak to ujął pewien dawny forumowy klasyk - "włożyć swoje zakurzone sandały i pójść dalej" ;-).

Tako rzecze,
Zaratustra