Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 486549 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #5865 dnia: Lutego 04, 2019, 23:28:01 »
To co? Korea dzisiaj? Kto chętny?

Jutro da radę (5.02)?
Chętnie dołączę nad Koreę (a GCI pod F-86 i MiG-15 jest? Jak tak to jakie namiary dla MiG'a).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #5866 dnia: Lutego 05, 2019, 00:28:38 »
Ja już mam Sabre, to mogę polatać.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #5867 dnia: Lutego 05, 2019, 00:31:50 »
Cześć.
Zobaczymy, bo się jakoś ludziska boją latać F-86 i MiG-15. Jak nie na radarów i rakiet, to już nie to ;). Namiar jest prosty jak cep: dwa przeciwne lotniska i mniej więcej pośrodku pomiędzy nimi strefa walk.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #5868 dnia: Lutego 05, 2019, 00:32:24 »
Ja już mam Sabre, to mogę polatać.
A kupiłeś tego TrackIra?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5869 dnia: Lutego 05, 2019, 01:08:16 »
Kupil.

www.yoyosims.pl

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #5870 dnia: Lutego 05, 2019, 01:14:11 »
Poszukiwani piloci na stronę RED na czwartkowy (7.02) event na Gildii.

https://forum.gildia.org/gildia/event?mid=300

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #5871 dnia: Lutego 05, 2019, 16:32:41 »
Cześć.
Zobaczymy, bo się jakoś ludziska boją latać F-86 i MiG-15. Jak nie na radarów i rakiet, to już nie to ;). Namiar jest prosty jak cep: dwa przeciwne lotniska i mniej więcej pośrodku pomiędzy nimi strefa walk.
To jak? Latamy?

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #5872 dnia: Lutego 05, 2019, 16:53:11 »
Cześć.

Osobiście uważam, że walka powinna być nad maksymalnie jednorodnym terenem, a nie pstrokacizną pól i miasteczek, która skutecznie utrudnia wypatrzenie czegoś na tle ziemi. Ma to swoje głębsze konsekwencje, bo Szabel lepiej sobie radzi na niskim pułapie (w ogóle jest odczuwalnie lepszy od 15), ergo jego operator leci nisko i widzi MiGa na tle nieba. Niby nic, a daje sporą przewagę, bo jak 15 zejdzie nisko, to umarł w butach. Nie rozwijam kwestii słabych lodów, bo to znany powszechnie problem.
Ja osobiście będę latał Koreę jak w końcu zdecydujecie się, żeby pole walki było na morzem i to bez fal.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #5873 dnia: Lutego 05, 2019, 17:08:13 »
Tylko nad morzem to ono nigdy nie będzie, a poza tym to nie Battle of Midway. Spróbuję zmienić lokalizację na np. okolice Mozdok, Nalczik, Biesłan. Ale marudy z Was. A MiG-15 wcale nie jest taki słaby na niskim pułapie. Wystarczy popatrzeć jak lata Yogi czy Rafel.

« Odpowiedź #5874 dnia: Lutego 05, 2019, 17:46:15 »
Będę. I teatr działań mi w ogóle nie przeszkadza.  ;)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #5875 dnia: Lutego 05, 2019, 18:52:21 »
Tylko nad morzem to ono nigdy nie będzie, a poza tym to nie Battle of Midway. Spróbuję zmienić lokalizację na np. okolice Mozdok, Nalczik, Biesłan. Ale marudy z Was. A MiG-15 wcale nie jest taki słaby na niskim pułapie. Wystarczy popatrzeć jak lata Yogi czy Rafel.

Ja osobiście lubię ten okres rozwoju samolotów i rodzaj walk. Długo myślałem co mnie zniechęca - małe opatrzenie z terenem w połączeniu ze słabymi LODami. W BoXa jakoś latamy nad wodą i jest ok. Może jakby to była nasza Zatoka Tonkijska z przydatkami z Poloneza, to lepiej bym widział. A tak latam nad terenem, którego nie znam i mało co dostrzegam jako pierwszy, podkreślam - jako pierwszy.
Kaukaz to też nie Korea. Yogi i Rafel latają dobrze, a jak masz z nimi problem na niskim pułapie... to  :evil:.... ćwicz, ćwicz, bo MiG ma tylko jedną przewagę, czyli wznoszenie, cała reszta ssie, łącznie z szybkostrzelnością, a w zasadzie jej totalnym brakiem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5876 dnia: Lutego 05, 2019, 18:59:46 »
Ja moge spadac nawet w MiGu i wole teren niz wode. Jaka woda? Aleja migow tak nie wygladala, chyba ze ktos zboczyl z kursu. Moze natomiast byc teren Krymska i np. Anapa, albo cos ciut dalej. Tam jest plasko i malo obiektow na ziemi. Pasuje mi 21 jak cos. Co do zauwazenia - dlatego serwer musi miec GCI (w briefie niech beda czestotliwosci, jak ktos nie wie jak ustawic - PW). Wszystko ladnie zaraportuja, a potem z bliska to juz sie wypatrzy kopciucha.
« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2019, 20:15:21 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #5877 dnia: Lutego 05, 2019, 19:41:57 »
Nie lubię ale będę, bo żem twardy a nie miękki  8) .
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #5878 dnia: Lutego 05, 2019, 20:09:37 »
Mam Sabre, więc mogę spróbować.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #5879 dnia: Lutego 05, 2019, 20:42:30 »
Misja ma zmienioną lokalizację: Blue - Krymsk, Red - Krasnodar. Teren ciekawy, płaski, trzy spore jeziora nad którymi może sobie Qrdl latać. Pora jesienna więc możliwe, że będzie lepiej widać cele.
Także o 21.30 zapraszam.