Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad by 777!  (Przeczytany 104205 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
Odp: IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad by 777!
« Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 14, 2012, 15:23:51 »
Tu nie chodzi o zbytni konserwatyzm. Po prostu biroąc pod uwagę tylko BoS to nie uświadczysz tam większości z Twoich wybrańców. Ja też bym chciał pod Stalingradem pohasać 110 G2, ale jej produkcja startowała jak Paulus już miał odmrożony zadek. Napewno skuszę się na większość niemieckiego sprzętu, włącznie z bomberami, tak jak i w RoFie, bo po prostu mam jak Sun w tych sprawach :) .

Nie o to mnie się rozchodzi Rutkov :-P
Przyjałem po prostu, że z całego okresu II wś w temacie "front wschodni" kupiłbym wymienione przez siebie maszyny.
Oczywiście że nad Stalingradem nie polatam na A4, tylko na F4 (w sumie to zapomniałem o wersji F :o ). Reasumując - to kupno bedzie zależało, czy maszyny bedą "trzymały" poziom tak jak w RoF oraz od ceny.

Płacił małymi dawkami... Mój Boże, 1000 złotych na jakąś jedną grę? Hmmm... trochę dużo, nieprawdaż? W nowego Ił'a tyle nie zainwestuję, nie ma bata. Nawet w tym, co jest wsiadam do raptem paru maszyn...
Wydać 1000 PLN w ciągu 3 lat na jedną grę - to nie jest duzo, skoro się w nią gra tyle czasu. Gdyby iłek nie był darmowy to przeciągu ostatnich 10 lat wydałbym na niego z pewnością około 4-6 tyś :-P
Całkowice pomijaną kwestią są wydatki na szerokorozumiany "hardware" - komputery, żeby to "uciągnąć", myszki, joy'e (czesto po parę setek złotych), tracki IR'y, pedały, przepustnice ...
Na same joy'e do FB wydałem około 5-6 stów - a było to tylko 3  sztuki Evo + 1 Evo z forcem + 1 szt Combat Sticka. A ja nie uzywam hotas'ów w rodzaju kocurka ....

A tak zupełnie z innej beczki - na jakim systemie operacyjnym to będzie chodzić ?? Win 7 czy na ósemce ?

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #61 dnia: Grudnia 14, 2012, 15:30:50 »
Zapewne Win7 i Win8, bo to w zasadzie to samo i najbardziej na topie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 14, 2012, 15:54:02 »
Developer Diary, czyli dziennik cwaniaczka:

http://forum.il2sturmovik.net/index.php?showtopic=168#entry1694

"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 14, 2012, 16:00:06 »
Prawie 300 dolców, czyli prawie 1000PLN? Co Ty, rozdałaś gifty po beżowym forum?
To nie uwzględnia zakupów jakie dokonywałem dla innych ludzi, którym sklep RoF nie akceptował karty itp. :) To jest $25 jakie dałem za Iron Cross Edition, które było w przecenie, a potem dodatki - samoloty, pakiety uzbrojenia, pakiety osobiste, mapa, kampania itp. I jeszcze nie mam wszystkiego - nie mam tych trzech dwusilnikowych maszyn ;)

Do tego wiele rzeczy kupowałem albo pre-paid, albo po cenie normalnej. Jak dobrze wiemy, przeceny w sklepie RoF są praktycznie zawsze pod koniec miesiąca.

Dodatki do FSX to trochę inna para kaloszy, bo wydanie jednorazowo $20-$80 już jest czymś co muszę planować.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 14, 2012, 16:01:48 »
Wydać 1000 PLN w ciągu 3 lat na jedną grę - to nie jest duzo, skoro się w nią gra tyle czasu. Gdyby iłek nie był darmowy to przeciągu ostatnich 10 lat wydałbym na niego z pewnością około 4-6 tyś :-P
Całkowice pomijaną kwestią są wydatki na szerokorozumiany "hardware" - komputery, żeby to "uciągnąć", myszki, joy'e (czesto po parę setek złotych), tracki IR'y, pedały, przepustnice ...
Na same joy'e do FB wydałem około 5-6 stów - a było to tylko 3  sztuki Evo + 1 Evo z forcem + 1 szt Combat Sticka. A ja nie uzywam hotas'ów w rodzaju kocurka ....

