Na 24.09. została rozpisana kolejna odsłona misji TvT
Ready or Not.
Podstawowym celem tej misji jest zorganizowanie event'u o charakterze Team vs Team, czyli przede wszystkim nie Human vs AI, a także coś więcej niż PvP.
Pomimo rozpisania slotów na konkretne maszyny po stronie Blue jak i Red, ostateczny kształt flight'ów wyklaruję się zapewne dopiero na briefing'u. Ja obecnie zapisałem się na F-5E po stronie Blue, ale może się okazać, że polecę F/A-18C po Red

. Wszystko zależy od tego ile osób się zapisze i jakie będzie "obłożenie" na konkretne maszyny. Podobnie będzie jeżeli chodzi o wybór podwieszeń; w zależności od typu samolotów biorących udział w misji zostaną nałożone (lub nie) restrykcje. Przykładowo; jeżeli przed misją okaże się, że będą składy na F-5E vs F/A-18C, to będzie możliwość podwieszenia jedynie Sidewinder'ów w przypadku Hornet'a. Kolejną kwestią są ponowne spawn'y. Przed misją ustalimy, czy będą możliwe, czy też nie. Poprzednim razem w misji TvT, ze względu na stosunkowo małą ilość biorących udział pilotów (3 vs 4; 3x F-5E vs 2x M-2000C + 1x F/A-18C + 1x AV-8B) ustaliliśmy, że jeżeli ktoś spadnie, to po 15 minutach może wejść ponownie na slot. Czy respawn będzie dozwolony i ewentualnie po jakim czasie ustalimy przed misją.
Ze strony VFA-313 jest gotowość polecenia na F-5E lub F/A-18C bez znaczenia po której stronie, a głównie w zależności od wyboru typu maszyn przez innych pilotów biorących udział. Ta gotowość na F-5E to może za dużo powiedziane - ostatnio ze względu na Hornet'a mało latamy Tygryskiem, ale coś tam zostało w pamięci

.
Mam nadzieję, że wspólnie, w szerszym, polskim gronie uda nam się polecieć TvT odpowiednio zbalansowane i będzie to dla każdego uczestnika pełen FUN.
@Barti - może właśnie 24.09. spróbujemy "Ołówki vs Tygryski" o czym parę razy rozmawialiśmy?
Zapraszam wszystkich do wzięcia udziału i zapisywania się na preferowane sloty, a także do artykułowania ewentualnych sugestii w odpowiednim
wątku. Pisząc w tym konkretnym wątku nie ukrywam, że "po cichu" liczę na wasz udział Członkowie =OPS=...