Autor Wątek: IL-2: CloD Modyfikacje  (Przeczytany 91070 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: IL-2: CloD Modyfikacje
« Odpowiedź #240 dnia: Grudnia 18, 2014, 11:02:25 »
A proces instalatora widać w Menedżerze Zadań?
Używam NOD-a od lat, mam również spaczowanego CoD-a i wątpię, że on tu coś miesza. Bardziej stawiałbym na jakąś zaporę lub inny program "na szkodniki".
Pacze od TF z tego co pamiętam nie potrzebowały żadnych dodatkowych bibliotek, więc jeżeli podstawowa wersja gry startuje i działa bez problemu, to chyba znaczy, że coś ci blokuje odpalenie aktualizacji.

« Odpowiedź #241 dnia: Grudnia 18, 2014, 11:39:22 »
Kupilem wersje kolekcjonerska.PL i czekam na przesylke.
A mody 3.0 i 3.01 ? -
Pobrany zzipowany instal moda 3.0 ma, OK,  399 076 186 bajtów, rozpakowuje sie poprawnie, ale exe sie nie odlala.
Przy tym zadnych info o bledzie, blokadzie, poprostu cisza i nic.
Team Fusion 3.0 Mod Installer exe wypakowalem przy pomocy zipa do foldeu Team Fusion 3.0 Mod Installer i rozpakowal sie. Wewnatrz folderu sa trzy pliki -

folder (.rsrc),
plik .reloc
i plik tekstowy,

ale jako caly exe sie nie odpala....

Pobieralem z roznych zrodel i ten sam efekt.
Probowalem odpalic jako administrator tez nic.
Moze to manualnie mozna jakos przpisac, przekleic...... ?
Mam Windows 7 - 64.
Mam wrazenie, ze rozpakowales plik .exe.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #242 dnia: Grudnia 18, 2014, 12:42:52 »
Temat został oczyszczony. Proponuję dalej nie brnąć w tym kierunku. Przypominam, o regulaminie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #243 dnia: Grudnia 18, 2014, 13:09:29 »
"Mam wrazenie, ze rozpakowales plik .exe."

Tak, dokładnie to zrobił - rozpakował plik .exe.

« Odpowiedź #244 dnia: Grudnia 18, 2014, 17:04:54 »
Heh chyba czegos nie doczytalem. A wracajac do tematu to mialem podobna sytuacje z patchem w wersji 4.0. Problemem okazal sie Bitdefender, ktory przy jakiejkolwiek probie wypakowania pliku, modyfikowal instalator. Z tego co pamietam to dopiero calkowite odinstalowanie Bitdefendera rozwiazalo problem.

« Odpowiedź #245 dnia: Sierpnia 26, 2016, 07:56:19 »

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #246 dnia: Sierpnia 26, 2016, 08:35:13 »
No, no, z Tobrukiem można się skusić. P-40, włoski szmelc, F4, pustynia... Brak mi tego od dawna.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #247 dnia: Sierpnia 26, 2016, 09:03:01 »
Wiedziałem, że chłopaki wykonują kawał świetnej roboty, ale dopiero po tym filmie zdałem sobie sprawę jak wielki jest to kawał.
Naprawdę ogromny szacunek.

Ja nie wiem, może noszę w sobie gen "Wąsatego Słońca", który zaburza mi właściwą ocenę rzeczywistości, ale jak dla mnie grafika CloDa bije tą z BoSa na głowę, szczególnie pod względem atmosfery. Pomijając już kwestię lepszego oświetlenia, ogólnie pojętego środowiska, czy świetnie wykonanych kokpitów, to w tym pierwszym tytule czuję się jakoś tak bardziej "przytulnie", podczas gdy w tym drugim jak w szpitalu, tzn. chłodno, plastikowo i sterylnie.

Kurcze, właśnie zdałem sobie sprawę, że bardziej czekam na TF5, niż na to co wysmażą "siódemki".

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #248 dnia: Sierpnia 26, 2016, 09:49:06 »
Clod jest wspaniały ale jakoś przeżyć nie mogę tego, że drzewa to makiety i żeby było sprawiedliwie, trzeba odchudzić jakośc o ich wyświetlanie...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #249 dnia: Sierpnia 26, 2016, 13:27:31 »
No nieźle, ale bez przesady, z wieloma rzeczami CloD nie ma startu do BoS/BoM. Ale fakt iż są one za darmo powoduje że po TF5 CloD będzie wspaniałą grą i na pewno będzie będzie u mnie gościł na dysku. Gdyby to był ten sam teatr działań co front wschodni nie byłoby go jednak na nim.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #250 dnia: Sierpnia 26, 2016, 15:18:07 »
ale jak dla mnie grafika CloDa bije tą z BoSa na głowę, szczególnie pod względem atmosfery. Pomijając już kwestię lepszego oświetlenia, ogólnie pojętego środowiska, czy świetnie wykonanych kokpitów, to w tym pierwszym tytule czuję się jakoś tak bardziej "przytulnie", podczas gdy w tym drugim jak w szpitalu, tzn. chłodno, plastikowo i sterylnie.

No rzeczywiście coś ewidentnie Siódemkom nie pykło z tym BoSem, dla którego porzucili o wiele ładniejszego i lepszego RoFa. Grafika w BoS jest zwyczajnie fatalna, i trudno mi uwierzyć, że to ten sam engine i ta sama ekipa co w RoFie...

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #251 dnia: Sierpnia 26, 2016, 15:28:37 »
No rzeczywiście coś ewidentnie Siódemkom nie pykło z tym BoSem, dla którego porzucili o wiele ładniejszego i lepszego RoFa. Grafika w BoS jest zwyczajnie fatalna, i trudno mi uwierzyć, że to ten sam engine i ta sama ekipa co w RoFie...

Ekipa została `wzmocniona` hordami post-wąsacza, a wiadomo, czego `Two weeks` się nie dotknął, to zmieniało się w g... vide `akcja Normandia` z ED. 1C i wszystko jasne. Moim zdaniem grafice z BoSa bliżej do starego Iłka niż do RoFa...

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #252 dnia: Sierpnia 29, 2016, 15:49:55 »
Bez sensu to wszystko. To już ci od Wąsika zdjełano w CCCP nie mogliby dokończyć Kłody po prostu? Kłody, która nawet w stanie jakim jest, jest o wiele lepsza. Odpaliłem Kłodę z TF i odpaliłem po wielu miechach BoS. Przecież to drugie to jest niby już skończone, a taki kupsztal z tego bije... Ta grafika jest jakaś przedziwaczna. Prześwietlona, kolory z d.. oświetlenie. I widać, że nie mogli się zdecydować, czy robią sim na PC, czy coś w stylu WT na konsolę...

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #253 dnia: Sierpnia 29, 2016, 16:51:23 »
Ja się chyba też przeprosiłem  :evil:, tzn. CloD +TF to zupełnie inna jakość, a przy w miarę mocnym sprzęcie wygląda dużo, dużo, dużo lepiej niż BoS. Jestem nawet gotów wejść w grę dla wielu graczy  :evil:.

« Odpowiedź #254 dnia: Sierpnia 30, 2016, 11:47:09 »
Witam.
Jestem nawet gotów wejść w grę dla wielu graczy  :evil:.

- wchodzimy, wchodzimy na multi nie ma się co zastanawiać Panowie.  :564: