Autor Wątek: Patch 1.029 i Channel Map  (Przeczytany 20899 razy)

Qbeesh

• Gość
Odp: Patch 1.029 i Channel Map
« Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 27, 2012, 13:27:17 »
No i nie wiem, czy szarpnąć się na mapę, jeśli ma być jakiś zgrzyt. Komp już leciwy, choć RoFa na maxa płynnie ciągnie bez problemu (DCS A-10 już nie). Ten Felixtowe to mistrzostwo świata, najpiękniejszy model jaki widziałem kiedykolwiek. Dopieszczony, prawie czuć zapach drewna, oklein i  klepek podłogowych pojechanych zaprawą Dobrolina.

« Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 27, 2012, 14:03:32 »
Ja mapę kupiłem już dawno, ale prawdę mówiąc na razie chyba szkoda na nią kasy. Tak jak już wcześniej wszysyc wspominali, nadaję się tylko do "zwykłego" polatania w QMB. Ja bym Qbeesh na Twoim miejscu poczekał aż zrobią pod nią jakąś kampanię. A może nawet jakaś przecena się trafi do tego czasu :)

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 27, 2012, 14:34:01 »
@Qbeesh - model samolotu jest bardzo fajny i świetnie się nim lata, natomiast też jest w nim parę drobnych niedoróbek - tekstury w paru miejscach, problemy ze strzelcami. Moim zdaniem na razie chyba warto się wstrzymać z kupnem mapy do czasu paczy. No chyba, że cena po promocji będzie dużo wyższa. Sama mapa jest bardzo fajna, ale co z tego.
That's Vietnam music... can't we get our own music?

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 27, 2012, 17:16:52 »
Każdy sam musi rozważyć czy warto.
Ja się wstrzymam z mapą i samolotami dopóki cała ta mapa nie będzie okraszona przynajmniej 4-6 wodnosamolotami, jakąś sensowną kampanią (chciałbym choć przez chwilę się poczuć jak Christiansen) i porządnym ruchem morskim - to będzie za 1 rok?
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 27, 2012, 17:29:46 »
@traun. Z tym porządnym ruchem morskim to raczej nie ma co liczyć. To nie FS i tak jak wolno latających sobie samolotów nie uświadczysz i tak też nie będzie zapewne statków. Wszystko jest dodawane ręcznie.

Co do mapki - ok zrobiłem nową wersję właśnie z ruchem morskim oraz parę hydroplanów na niebie. Start na W.12 z Dunkierki, wszystkie obiekty mapy są aktywne (a nie jak w QMB):

https://hotfile.com/dl/186280900/88da17b/Channel_map_All_objects.zip.html - można zatem pozwiedzać sobie mapkę.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 27, 2012, 17:32:19 »
A ta mapa nie jest w użyciu online? Widziałem ostatnio serwer SYN, który był dla mnie nieaktywny, właśnie z powodu braku mapy po mojej stronie. Azaliż to nie ta mapa była na serwerze SYN?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 27, 2012, 17:43:35 »
Na stronie mają napisane, że kampania ma się ukazać w pierwszym kwartale 2013.
That's Vietnam music... can't we get our own music?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 27, 2012, 18:01:04 »
A ta mapa nie jest w użyciu online? Widziałem ostatnio serwer SYN, który był dla mnie nieaktywny, właśnie z powodu braku mapy po mojej stronie. Azaliż to nie ta mapa była na serwerze SYN?

Tak Syndicate jest to full mapka, ale tam latasz wg. ich zasad, a nie swoich, a po drugie raczej na zwiedzanie ciężko jak ktoś Cię znajdzie.

Szczerze, to mi część brytyjska bardzo przypomina te nowe tekstury w CoDa:

RoF:

CoD:

FTX England FSX

« Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2012, 22:09:53 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 28, 2012, 03:19:55 »
A czy ktoś może zauważył wraz z nastaniem nowego pacza jakieś problem z dźwiękiem? Daaawno nie fruwałem już chyba ze 2 albo 3 pacze wstecz. Dziś po pociągnięciu aktualizacji i kilku lotach w QMB zauważyłem że w połowie z nich brakowało jakiś dzwięków. Najczęściej silnika od wewnątrz lub zewnątrz czasem strzałów ???

« Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 28, 2012, 07:32:30 »
Problem znany wcześniej. Bug ten towarzyszy grze już od dawna, ale z nową mapą jakby się nasilił. Ze źródeł "dobrze poinformowanych" mamy informację, że znaleźli przyczynę tego błędu i jest szansa, że bug zostanie całkowicie wyeliminowany lecz raczej nie wcześniej niż z następnym patchem.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 28, 2012, 18:52:18 »
YoYo - W twojej misji powinien się wyświetlić jakiś brifing?
Nie wiem kompletnie gdzie lecieć...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 28, 2012, 19:06:29 »
YoYo - W twojej misji powinien się wyświetlić jakiś brifing?
Nie wiem kompletnie gdzie lecieć...

Briefing jest - wycieczka turystyczna :-) i tyle w temacie. Lecisz gdzie chcesz, o to chodzi, że to cała mapa z obiektami, a nie jak w QMB tylko Lajt verszyn.
Tutaj dodałem inną wersję, tym razem zwiedzanie za pomocą Gotha G.V.

https://hotfile.com/dl/186431767/516cf78/Gotha_tour_Channel_Map.zip.html

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 28, 2012, 19:26:14 »
Briefing jest - wycieczka turystyczna :-) i tyle w temacie. Lecisz gdzie chcesz, o to chodzi, że to cała mapa z obiektami, a nie jak w QMB tylko Lajt verszyn.
Tutaj dodałem inną wersję, tym razem zwiedzanie za pomocą Gotha G.V.

https://hotfile.com/dl/186431767/516cf78/Gotha_tour_Channel_Map.zip.html

YoYo, a mógłbyś tam wsadzić jakiś inny samolot? Choćby Spad XIII? Obu samolotów, które zamieściłeś w obecnych wersjach niestety nie posiadam w swoim hangarze :-(

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 28, 2012, 19:35:57 »
YoYo, a mógłbyś tam wsadzić jakiś inny samolot? Choćby Spad XIII? Obu samolotów, które zamieściłeś w obecnych wersjach niestety nie posiadam w swoim hangarze :-(

Ale obawiam się, że może paliwa nie starczyć ;). Ok dodam D.VII jeszcze. To powinien mieć każdy.

Proszę, wersja z D.VII

https://hotfile.com/dl/186438044/0d7777a/Channel_map_All_objects.zip.html .

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 28, 2012, 20:53:49 »
Ale obawiam się, że może paliwa nie starczyć ;). Ok dodam D.VII jeszcze. To powinien mieć każdy.

Proszę, wersja z D.VII

https://hotfile.com/dl/186438044/0d7777a/Channel_map_All_objects.zip.html .

Wielki dzięki :-)