Niestety mamy hobby dla dużych chłopców, a to kosztuje podobnie jak każde inne hobby dla "dojrzałych entuzjastów". Sam komp pod nowe simy, żeby wszystko ładnie śmigało na maxa to jakieś 5 kafli, HOTAS i ewentualnie pedały, track to też ze 2,5K na miękko, jeśli nie mamy talentu majsterkowicza, no i pozostają jeszcze inne zboczenia typu panele, zestawy trymerów, ekrany dotykowe, bujane fotele itd... Przy tym wszystkim 1K na sima i to w małych dawkach to grosze, ale czy faktycznie powinniśmy się łapać za głowę?

Ile kosztują "normalne życiowe sprawy"? Zestaw randek z kobitką to zależnie od jej wymagań wydatek od kilku stów do... nieskończoności. :) Nowe meble do mieszkania, albo krzory do ogródka też idą cenowo w tysiące, ale jakoś nikt, kto wydaje hajs na coś takiego się nie wstydzi. Podobnie skoki spadochronowe, szaleństwa narciarskie, czy to co ostatnio w modzie, czyli jedzenie i podróże, a większość miłośników takich rozrywek i tak robi to tylko po to, żeby mieć co wrzucić na fejsa. Tak więc tejkerisi. :)

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 14, 2012, 16:11:44 »
Developer Diary, czyli dziennik cwaniaczka:
http://forum.il2sturmovik.net/index.php?showtopic=168#entry1694

Stary, "dobry" Ił-2 Sturmovik powraca. W odświeżonej oprawie graficznej. Szykujcie się na to, że dane wejściowe do parametrów lotu będą takie jak za dawnych czasów.
Ktoś chyba zrozumiał, co sprawiło, że cała seria przyciągnęła tak wielu ludzi i teraz również próbuje wykorzystać to do zmaksymalizowani zysków.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 14, 2012, 16:36:06 »
Zapewne Win7 i Win8, bo to w zasadzie to samo i najbardziej na topie.

I pewnie też Vista, nie wiem, czy RoF nie działa też na XP, ale przypomnę, że z CoD'em akurat był problem na Dx9.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Grudnia 23, 2012, 22:22:44 »

Najważniejsza maszyna, tak myślę. ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #69 dnia: Grudnia 23, 2012, 23:46:53 »
Zrobiłem szybkie porównanie:

Zakradł się błąd przy poprzednich wielkościach. Teraz jest ok., mapki zatem są pod względem obszaru dosyć zbliżone do siebie.

www.yoyosims.pl

Offline Sherman

• *
« Odpowiedź #70 dnia: Grudnia 23, 2012, 23:51:34 »
Ponad dwukrotnie mniejsza. Tylko nie wiem po co porównujesz do CoD.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #71 dnia: Grudnia 24, 2012, 01:01:16 »
Ile my już takich ładnych obrazków oglądaliśmy...
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #72 dnia: Grudnia 24, 2012, 13:14:37 »
Ponad dwukrotnie mniejsza. Tylko nie wiem po co porównujesz do CoD.

Zwróć uwagę jeszcze raz - nie, obie mapy będą podobne pod względem obszaru. Na szczęście nie mniejsza niż ta CoD'owa. Dobrze, taka mapa w zupełności wystarczy do multi czy też single, w CoD jest większa mapa niż w dowolnej odsłonie oficjalnej iłka.

Tak na marginesie pojawiła się ankieta na temat kolejnych dodatków, głosować na Poland 1939 - eh, fajnie by było być za sterami P-11c i lecieć za beczką przeciw Heńkom.
http://forum.il2sturmovik.net/topic/248-poll-expansion-modules/
Na tę chwilę zwycięża Afryka północna.

www.yoyosims.pl

Offline Sherman

• *
« Odpowiedź #73 dnia: Grudnia 24, 2012, 14:18:06 »
Yoyo... post napisałem przed edycją obrazka.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #74 dnia: Grudnia 24, 2012, 16:07:45 »
Afryka, moja miłość! Byłoby cudownie. Ale Pacyfik też ma się nieźle. Tylko co z tego...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.