Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (War Thunder)  (Przeczytany 87208 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Pomoc dla początkujących (War Thunder)
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 12, 2013, 18:57:41 »
Ale to masz w opcjach klawiszy, a nie w ustawieniach realizmu. Nie pamietam teraz ktory bo mam pod joyem to.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #31 dnia: Marca 12, 2013, 19:10:40 »
Witam!
Robisz to tak: menu/sterowanie/ i tutaj w części dolnej ("Różne") pierwsza pozycja - "ukryj HUD" - i przypisujesz sobie klawisz.
Pozdrawiam,
Bart

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #32 dnia: Marca 13, 2013, 19:06:34 »
To działa, ale tylko na chwilę, wystarczy wyjście z misji, albo nawet przywołanie na chwilę ekranu ustawień, żeby coś poprawić i HUD pojawia się od nowa. Maksymalnie irytujące jest takie ukrywanie go za każdym razem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #33 dnia: Marca 13, 2013, 19:58:46 »
Odpalasz misje i do jej konca nie masz tego interfejsu. Jedno wcisniecie klawisza.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #34 dnia: Marca 25, 2013, 01:21:20 »
Jak można zmieniać camo i ew., czy można gdzieś znaleźć info co do danego malowania?
Wydaje mi się, że przed którymś patchem widziałem taką możliwość, np. pamiętam, że na Hurricane była możliwość zastosowania camo PL dywizjonu z szachownicami na kadłubie. Gdzie te opcje się podziały, bo w hangarze poza nanoszeniem emblematów/napisów to nic takiego nie widzę.
Będę wdzięczny za pomoc.

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Marca 25, 2013, 02:36:26 »
Nie w każdym samolocie dostępne jest więcej niż jedna wersja malowania. Czasem nowe malowania można "odkryć" w trakcie latania. Jeśli malowanie można wybrać (jest więcej niż jedno dostępne), wtedy pojawia się w tym samym miejscu, w którym wybiera się emblematy/napisy.
Poza tym samego wyboru malowania dokonuje się na ekranie planowania przed lotem (tam, gdzie wybiera się ilość paliwa, uzbrojenie, zbieżność itp...).

« Odpowiedź #36 dnia: Marca 25, 2013, 12:05:14 »
Wchodzisz na garaż, potem ten pędzelek i tam masz opcje polskiego camo. Tylko Hurricane Mk I, nastepny model - t.j. Mk II już nie ma takiej opcji.

« Odpowiedź #37 dnia: Marca 25, 2013, 23:39:19 »
Wie ktoś jak kupować więcej niż jeden samolot tego samego typu? W moim konkretnym przypadku - BF-109 E-3. Spodobał mi się ten samolot w porównaniu do poprzednich ceglankowatych Heinklach 112. W drzewku rozwoju były 3 rodzaje Heinkla 112, więc miałem 3 Heńki. BeeFka w drzewku rozwoju jest tylko jedna. W związku z tym moje pytanie - jak mogę wymienić swoje He-112 na ME-109?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #38 dnia: Marca 26, 2013, 00:07:52 »
Ale chodzi ci o zamianę w to samo miejsce (slot)? Po prostu - change aircraft plus trzeba opłacić przeszkolenie załogi. Bo sprzedać nie sprzedasz...

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #39 dnia: Marca 26, 2013, 00:29:20 »
Mazurowi chyba chodzi o to żeby władować we wszystkie posiadane sloty tego samego latajca, a nie tylko wymienić w konkretnym pojedynczym.

« Odpowiedź #40 dnia: Marca 26, 2013, 08:29:55 »
Boxster poprawnie zinterpretował o co mi chodzi. :) To jak, da się tak zrobić, żeby mieć cały hangar stodziewiątek?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #41 dnia: Marca 26, 2013, 16:39:56 »
Tak się nie da - jeden dany samolot jeden slot. Chyba, że jest kilka wersji (jak np. F4U - wtedy możesz dać w każdym Corsaira ale inną wersję).
Tylko, że takie rozwiązanie jest nieco bez sensu, bo wolniej będzie rozwijać Ci się załoga. Ja korzystam tylko z dwóch slotów. W jednym myśliwiec i załoga myśliwska, w drugim bombowiec i tam pakuję tylko w strzelców.

www.yoyosims.pl

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Marca 26, 2013, 16:46:44 »
YoYo, a opłaca Ci się taka droga? