Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad by 777!  (Przeczytany 104251 razy)

Odp: IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad by 777!
« Odpowiedź #165 dnia: Lipca 28, 2013, 03:54:14 »
Z całym szacunkiem teraz to wydumałeś... :)
Owszem, alem sprytnie zabezpieczył się " w dużej mierze", a wielkość tej miary jest sprawą do dyskusji  ;D
Co do wpływu na "grywalność" sprzedawanych na sztuki samolotów, to pozostaniemy przy swoich zdaniach, mam jednak nadzieję, że na początku odniosą tak duży sukces w sprzedaży, że zaniechają tego procederu.
Tym bardziej, że BOS i cała DWŚ to nie ROF, tu mając jeden typ BF-109 ma się praktycznie jakieś 10 typów tego modelu, to samo z Jakami z FW, czasem jakieś kosmetyczne zmiany, mając Łagga ma się od razu parę serii Łaggów i w 80%Ła5, a Ła5 to i Ła5F i FN i praktycznie Ła7 itd.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #166 dnia: Lipca 28, 2013, 09:09:05 »
Jest też nowy filmik dot. elementów związanych z oświetleniem w grze:
http://www.youtube.com/watch?v=ZndqJ2MKj0g&feature=c4-overview&list=UUvTL3Dzr9Od0xyJYPEw9EOA
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #167 dnia: Lipca 28, 2013, 09:28:05 »
Założę się, że po tych filmikach się posypały preordery jednak hehehe.  :032:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #168 dnia: Lipca 28, 2013, 10:29:35 »

Nie widzę tylko płomieni z rur ;) ale chyba nawet coś tam mówi, że to dodadzą.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #169 dnia: Lipca 28, 2013, 11:06:24 »
Tym bardziej, że BOS i cała DWŚ to nie ROF, tu mając jeden typ BF-109 ma się praktycznie jakieś 10 typów tego modelu, to samo z Jakami z FW, czasem jakieś kosmetyczne zmiany, mając Łagga ma się od razu parę serii Łaggów i w 80%Ła5, a Ła5 to i Ła5F i FN i praktycznie Ła7 itd.

To samo było w przypadku szmatolotów z PWŚ. Przykład na szybko - popatrz sobie na ewolucję Albatrosa/Pfalza, a po drodze masz też polowe modyfikacje. Podobnie było w DWŚ. Oczywiście nie każda wersję musisz mieć w grze i nawet nie ma co się łudzić, że tak będzie. Sprawdziło się w poprzednim Szturmowiku to sprawdzi się i tu.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #170 dnia: Lipca 28, 2013, 12:12:31 »

Zwróćcie uwagę na animację pilota, bardzo fajny motyw rodem z RoFa.

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #171 dnia: Lipca 28, 2013, 13:34:35 »
@RashbaNor. Dokładnie. Poza tym wyczytałem na ich forum, że możemy spodziewać mixu sposobu płatności z RoF i Il-2. Co może oznaczać, że będziemy mogli kupować samoloty, a co jakiś czas wyjdzie patch np. z nowymi mapami i teatrem działań (Normandia), który będziemy również musieli kupić.

Studio jest moim zdaniem pod ścianą. RoF już się wyczerpał jako źródło pieniędzy. CoD - wiadomo. Z jednej strony czai się DCS z drugiej te samoloty za punkty. Jeśli teraz spartolą, zostaną bez kasy na lata. Dlatego moim zdaniem są skazani na sukces ;).

@Mazak - mam możliwość to kupuję ;). Z drugiej strony inwestuję tylko w tytuły, które rokują i jak do tej pory nie naciąłem się.

PS. Mam nadzieję, ze problem "lepszości" samolotów uda się rozwiązać ustawieniami serwera.

Jedna rzecz mi się nie podoba - też wyczytane na ich forum - że nie będzie na ziemi ludzi. Tak jak w RoF.
That's Vietnam music... can't we get our own music?

« Odpowiedź #172 dnia: Lipca 29, 2013, 00:06:34 »
http://www.youtube.com/watch?v=mW_VyxGsMwA
Będzie jeszcze więcej preorderów :)

« Odpowiedź #173 dnia: Lipca 29, 2013, 08:39:19 »
Mam na co wydawać, ale o ja durny, będę miał chyba fokę ze złotym znaczkiem.  :evil:

« Odpowiedź #174 dnia: Lipca 29, 2013, 08:56:23 »
Mam na co wydawać, ale o ja durny, będę miał chyba fokę ze złotym znaczkiem.  :evil:

I z autografem Szefa.

