Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad by 777!  (Przeczytany 104021 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad by 777!
« Odpowiedź #180 dnia: Lipca 29, 2013, 12:11:28 »
Nie wiem czy dobra. Kto płaci ten wymaga i może znowu być Jak-1UFO. Mi się podoba, że skupiają się na wycinku i dopracowują go. Z tym, że wojna powietrzna na wschodzie charakteryzowała się dużymi dysproporcjami i jakby miałoby to być realne, to mało kto chciałby latać Sowietami. Chociaż z drugiej strony byłoby to wyzwanie, jak teraz np. FW-190 w iłku. Jeśli chodzi o offline to niestety Falcon jest niedościgniony...
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

_michal

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: Lipca 29, 2013, 12:25:01 »
Jeśli chodzi o offline to niestety Falcon jest niedościgniony...

Tak samo jeśli chodzi o coop online, bo VS to już mniej.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #182 dnia: Lipca 29, 2013, 13:52:35 »
Nie widzę sensu dyskutować nad FM i UFO przed premierą, poza tym te dyskusje zawsze są mało produktywne. Warto jednak zauważyć, że AI będzie latać tym samym FM, co gracz i tutaj akurat można się spodziewać czegoś fajnego, bo RoF ma bardzo dobre AI w porównaniu z konkurencją. Taki DCS niby jest hiper-realistyczny, ale AI w Mustangu to lipa i też oszukuje. Warto też zauważyć, że silnik RoF ma taki bajer jak dynamiczne performance maszyn. Nie wiem jak to określić, ale zdarza się, że na początku misji trafi nam się odpicowany samolocik, a zdarza się, że dostajemy niezadbanego rzęcha. W kwestii WWII na wchodzie, to może być zbawienne, bo ruskie drewniaki może wreszcie będą cierpieć z racji kiepskiej jakości wykonania. Że balans? Że nikt nie będzie chciał latać dla Ruskich? E tam, community simowe obfituje w masochistów. I da się to balansować, np przez uwalenie Niemców zamarzającym olejem w silnikach, bo zapomnieli dolać wódy.

Ta gra jest skazana na sukces - już pokazali, że działa, że działa płynnie i że mają kilka fajnych bajerów. To może nie jest sim ze wszystkim, czego można oczekiwać plus cycki, ale ładnie wygląda, jest WWII i ma zoptymalizowany silnik. Kto w to nie zagra ten gapa, bo community jęczało od lat, że chce WWII, szybkie i dobrze uzbrojone maszyny z lat 40 w ładnej oprawie graficznej. Nareszcie nadchodzi i co? Wszyscy sceptyczni? W sumie można nie kupić i czekać aż ekipa Luthiera dorobi teatr do DCS... Za jakieś 10 lat.

« Odpowiedź #183 dnia: Lipca 29, 2013, 14:24:17 »
Model sprzedaży z RoF jest dość kosztowny dla przeciętnego użytkownika,
sam mam prawie wszystko i jak dzisiaj sprawdziłem to okazało się że poszło na to 253 dolary!
Czy to dużo? Niech każdy sam sobie odpowie, dla minie nie mało.
        Tylko że ja mam słaby charakter, jeśli taki będzie model sprzedaży BoS a na pewno będzie bo to się opłaca to podejrzewam że jeżeli gra będzie rozwijana przez kilka lat (200 samolotów i 15 map) to mnie to szarpnie od 5000 do 10000 tysięcy złotych przez najbliższe kilka lat. OMG!
   Co do zamawiania wersji luks to ja się zastanawiam co ona tak naprawdę daje?
Szybszy dostęp do jeszcze zabugowanej gry i jakieś tam złoty znaczek to jest niewarte 40 dolców a jedyną wartość mają tylko
te dwa samoloty 40:2 = 20 dolców za samolot. A 200 samolotów razy 20 dolców = 4000 dolarów.
Jednego jestem pewien będzie drogo, a model sprzedaży poprzedniego Iłka mi odpowiadał bo w sumie było tanio mimo że poszło kilkaset złotych.
    Ewolucja sprawia że każda dziedzina przemysłu czy życia zmienia się, na przykładzie motoryzacji
mamy dzięki temu procesowi coraz lepsze samochody : bezpieczne,wygodne,szybkie. Tak samo model biznesowy przechodzi proces ewolucji a mikropłatności potrafią zwiększyć dochody nie o parę procent ale o wartość całego żedu.
   Gra pewnie będzie udana ale na brak jęków to bym nie liczył, jeśli chodzi o RoF jęków nie było bo po pierwsze Rosjanie przy modelowaniu FM byli bezstronni (brak ich rodzimych konstrukcji w grze w sumie jednego myśliwca)a po drugie mała liczba książek dotycząca tego okresu. O zmaganiach powietrznych II WŚ jest 1000 razy więcej napisane i
przeciętny gracz ma już jakieś wyobrażenie jak to wyglądało.
Myślę że rosyjskie myśliwce będą jednak przemodelowane jak zwykle, oby tylko nie tak przesadnie jak w starym iłku.
   Wracając do systemu mikro płatności to jesteśmy biednym narodem i dlatego tyle jęku bo dla takiego Niemca czy Yankesa pewnie problemem wcale nie jest, a dla Polaka będzie bardzo drogi i bardzo odczuwalne dla kieszeni.
   PS: tylko nie piszcie tu o FSX i kosztem w nim samolotów bo to poziom DCSa a tu samoloty będą jednak prostsze.
   Mimo wszystko czuję że czeka mnie sporo dobrej zabawy w tej grze i tego życzę reszcie!   
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #184 dnia: Lipca 29, 2013, 15:15:38 »
Model sprzedaży ma być ponoć inny niż w RoF. Z tego co wykombinowałem z wywiadów, to chyba celują w wydawanie maszyn w paczkach, a nie pojedynczo. Doliczmy do tego wyprzedaże, zniżki za kupowanie kilku rzeczy na raz i nie jest już tak strasznie. Ogólnie simy to drogie hobby, ale sporo z nas wywala też kasę na mainstreamowe gry, które przejeżdża się w kilka godzin, pociśnie nieco w multi i odstawia na półkę.

