Autor Wątek: War Thunder - pierwsze wrażenia  (Przeczytany 96328 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: War Thunder - pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #165 dnia: Lutego 04, 2013, 18:33:40 »
YoYo, zainwestuj w nowy obiektyw, bo ten Ci strasznie winietuje.

W nowych opcjach jest mozliwosc usuniecia calkowicie winiety, mozna tez ja skalowac.

A co do ruskiego staffu. Do 9 poziomu wykrecilem na LaGGu-3. Potem chwile potestowalem Jaka-3, no a teraz zabralem sie za zlo, czyli Parcha. LaGGiem jednak dobrze mi sie latalo i zebralem na nim sporo pkt. Troche ludzi tez lubi I-16, ale mozna sobie dokupic P-40E jako lend lease i tez bardzo polecam te maszyne. Mozna na nim sporo zdzialac.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: Lutego 04, 2013, 18:48:52 »
Wiem o tej winiecie, przecież właśnie piszę, żebyś zmienił obiektyw :P.

W ogóle to dziwna tendencja w świecie symulacji (i nie chodzi tu o YoYo), rodem z tandetnych zdjęć ślubnych, żeby dawać ostrą winietę, gdy realnie na ogół dąży się do tego, żeby obiektywy miały jak najsłabsze winietowanie. Dodam tylko - zanim przyjdzie Miron i mnie zacznie poprawiać - że zdaję sobie sprawę, że umiejętnie można czasami stosować winietowanie.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #167 dnia: Lutego 04, 2013, 18:51:28 »
Tylko ten screen pochodzi z replays bo nie ma externali. Czy aby przypadkiem nie jest tak ze tam jest widoczna zawsze? Bo w sumie mam ja ustawiona jakos na minimum w normalnej grze?

www.yoyosims.pl

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: Lutego 04, 2013, 18:55:09 »
A to dobre pytanie - powtórek jeszcze nie oglądałem. Tu wygląda jakby była maksymalna. Domyśle ustawienie to 50% i to nie wygląda źle - nie zmieniałem i nie razi mnie.
Z drugiej strony głupio byłoby, gdyby postprocesing nie działał w powtórkach, ponieważ wtedy wypadają też funkcje na kolorach. Może jakiś bug?

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #169 dnia: Lutego 04, 2013, 19:16:02 »
Genialne są te opcje postprocessingu. Można latać w sepii, Black&white a także zdefiniowanym przez siebie trybie koloru - do wyboru kilka suwaczków na poszczególne barwy. Wyostrzenie za to przypomina efekt kasety VHS :D Testuję, czy nie będzie na tle ziemi wroga lepiej widać. Właśnie czytam recenzję Yoyo, nieźle się rozpisałeś.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #170 dnia: Lutego 04, 2013, 19:40:37 »
Testuję, czy nie będzie na tle ziemi wroga lepiej widać.

Jak coś podziel się wrażeniami. 8)

FYI: https://www.facebook.com/WarThunder

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #171 dnia: Lutego 04, 2013, 20:00:47 »
Reklama działa w dwie strony, ty podajesz ich profil FB, a tam link do twojej recenzji...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #172 dnia: Lutego 04, 2013, 20:18:10 »
Jest nowy update. Nie ma już mapki Stalingrad, a ta co była chwilę wcześniej - płaska jak podłoga w łazience. Nie ma w statystykach już nazw samolotów na jakich latają przeciwnicy. Nieco szkoda, bo nie wiemy ile jest czego. Niby realniej ale akurat tak jak było było ok. Tak to nie wiemy, czy szukać bombowca czy jakiegoś MiG-15 ; > .

Edit: możemy dojść co jest po drugiej stronie po ikonkach, ale nie wiem jaka to wersja obecnie (np. bombowiec, Rata, Czajka, Bf, Jak/La/LaGG, IL).
« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2013, 00:12:35 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #173 dnia: Lutego 04, 2013, 23:13:00 »
Dzieki temu "symulatorowi" czuję się jak w domu i osiagam stan błogości bo odmłodniałem. Czuję się jak w "domu symulotniczym", czyli krótko mówiąc w ukochanym Ił-2, PF, FB, 1946. Devsi przenieśli mnie też 10 lat wstecz. A wszystko za sprawą Ła-5, wyczyniajacego figury bez utraty energi, za sprawą Ił-2 który potrafi mnie dopaść lecącego na MC202 w ciasnym skręcie (on oczywiście też w skręcie) i za pomocą Beaufightera z torpedą rozwalającego mnie w Bf-110 na wznoszeniu (on też na wznoszeniu). Niniejszym z całego serca im dziękuję (devsom).
Czy to jest warte jakichkolwiek pieniędzy? Dla mnie nie. I jeżeli bym wydał jakąś złotówkę na ten tytuł to żałowałbym jej wielokrotnie bardziej niż w kilka dni po zapłaceniu za Cloda. Ale przyznam że zabawa jest, jak za darmochę to nawet rewelacyjna.
A tak wogóle, to duży wstyd że gra która ma kilkanaście tysięcy graczy online co wieczór, u nas znajduje się w dziale inne symulatory. Czas Panowie Admini, by dać jej własny pokój żali :)

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #174 dnia: Lutego 05, 2013, 08:36:20 »

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #175 dnia: Lutego 05, 2013, 10:13:03 »
Nie wiem, czy już War Thunder zasługuje na osobny dział. Poczekajmy jak to będzie się rozwijać i ilu będzie czytelników tego tematu, ale faktycznie jak dojdzie jeszcze aktywna zakładka Armor oraz Fleet, to nawet te dzisiejsze 20.000 graczy to będzie pewno pikuś. W sumie robi się takie nieco marzenie M.Wagnera (ED), z tym, że w czasach II WŚ. Ciekawe czy czołgi będą miały kabiny. Raczej w to wątpię, ale tym mogłyby przyciągnąć właśnie nowych graczy.

Wczoraj lecąc na Parchu (CCCP) spotkałem drugiego Parcha (DE). Pięknie było. Co najlepsze "killer" po kręceniu się 5 minut (bo normalnie wchodzi się przecież każdemu na ogon, wystarczy wajcha do siebie do oporu) opuścił dziób w stronę ziemi i zaczął wiać w stronę swoich AAA (heh co za wyszukana technika), dostał seria po brzuchu i było zaraz boom. Jeszcze chciałem coś dopisać na czacie, ale jednak kulturka zwyciężyła. Nienawidzę La-5.

www.yoyosims.pl

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #176 dnia: Lutego 05, 2013, 16:49:59 »
Yoyo - recenzja szczera do bólu i ciekawa.
Czytając już wciskałem downloads i zabierałem rękę (wcześniej oglądałem filmy z naparzanki w Word of Tanks) i tak kilka razy.. Na razie dałem sobie spokój i poszedłem grać w RoFa.
Jakoś nie mam serca ciągnąć 8GB aby chwilę poQejczyć.. Może kiedyś wgram i polatam chwilę dla ładnych widoków...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #177 dnia: Lutego 05, 2013, 17:03:28 »
...tutaj jest kiszka, bo nie da się postawić samemu takiego serwera tylko dla siebie...

A gdyby tak spróbować: custom battles - create session - air domination np. Stalingrad - include bots: NO ; number of players min 2,  to co otrzymamy? Fakt, że nie ma startu z lotniska ale AI chyba tu nie będzie.

Poprawiłem cytat. Zfrr
« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2013, 17:18:04 wysłana przez Zefirro »

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #178 dnia: Lutego 05, 2013, 17:12:28 »
@yuraas, mozna faktycznie by tak sprobowac, thx. Jest tam chyba tez start Airfield.
Zobacze czy da tak rade. Z tego jednak co pamietam to nie zmieni sie tam nazwy, ani nie wiadomo kto hostuje...

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #179 dnia: Lutego 05, 2013, 17:13:32 »
Przepraszam za potrójny błąd:
- post pod postem
- wypowiedź zmieszana z cytatem
- nieprawdą jest, że nie ma możliwości staru.