Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad by 777!  (Przeczytany 104035 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mmaruda

• Gość
Odp: IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad by 777!
« Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 13, 2012, 18:21:28 »
Tyle, że nie ma musu, że to wszystko kupić. 777 wypuściło przez ostatnie lata masę dodatków i sporo nabyłem, ale nie wszystko. Koszty symulotnictwa niestety idą w górę, ale to cena jaką płacimy za wyższy poziom komplikacji i niszowy charakter rynku. Warto jednak zauważyć, że to wszystko i tak taniej wychodzi niż jazda w FSX, a poziom dbałości o szczegół każdej maszyny/mapy jest dużo większy niż w starym Iłku.

Zobaczymy co przyszłość przyniesie, ale daleki bym był od marudzenia - przez lata był zastój, a ostatnio coś drgnęło. Z jednej strony DCS i zapowiadane moduły, może nie zawsze z sensem i ślamazarnie, ale to lepiej niż nic. RoF wciąż się rozwija i wątpię, żeby 777 sobie go odpuściło, w końcu to nie jest tak, że całe ich community to fani WWII, którzy nie mają alternatywy, to fani szmatolotów i jest ich całkiem sporo, nie sądzę, żeby olali taką rzeszę ludzi, zwłaszcza że 777 jak dla mnie ma bardzo przychylne podejście do klienta (nikt poza nimi, nie dał mi jeszcze nic za darmo do symulatora w ciągu ostatnich 3 lat).

Dla mnie kwestia jest prosta - jest luka w rynku i ktoś ją musi zapełnić. Z biznesowego punktu widzenia, głupotą byłoby nie podjąć tego działania, bo nie zarabia się kasy i nie rozwija się firmy siedząc w swojej niszy. No a skoro 1C zostało nieco na lodzie po CloDzie...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 13, 2012, 18:27:50 »
IL-2 przyzwyczaił nas do faktu nie płacenia za wszystko. Niestety to się zmieniło i teraz czy byś chciał sobie pograć w TF2, BF3, CoD czy FSX musisz sięgnąć do kieszeni i tyle. Nie mam nic przeciwko jeśli to pozostanie na poziomie z RoF. Sam już od dawna nie kupiłem niczego tam, bo obecnie nie mam takiej potrzeby. Z drugiej strony dostajesz takiego RoFa za darmo w pełnej wersji. Inna sprawa, że przez tyle lat latania w Il-2 latałem FW-190 i generalnie te  trzydzieści wersji Spita i innych mniej przydatnych odmian oglądałem jedynie w revi kiedy się paliły.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #47 dnia: Grudnia 13, 2012, 18:45:07 »
Oj rany rany -- to nie będzie wielki wydatek kupić Bf 109 F4 i G2 oraz Ju-87 :)
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #48 dnia: Grudnia 13, 2012, 19:15:02 »
Zawęże jeszcze bardziej: Bf-110 E1 w malowaniu ZG1. Jedyne co mogę dokupić to podgrzewaną poduszka na siedzenie, co by mi w dupe grzała nad stepem.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 13, 2012, 20:27:46 »
Dodatkowe działka, zyroskopowe celowniki, bombracki, wydajniejsze chłodnice, szkło w owiewce zamiast zółtej pleksi, radio, amunicja zapalająca, zbiorniki paliwa etc. :-D
Dokładnie o tym samym pomyslałem ;).
Dodałbym jeszcze malowanie zimowe i trzeźwą obsługę, skoro stan techniczny ma być odwzorowany.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 13, 2012, 20:52:32 »
A ja w to nie wierzę. Tak nie będzie. W ROF'ie wiele te dodatki nie dają przewagi, jeśli w ogóle. Będą sprzedawać paczkami, w najgorszym razie a la DLC z BF3. Inna sprawa, że model BF byłby tu zabawny. Zaczynamy z jakąś czajką czy Avią pożyczoną z zajętych Czech, a potem, w miarę walki, zdobywanych punktów i doświadczenia dochodzą dodatkowe maszyny. Bo przecież nie wyposażenie. ;) Brrryyy... co za straszna wizja. Tak, Ił'ek jednak mnie (nas) rozpieścił ilością sprzętu...

Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 14, 2012, 07:38:27 »
Dokładnie o tym samym pomyslałem ;).
Wiedziałem, że to wychwycisz :-D

W sumie to macie rację, nie trzeba kupować wszystkiego jesli chodzi o samoloty. Duzo zalezy od polityki tzw "prezentów" czy wyprzedaży.
Nie będę takim konserwatystą jak Babcia Jadzia Rutkov  i po szybkim podliczeniu potrzebuję: E4, A4, A5, A8, D9, 262.
Z drugiej strony jeżeli latanie online ma zależeć od tego jaką mapę posiadamy to cena 25$ za jedną mapę przy cenie symulatora w granicach 50$  .... to jest już całkiem sporo.
Ewentulanym rozwiązaniem są naprawdę duże pojedyńcze mapy.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 14, 2012, 07:49:42 »
Podstawowa mapa do RoF jest free, a ta o której mowa jeszcze się nawet nie pojawiła. Stresu nie ma, pewnie każda mapa będzie osobnym tytułem i przerwy między nimi będą roczne albo i więcej. Obecnie i za darmo można się świetnie bawić w RoF. Po prostu będzie się latało na jednej czy dwóch maszynach. Poza tym często są promo. Nie ma co dramatyzować i dywagować jak ten sim będzie drogi. Drogi dla tego - co będzie chciał mieć wszystko, łącznie z kolorowym spadochronem. Obecnie taki system jest coraz bardziej preferowany przez dev. Prawie tak samo rozwija się przecież DCS, nie mówiąc już w FS'ie, który od nastu już lat żyje dzięki płatnym dodatkom. 50$ mnie nie przeraża jeśli tytuł będzie warty tego, ale jak ktoś pewnie będzie chciał - będzie mógł się i bawić w niego za 7$.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 14, 2012, 10:05:39 »
Czy ja wiem... na RoF wydałem już łącznie $276.62, niby dużo, ale prawdę mówiąc nawet tego nie odczułem. Nawet mimo faktu, że bardziej kolekcjonuję elementy tego sima, niż faktycznie w nim latam  ;D

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #54 dnia: Grudnia 14, 2012, 10:37:05 »
Nie będę takim konserwatystą jak Babcia Jadzia Rutkov  i po szybkim podliczeniu potrzebuję: E4, A4, A5, A8, D9, 262.
Tu nie chodzi o zbytni konserwatyzm. Po prostu biroąc pod uwagę tylko BoS to nie uświadczysz tam większości z Twoich wybrańców. Ja też bym chciał pod Stalingradem pohasać 110 G2, ale jej produkcja startowała jak Paulus już miał odmrożony zadek. Napewno skuszę się na większość niemieckiego sprzętu, włącznie z bomberami, tak jak i w RoFie, bo po prostu mam jak Sun w tych sprawach :) .   

Podstawowa mapa do RoF jest free
Tak, ale to nastąpiło chyba dopiero po 2-3 latach płacenia za nią.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #55 dnia: Grudnia 14, 2012, 11:08:11 »
Czy ja wiem... na RoF wydałem już łącznie $276.62, niby dużo, ale prawdę mówiąc nawet tego nie odczułem. Nawet mimo faktu, że bardziej kolekcjonuję elementy tego sima, niż faktycznie w nim latam  ;D

Prawie 300 dolców, czyli prawie 1000PLN? Co Ty, rozdałaś gifty po beżowym forum?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #56 dnia: Grudnia 14, 2012, 11:30:16 »
Prawie 300 dolców, czyli prawie 1000PLN? Co Ty, rozdałaś gifty po beżowym forum?

Fachowo nazywa się to uzależnienie...
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #57 dnia: Grudnia 14, 2012, 11:45:02 »
Płacił małymi dawkami... Mój Boże, 1000 złotych na jakąś jedną grę? Hmmm... trochę dużo, nieprawdaż? W nowego Ił'a tyle nie zainwestuję, nie ma bata. Nawet w tym, co jest wsiadam do raptem paru maszyn...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #58 dnia: Grudnia 14, 2012, 11:58:14 »
Pół dobrej karty graficznej lub inny kawałek komputera. Przestańcie bo zaraz policzę ile wydałem na FSX :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #59 dnia: Grudnia 14, 2012, 12:15:13 »
Pół dobrej karty graficznej lub inny kawałek komputera. Przestańcie bo zaraz policzę ile wydałem na FSX :D

To to już studnia bez dna, tym bardziej, że 1 dodatek to przeważnie koszt około 30 baksów.

www.yoyosims.pl