W sumie może i wysupłam te grube dolary na droższą edycję. Wsparłem kolesi z Bohemii, więc czemu nie wesprzeć ludzi z 777? Jeszcze niczym mnie nie rozczarowali.

« Odpowiedź #185 dnia: Lipca 29, 2013, 15:48:35 »
Mały off:

"Warto też zauważyć, że silnik RoF ma taki bajer jak dynamiczne performance maszyn. Nie wiem jak to określić, ale zdarza się, że na początku misji trafi nam się odpicowany samolocik, a zdarza się, że dostajemy niezadbanego rzęcha."

Serio? To nie jakieś tam "urban legend"? Gram już trochę w RoF'a i tego nie zauważyłem. W manualu też zdaje się nie ma o tym wzmianki. Nie neguję, ale chciałbym wiedzieć skąd pochodzi ta informacja.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #186 dnia: Lipca 29, 2013, 15:50:18 »
Chyba mu chodziło o grzanie silnika. Czasami jest rozgrzany, a czasami zimny jak trup.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #187 dnia: Lipca 29, 2013, 16:26:19 »
Ale to włącza się w opcjach. W sumie jest dynamic, raz włączymy, raz wyłączymy :).

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #188 dnia: Lipca 29, 2013, 16:39:49 »
Może to i jest urban legend, kiedyś się tym chwalili - jest to przynajmniej jakiś patent na realistyczne ukazanie ruskich maszyn.

« Odpowiedź #189 dnia: Lipca 29, 2013, 17:21:45 »
Rozgrzanie silnika to wiadomo.

W każdym razie takie "zużycie" maszyn to byłaby fajna opcja w BOS i w RoF'ie zresztą też skoro przewidzieli uzupełnienia utraconego sprzętu.

« Odpowiedź #190 dnia: Lipca 29, 2013, 19:05:31 »
Chłopaki z A2A musieli by podłączyć swojego accusim do nowego Iłka.

« Odpowiedź #191 dnia: Lipca 29, 2013, 20:30:50 »
W sumie można nie kupić i czekać aż ekipa Luthiera dorobi teatr do DCS... Za jakieś 10 lat.
Ooo, ja bym tak szybko nie ferował wyroków.
Weźmy daty:
11lipca - http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=1811384&postcount=153
The official project announcement, alongside screenshots, videos, schedules, and the most detailed feature description you’ve ever seen on any flight sim ever, will come no earlier and no later than September 1st, 2013
26 lipca - rusza pośpiesznie zorganizowana i takoż promowana -tak ja to widzę, sprzedaż preorderów BOSa.
Wygląda na to, że wreszcie po wielu latach, mamy konkurencję w produkcji "iłków", co dobrze nam wróży.

« Odpowiedź #192 dnia: Lipca 29, 2013, 21:35:00 »
Osobiście nie wiem czym ED może konkurować z 1C Game Studios w sferze WWII- jest P-51, ale dopiero pracują nad kolejną maszyną, a szumne zapowiedzi o "drugowojennym środowisku" to raczej odległa "edowa" przyszłość.
Narzekamy gremialnie na małą ilość samolotów, które prawdopodobnie pojawią się w "BOS", to wyobraź sobie ile czasu zajmie ED i kooperantom zrobienie takiego garażu.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #193 dnia: Lipca 29, 2013, 21:54:10 »
Osobiście nie wiem czym ED może konkurować z 1C Game Studios w sferze WWII- jest P-51, ale dopiero pracują nad kolejną maszyną, a szumne zapowiedzi o "drugowojennym środowisku" to raczej odległa "edowa" przyszłość.
Narzekamy gremialnie na małą ilość samolotów, które prawdopodobnie pojawią się w "BOS", to wyobraź sobie ile czasu zajmie ED i kooperantom zrobienie takiego garażu.

Ja wolę jakość od ilości. BoS zapewne będzie dobrą grą, ale osobiście wolę bardziej zaawansowaną obsługę maszyny, coś jak w DCS P-51 właśnie. Teatr dla P-51 i nadchodzącego FW-190 byłby dla mnie świetnym rozwiązaniem. Później sukcesywnie mogliby dodawać kolejne maszyny. Podejrzewam niestety, że to rozwiązanie będzie droższe dla klienta niż sim od 1c/777.

Wygląda na to, że wreszcie po wielu latach, mamy konkurencję w produkcji "iłków", co dobrze nam wróży.

O ile z poprzednimi Twoimi twierdzeniami raczej się nie zgadzam, to tutaj możesz mieć rację. Szkoda, że prawdopodobnie ani jeden, ani drugi tytuł nie będzie miał porządnej kampanii dynamicznej.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #194 dnia: Lipca 29, 2013, 22:32:07 »
Zamiast złotego logo w tej droższej wersji to daliby naukę latania z tymi Paniami, nikt nie kupiłby standardowej.   :021:

http://www.simhq.com/air-combat/il2-sturmovik-battle-stalingrad-preview.html

"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg