Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad by 777!  (Przeczytany 104288 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad by 777!
« Odpowiedź #375 dnia: Listopada 03, 2013, 21:00:50 »
Rash, ale właśnie o to chodzi, że w trakcie ludzie się dowiadują co tydzień coraz to nowszych niespodzianek. Jeszcze się pojawi news, że starty tylko z powietrza za tydzień, zobaczysz ; >. Jak było z alfą Arma 3? Też ludzie kupili kota w worku? Nie, była ładna rozpiska i porównanie co jest w pakiecie i kiedy ew. co się pojawi. Tu jest problem. Ja, chociaż wiem o co chodzi z tą betą, też jestem rozczarowany. Jakby od początku 1CGS wyłożyło kawę na ławę, nikt by dziś nie hejtował, a tak pozostaje niesmak. Ludzie chcieli już sobie latać i testować online, a tu nagle okazuje się, że nawet nie można salwy na część ojca Olega oddać - ale fakt - zauważcie, że do dziś nie było ani jednego filmiku z ostrzałem (chyba tylko AI z Katiuszami). Ludzie nie powinni zgadywać co może dostaną, a powinni wiedzieć i tyle, a nie na dwa tygodnie przed "premierą" alfa, że będzie latał tylko świerkowy parch. Coś w tym jest także, że początkowy wczesny dostęp do bety obecnie poszedł w zapomnienie a mówi się już jedynie o alpha version ("This tweaking will be much easier with feedback received during the Pre-Order Program , where pilots can gain access to the beta (starting as early as this Fall with the Premium purchase)."
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #376 dnia: Listopada 03, 2013, 21:47:02 »
Yoyo, ja rozumiem rozgoryczenie ale nie podoba mi się przesada w tym narzekaniu. Dramat zrobił się nieproporcjonalnie wielki i zaczyna już zahaczać o komedię.  :(
Jedni mogli dokładniej albo czytelniej wyjaśnić o co chodzi a drudzy mogli kierować się rozsądkiem i nie liczyć na cuda kawał czasu przed premierą gry.
Na ich streamach na Twitchu (a potem Youtube) można było zobaczyć i posłuchać na temat aktualnego stanu gry i tego co będzie oddane do dyspozycji gracza we wczesnym dostępie. Niestety nie zamieścili tych informacji na stronie z preorderem. Czy zrobili to z premedytacją czy bardziej z braku głębszego przemyślenia sprawy? Nie mam zielonego pojęcia.
Sam zakładałem, że na początku będzie totalna bida. Trochę wersji pre-alfa, alfa i beta już zaliczyłem więc wiem, że to co aktualnie często proponują studia nie ma nic wspólnego z prawdziwym wczesnym dostępem pozwalającym graczowi wywierać realny wpływ na powstający jeszcze tytuł. Sprzedaż Army 3 to był w zasadzie ograny już dzisiaj piękny zabieg marketingowy a nie dostęp pozwalający graczom babrać się w bebechach powstającego tytułu. Patent z "parę dni gra działa - parę dni serwery są wyłączone" to też nic nowego. Tą metodę stosuję się od dawna i ostatni tytuł, który miałem przyjemność testować w ten sposób to "Heroes & Generals".
Szkoda, że bezpośrednia współpraca 777 z graczami zaczęła się od tego zgrzytu, który jest po prostu jednym wielkim nieporozumieniem. Mam nadzieję, że koniec końców dostaniemy wyczekiwany od dawna DOBRY symulator samolotów z okresu 2WŚ i wszyscy zapomną o całym smrodku, który pojawił się na starcie imprezy.  ;)

« Odpowiedź #377 dnia: Listopada 04, 2013, 18:37:41 »
Ja tam swoje zabuliłem i czekam cierpliwie. U mnie jest tak że raczej będę miał problem ze znalezieniem czasu jak już będzie można pofruwać. Możemy się już zacząć umawiać na loty naszego  "LaGG-3 Display Team" hehe. :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #378 dnia: Listopada 04, 2013, 20:04:27 »
Możemy się już zacząć umawiać na loty naszego  "LaGG-3 Display Team" hehe. :)

Zaraz po ustawieniu kontrolerów ;). Z tym, że jakoś ja łapy w ogóle nie dam uciąć, czy MP będzie na samym początku...

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #379 dnia: Listopada 05, 2013, 17:11:59 »
Dziwna tylko ta mapka w zapowiedziach, albo to blad - 50km na 500km? 50 to dosc waski pas do przelecenia w zasadzie w kilkanascie minut i taki dlugi? Ciekawe co sie dowiemy za tydzien, czego jeszcze nie bedzie ; ).

Niestety wykrakałeś ;)
Początkowa mapa będzie miała 50km na 50km.
Z drugiej strony jestem przekonany, że to będzie dobry symulator.
Za kilka miesięcy po wydaniu gry i tak to wszystko będzie traktowane jako anegdotka coś na zasadzie nieśmiertelnego "two weeks be sure"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #380 dnia: Listopada 07, 2013, 13:19:01 »
Jutro znów developer diary, jubileuszowy - 40.
mapa mała, brak multi, karabiny bez pestek, trzy dni w tygodniu ale i tak wszyscy:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #381 dnia: Listopada 07, 2013, 13:20:59 »

www.yoyosims.pl

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #382 dnia: Listopada 07, 2013, 18:44:29 »
Symulatory.
Tzn., stymulatory ;).
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #383 dnia: Listopada 08, 2013, 16:44:33 »
Jest i update oraz nowy filmik:

http://www.youtube.com/watch?v=dJYbOvrKuDs .

Oraz już się dowiadujemy, że będzie to nie 12 XI, co najmniej 19 XI. Nie będzie nawet Quick Start (to co bedzie?), AI, i ogólnie tak: http://kaczoland.pl/fotki/1255/93129082d3ce5bc30e3666368b151a525ba3eb56.jpg . ; >

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #384 dnia: Listopada 08, 2013, 19:06:48 »
Łe... Okaptowanie silnika takie idealnie dopasowane. Nic nie odstaje. Nic nie drga. Gdzie ten realizm?
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #385 dnia: Listopada 08, 2013, 21:39:59 »
No, sowieckie myśliwce, nie tylko prototypy I-26, I-200 i I-301, ale samoloty z taśmy, np MiG-3 który wywołał oburzenie lotników z jednostek liniowych na testach wojskowych, na testach właśnie tak wyglądały. Spasowane, wypolerowane, błyszczące, miód, malina ;). Czyli gra, jako wersja testowa, realia epoki dobrze oddaje..
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #386 dnia: Listopada 09, 2013, 17:49:22 »
Kupiłem dziś premium edition, miałem kupować BF4 ale stwierdziłem że BOS bardziej zasługuje na wsparcie. ROF jest rewelacyjny, też kupiłem podstawkę i wspierałem. Trzeba nasmarować dżoja (Aviator) i czekać cierpliwie na testy bo coś czuję że czeka mnie sporo nauki pilotażu ;)

« Odpowiedź #387 dnia: Listopada 11, 2013, 22:26:00 »
YoYo na twojej stronie jest mały błąd: ".....pokazują płomienie wydobywające się z kolektorów silnika LaGG-2." A film dotyczy ŁaGG-3 a nie 2. I mam takie pytanie, był jakiś ŁaGG-2?
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #388 dnia: Listopada 11, 2013, 23:31:39 »
Thx, mea culpa, już poprawione. Się przycisnęło może to co nie powinno. O LaGG-2 nie słyszałem.

www.yoyosims.pl

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #389 dnia: Listopada 12, 2013, 17:16:15 »
W WWS owych czasów myśliwce seryjne nosiły nieparzyste oznakowania. Parzyste - bombowce, szturmowce i samoloty rozpoznawcze.
Marcin Widomski