Autor Wątek: War Thunder - pierwsze wrażenia  (Przeczytany 96295 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: War Thunder - pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #330 dnia: Lutego 21, 2015, 09:57:04 »
Nie wiem jak jest na arcade ale na fb na eventach spokojnie da się trafiać z większych dystansów . Mapy Europa wschodnia oraz Polska świetnie się do tego nadają.

« Odpowiedź #331 dnia: Lutego 22, 2015, 15:33:00 »
Bezpośrednie trafienie ze standardowego pocisku przeciwpancernego (AP lub PP) w magazyn amunicji, daje Ci szanse na eksplozję na poziomie od 1 do 10% lub 2% do 15%, w zależności od użytego pocisku.
Nic dziwnego że ta gra pada na ryj! Takie rzeczy to na AB mogą być a nie na symulacji.
http://warthunder.com/pl/news/1430-w-trakcie-prac-brud-eksplozje-i-rock-roll-pl
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #332 dnia: Lutego 22, 2015, 15:54:15 »
Widzisz a ja miałem dziwne wrażenie, że ta amunicja trochę zbyt często eksploduje!?
No ale dalej masz przecież:
Podczas, gdy użycie pocisku kumulacyjnego zwiększy twoje szanse na eksplozje do.. 90-95%
8)

« Odpowiedź #333 dnia: Lutego 22, 2015, 16:03:36 »
Podczas, gdy użycie pocisku kumulacyjnego zwiększy twoje szanse na eksplozje do.. 90-95%
To chyba w przyszłości bo teraz kumulacyjne to szajs.

« Odpowiedź #334 dnia: Lutego 22, 2015, 18:23:45 »
No tak wygląda z tego co podlinkowałeś wcześniej :)
Chłopaki dopiero nad tym pracują.
Mnie osobiście model i symulacja penetracji pancerza w miarę odpowiada (w porównaniu do tego co prezentuje konkurencja).
Niech jeszcze poprawią efekt gdy stoisz naprzeciwko wielkiego skubańca, który jest technologicznie parę leveli wyżej, i walisz bez efektu w co wrażliwsze miejsca :(
No rozumiem w pancerz czołowy z kilometra ale XX strzałów w gniazdo km, szczelinę obserwacyjną kierowcy, miejsce łączenia wieży z kadłubem z 100-200m to  przegięcie.
Mam tylko nadzieję tylko, że nie odpuszczą sobie "real mode" :( wiadomo, że większość graczy i razem z nimi kasa jest w "fantasy mode".

Btw pamięta ktoś stareńki sim "WarBirds"? Grałem w to kiedyś jeszcze na modemie 55.6k :P
Pierwsze moje skojarzenie jak zobaczyłem WT było z tą grą.
Było tam kilka fajnych rzeczy jak zajmowanie lotniska nieprzyjaciela przy pomocy Ju 52 i zrzutu spadochroniarzy.

« Odpowiedź #335 dnia: Lutego 22, 2015, 18:39:15 »
Jak dla mnie przebicie pancerza  = śmierć połowy załogi (jeżeli nie było eksplozji ammo) i  niezdolność do walki drugiej połowy, tak było historycznie a nazwa symulacyjne bitwy pancerne zobowiązuje!
Zamiast tego strzelam w bok pod kątem 90 stopni po kilka razy żeby zabić, dno, dno, dno i 2 metry mułu!
A tak ta gra się dobrze zapowiadała, czuję się oszukany.
« Ostatnia zmiana: Lutego 22, 2015, 18:43:16 wysłana przez Leon »

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #336 dnia: Lutego 22, 2015, 22:49:58 »
Czołgi nadal są jeszcze, moim zdaniem, w fazie testów.
Samoloty maja się lepiej, powtarzam się ale taka jest prawda.
Pełne zarządzanie silnikiem daje bardzo pyszny smaczek.
Ostatnio jest ustawienie UK vs Japan na serwerze, i musze powiedzieć że spit kręci ale to co robi zero.....
Tak powinno być. Spit przewga prędkości i wznoszenia nad zerami ale walka kołowa musi odejśc w zapomnienie.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #337 dnia: Lutego 22, 2015, 23:54:04 »
Nie marudźcie, jest świetny event AA kontra samoloty, no po prostu lodzio miodzio dla takich jak ja. I postrzelam do tych u góry i postrzelam do tych na dole :D
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #338 dnia: Lutego 23, 2015, 09:49:15 »
Zamiast tego strzelam w bok pod kątem 90 stopni po kilka razy żeby zabić, dno, dno, dno i 2 metry mułu!
A tak ta gra się dobrze zapowiadała, czuję się oszukany.
Nie wiem czym jeździsz, ale ja swoim Tigerem wykańczam farmerów i sowietów zazwyczaj za pierwszym strzałem. Zresztą mój kotek też często tak kończy. Zabawa w wymianę ciosów zaczyna się gdy oboje stoimy frontem do siebie.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #339 dnia: Lutego 23, 2015, 10:28:16 »
Moja osobista opinia jest taka że WT jest najlepiej zrobioną grą lotniczą.
Iłek był swojego rodzaju wstępem, miał wiele błędów i braków. Wprawdzie były pacze ale bardzo rzadko. Myślę że powodem była budżetowość tego tytułu. Małe wpływy ze sprzedaży powodowały stopniowy zgon tytułu. Potem kolejna próba jako CoD tan sam problem. Za mało wpływów. Dopiero ekipa od BoS poszła po rozum do głowy i koszty tego tytułu są o wiele wyższe, ale zapomnieli o jednym małym fakcie. Grupa entuzjastów full symulacji nie utrzyma takiej produkcji długo. Dlatego pojawiają się kolejne newsy, że teraz będzie Moskawa, ale nadal to ta sama nudna mapa. Tak czy inaczej wszelkie tytuły Full Symulations mają podobny problem.
Z WT sprawa wygląda inaczej. System sprzedaży MMO. Dla starych symulotników to jakaś profanacja i w ogóle, ale fakt jest taki że ten tytuł ma ciągły i coraz większy dopływ finansowania, co mocno wzmacnia tytuł. Efekt? Przez dwa lata tyle poprawili że jest prawie idealnie. Trzeba zaznaczyć że cały czas poprawiają i rozmawiają co poprawić. Myślę że to jest tytuł który przez długie lata utrzyma się na rynku.