« Odpowiedź #175 dnia: Lipca 29, 2013, 10:24:44 »
Wprawdzie bazując na dokonaniach studia 777 (ROF) można im zaufać, ale... Hamujcie trochę z tymi przedpłatami, bo niedługo dojdzie do tego, że będą zbierać kasę , bo ... mamy pomysła. Co do popularności gry jestem lekko sceptyczny. Iłka raczej nie przebije. Stara wiara się wykruszyła a nowych chyba jakoś mniej. Iłek był swojego rodzaju rewolucją. Pierwszym simem lotniczym II WW z prawdziwego zdarzenia. Pamiętam doskonale swój zachwyt i euforię 11 lat temu. Poza tym trochę nas rozbestwił. Przez ten czas nazbierało się dodatków. Dostępne właściwie wszystkie samoloty i teatry działań (po części dzięki modom). BoS pod tym względem będzie na początku ubożuchny. No i ta zimowa mapa. Ale... nie uprzedzajmy wypadków. Czas pokaże.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

_michal

• Gość
« Odpowiedź #176 dnia: Lipca 29, 2013, 10:48:53 »
niedługo dojdzie do tego, że będą zbierać kasę , bo ... mamy pomysła.

Bez przesady, F-35 do DCS pokazał, że to nie działa.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: Lipca 29, 2013, 11:48:39 »
To co pokazali do tej pory bardzo mi się podoba. Widać, że silnik dobrze sobie radzi z tym, co twórcy do niego wrzucają. Do tego jedna moja uwaga na temat samego silnika RoF - wszystko wygląda całkiem realistycznie - nie ma tej sztuczności z CloDa, czy DCS. Tam wszystko jest takie surowe, tutaj horyzont wygląda jak trzeba, zasięg widzenia też jest jak w realu, mamy samoloty, czołgi, statki, wszystko bardzo szczegółowe i działa płynnie na takim sprzęcie, jaki podany jest jako rekomendowany, a nie poczekaj 10 lat i kup kompa od Belzebuba za cenę swojej duszy, może będziesz mieć średnio 10 FPS więcej.

Jedyny minus nowego Iłka, to fakt, że skupia się na wąskim wycinku WWII. Stare simy przyzwyczaiły nas do setek maszyn, map i teatrów, a tutaj tylko Stalingrad. Warto jednak zauważyć, że development robi tutaj spore postępy i prace idą szybko. To nie CloD, który nie wiem ile lat rodził się w bólach i wyszedł jako kompletny bajzel. Myślę, że jak już to wyjdzie, to i tak będzie sporo zabawy, a kolejne dodatki wydłużą żywot sima i zapewnią upragniony content.

Można oczywiście zrzędzić, hejtować i narzekać, że to nie jest za darmo i 5 razy większe, ale z tym podejściem wiecznie niezadowolonych fanów liczących nity zostaliśmy z grami, które już sypią próchnem na lewo i prawo i wspaniałym DCS, gdzie co patch to nowe bugi zastępują stare, Nevada bije rekordy opóźnień i już za 2 lata będzie można zrobić dogfight między Mustangiem i Foką. Może nieco przesadziłem z tym obrazkiem, ale rozglądam się po różnych forach i jak szperam po tym od EDa, to sporo tam zapowiedzi, entuzjastycznych fanboyów, narzekań na klatki, narzekań na bugi i pytań co jak zrobić, oraz "dlaczego mi nie wychodzi". Za to na forum RoFa, odnoszę wrażenie, że jest tego mniej, a ludzi po prostu latają i dobrze się bawią. Może właśnie nowy Iłek, to coś czego nam potrzeba, żeby nieco wyluzować i oddać się podniebnemu szaleństwu, bez czytania manuali, czy grzebania w configu.

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #178 dnia: Lipca 29, 2013, 11:56:14 »
@Green - mapa w filmiku na 1:14 identyczna jak w RoF - w sensie menu.

Wyczytałem na ich forum, ze mogliby zrobić animowanych ludzi. Silnik na to pozwala. Jednak - jak piszą - nakład pracy byłby podobny do tego, który potrzebny jest do stworzenia dobrej mobilnej gry. A na to zasobów nie maja. Sami jednak piszą, że w przyszłości, to wie.
That's Vietnam music... can't we get our own music?

« Odpowiedź #179 dnia: Lipca 29, 2013, 12:01:08 »
Wyczytałem dzisiaj, że za finansowanie "BOS" odpowiada 1C - to chyba dobra informacja jeżeli chodzi o dalszy rozwój RoF", ale czy Ił'a to już nie wiem.