Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (War Thunder)  (Przeczytany 87254 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zefirro

• Gość
Odp: Odp: Odp: Sim (?) od Gaijina? World of Planes
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 18, 2013, 16:13:22 »
Te konfiguracje uzbrojenia nie są za złote orzełki, ale za walutę do zdobycia w grze. Przy czym chyba nie ma jeszcze kosztu "od bomby", ale od "odkrycia" danej konfiguracji. Po odkryciu daną konfigurację można ustawić jako domyślną, ale zawsze przed lotem możesz sobie wybrać z listy inną. Zwykle dla bombowców dostępna jest od razu przynajmniej jedna opcja z bombami. Możliwe jest, że przy wspomnianym przez Ciebie samolocie domyślną jest czysta.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 18, 2013, 17:27:52 »
Podziekował. Widać jakoś nie żyję na czasie, aczkolwiek sam fakt wypowiedzi jest mi znany. Czy to by oznaczało, że np. maturę należałoby zdawać co kilka lat ?
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 18, 2013, 21:13:38 »
Witam!
W bombowcach sporo możliwych konfiguracji. Sporo różnych opisów bomb. Czy istnieje już może gotowe kompendium wiedzy o ich rodzajach w grze? Czy pozostaje magiczny google? :)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 18, 2013, 21:46:10 »
OK. Rzeczywiście dokupuje się konfiguracje loadout'u, czysty Val ma tylko karabiny. Za to H8K ma tych możliwości multum, tylko wszystko zablokowane, trzeba sobie najpierw jakiś punktów doświadczenia na samolocie wylatać...

Mamy więc tak: 3 rodzaje kasy, za kasę doświadczenie załogi, do tego samoloty się kupuje i ich osprzęt, przy czym wszystko to jest blokowane level'em dla danej nacji i punktami osiągniętymi na danym samolocie. A od czego jest ogólny level gracza? Teoretycznie tylko od tego, z kim gra, tak? Pięknie. :/
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 22, 2013, 12:16:30 »
Panowie, pytanie do doświadczonych graczy (czyli takich którzy nie grają w Arcade i grają na joystickach). Grając myśliwcami i atakując inne myśliwce (zakładamy że są porównywalnych klas oczywiście), preferujecie atak typu "doskocz, xxxx, odskocz" w pionie, czy żmudną walkę kołową w poziomie?

Pytam bo grając na joysticku ( niestety nie jestem szczególnie utalentowany ani doświadczony) mogę sobie pozwolić tylko na to pierwsze gdyż jak trafię na "myszkowca" to ten (oczywiście mówię o trybie historical) ma jak na mnie za dużą przewagę w manewrowości...

wyraz
« Ostatnia zmiana: Lutego 22, 2013, 12:52:17 wysłana przez YoYo »

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 22, 2013, 12:31:16 »
Zależy, różnie bywa, ale ja tam jestem słabym pilotem myśliwskim, ale w zależności od sytuacji robię tak lub siak, z tym, że "doskocz, xxxx, odskocz" to pewnie ponad 80% czasu. Nawet się kręcąc warto się czasami odseparować...

Chciałem się skupić na bombowcach, ale to dramat. Się ucieszyłem na H8K, a to kruszyna delikatna niesamowicie, nie tak jak w starym Iłku. Spuszczają mnie szybko jacyś piloci tandetnych pchełek z dwoma strzelbami na pestki. I do tego zewnętrzny widok tylko, i tajemniczy pływający celownik. Wielki zawód, i uciecha z gry mi jakoś odpłynęła. Szkoda. Schade.

wyraz
« Ostatnia zmiana: Lutego 22, 2013, 12:53:18 wysłana przez YoYo »
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 22, 2013, 18:09:35 »
Latać
Grając myśliwcami i atakując inne myśliwce (zakładamy że są porównywalnych klas oczywiście), preferujecie atak typu "doskocz, xxxx, odskocz" w pionie, czy żmudną walkę kołową w poziomie?

To zależy tylko i wyłącznie przecież od samolotu którym się lata.

Latać, latać, jest weekendowa promo: http://warthunder.com/en/news/86/current/ .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Pomoc dla początkujących (War Thunder)
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 28, 2013, 20:06:23 »
Witam,
Rozpocząłem swoja przygodę z WT i już na samym początku zonk :(. Mam problem z TrackIRem... w WT nie śmiga :(. Sam tir działa (przeszedł test dcs/rof), w WT robiłem ustawienia controls/control setup wizard.. po przejściu kilku opcji dochodzę do pytania "czy masz trackira" zaznaczone TAK "czy chcesz zoom z trackir"  znowu TAK.. w Controlsach/View Controls brak trackira.

Prawdopodobnie robię coś źle :)
Proszę po pomoc :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 28, 2013, 20:36:07 »
A zrobiłeś update gier w sofcie TiR'a?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 28, 2013, 20:48:33 »
Dziękuję. :)
Właśnie takiej pomocy potrzebowałem...
Pisownia! Mekki.
« Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2013, 23:53:45 wysłana przez Mekki »

Offline k0v4L

• JG300
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: Marca 01, 2013, 10:29:30 »
Panowie, czy jeżeli włączę ręczne zarządzanie silnikiem, to wszystkim będę musiał sterować samodzielnie, czy będzie to automatyczne dopóki czegoś nie przestawię?   

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Marca 01, 2013, 13:14:52 »
Podejrzewam (ale to nie jest sprawdzone), że ustawienia wszystkich przełączników / osi nie będą się już zmieniać automatycznie i zostaną zamrożone w takim stanie, w jakim ustawił je automat tuż przed jego wyłączeniem.
Z drugiej strony, w większości samolotów ręczne sterowanie sprowadza się do ustawiania obrotów i otwarcia chłodnicy. Mieszanka to sprawa samolotów z początku wojny - w późniejszych maszynach raczej znajdziemy automat bez możliwości ręcznej regulacji.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
Odp: War Thunder - pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #27 dnia: Marca 12, 2013, 17:44:34 »
Mam takie dwa pytania.
Czy można w trybie FR doprowadzić interfejs do takiego stanu, aby na ekranie nie znajdował się żaden sztuczny "wspomagacz"? Mam na myśli całkowite wyłączenie wszystkiego, co nie jest elementem samego kokpitu?

Drugie pytanie - do czego dokładnie służy opcja "vertical targeting" i czy powinna być włączona, czy wyłączona, bo brzmi to tak dwuznacznie, że nie mogę ustalić które ustawienie będzie sztucznym wspomagaczem, a które FR?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Odp: War Thunder - pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #28 dnia: Marca 12, 2013, 18:34:51 »
Ad1. Tak jest przycisk do wylaczenia wszystkiego, ale pamietaj ze inni gracze beda mieli interface.

Ad2. W trybie FRB i tak to nie dziala wiec olej.

www.yoyosims.pl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 12, 2013, 18:50:12 »
Ad1. Tak jest przycisk do wylaczenia wszystkiego, ale pamietaj ze inni gracze beda mieli interface.

Nie przeszkadza mi to. Po prostu takie dodatki psują mi klimat i wolałbym ich nie widzieć u siebie. Co jeszcze mogę w takim razie wyłączyć, bo u mnie przy takim ustawieniu:

ekran wygląda tak:

I chciałbym się pozbyć tego tekstu w lewym górnym rogu.