War Thunder  posiada :
1.Rozgrywkę w dwóch rodzajach: wojska lądowe, lotnictwo – dodatkowo połączone ze sobą
2.Trzy stopnie trudności:
- AB - Arcade Battle - czyli typowa myszkowa strzelanka dla dzieciaków. Nie ma modeli lotu, wszelkie ułatwienia na ON
- RB - Realistic Battle – dla myszo-lotników z modelami lotów ale i z widokami zewnętrznymi.
- SB - Symulator Battle – bez widoków zew., tylko kokpity, pełne modele lotów, pełne zarządzanie silnikiem itd. Generalnie wsio zmierza w stronę symulatora z jednym ale…są ikonki z małej odległości. Testują obecnie wyłączenie ich ale boją się że grywalność w ten tryb spadnie.

Jak widzicie na powyższym podziale, sprawa budżetu jest łatwa do przewidzenia. Jeśli obecnie wieczorami gra ok 60-90 tyś ludzi, z tego 70% gra w czołgi i do tego w tryb AB to jest wiadome że ten dział będzie przynosił największe dochody. Co za tym idzie największą pracę nad zmianami będą kierować właśnie tam gdzie jest najwięcej dochodów.
Skoro wymagamy aby w lotnictwie było coraz lepiej i w dodatku w trybie SB to musimy w to grać i czasem zasilić ich paroma złotówkami.
Jeśli natomiast wąska grupa miłośników symulacji podzieli się na 10 tytułów to nie mamy żadnego dopracowanego. Płacić i tak musimy za każdy tytuł. Każdy chwali swoje, czyli kupiłem to muszę gadać że dobre...

Obserwuję rozwuj WT od 2 lat i muszę powiedzieć  że żaden inny tytuł w ciągu takiego czasu nie przeszedł tak pozytywnej transformacji. Uważam że jeśli będzie przybywać zwolenników trybu symulacyjnego, zaangażowanie producenta w ten tryb też wzrośnie. Będzie szybciej i lepiej rozwijany.

p.s.
nie reklamuje, nie jestem opłacany. wyrażam tylko swoją opinię.

« Odpowiedź #340 dnia: Lutego 23, 2015, 11:21:31 »
Nie wiem czym jeździsz, ale ja swoim Tigerem wykańczam farmerów i sowietów zazwyczaj za pierwszym strzałem. Zresztą mój kotek też często tak kończy. Zabawa w wymianę ciosów zaczyna się gdy oboje stoimy frontem do siebie.
Na przykład pantera kontra T26 i T32 odległość 200 do 300 metrów i po trzecim strzale w bok 80 do 90 stopni
koleś odpowiada ogniem i jest zgon.
A najgorzej jak mi jakaś bitwa wyjdzie fenomenalnie i ubije kilka czołgów, wtedy w następnych bitwach moje
pociski cudownie się odbijają a jak penetrują to gówno robią to nawet ma swoją nazwę w sieci rng czy jakoś tak,
nie tylko ja to zauważyłem.
Jak dla mnie to w czołgach ta gra robi z nas debili, my się staramy jak możemy a gra robi swoje zgodnie z jakimś algorytmem który wyrównuje szansę gorszych graczy i tak jest od jakiś 3 miesięcy przedtem tego nie było.

« Odpowiedź #341 dnia: Lutego 23, 2015, 12:15:06 »
...gra robi swoje zgodnie z jakimś algorytmem który wyrównuje szansę gorszych graczy i tak jest od jakiś 3 miesięcy przedtem tego nie było.
Coś w tym może być :). Ostatnio ściągnąłem SU100 jednym ogórem z drugiego końca mapy.

« Odpowiedź #342 dnia: Lutego 23, 2015, 15:16:44 »
Testują obecnie wyłączenie ich ale boją się że grywalność w ten tryb spadnie.

Dla mnie te Eventy są bombowe!. Zwłaszcza, że grac można zarówno na ziemi jak i w powietrzu! Ostatnio próbuje namawiać brata, żeby chociaż na mouse joyu polatał w WT, ale ma opory, za to w czołgu gra mu się nawet dobrze. No i tak sobie razem pomykamy, on wystawia mi trudnego przeciwnika, ja staram się go zbombić dwoma 100 kilówkami, jak aktualnie nie jestem związany w walkę powietrzną :)

« Odpowiedź #343 dnia: Lutego 24, 2015, 21:08:57 »
Chciałem sprawdzić ten War Thunder i oto moje pierwsze wrażenie:

Na szybko Google kazało odinstalować FreeTrack co nie jest możliwe.
Może zna ktoś bardziej sensowny sposób na zlikwidowanie tego powitania i uruchomienie gry.
Born to fly. Forced to work.

« Odpowiedź #344 dnia: Lutego 25, 2015, 14:51:46 »
OK. Wczoraj na szybko, dzisiaj na spokojnie.
Jeśli ktoś będzie miał podobny problem, tutaj jest jego rozwiązanie:
http://forum.free-track.net/index.php?showtopic=3979&message=19321
Born to fly. Forced to work.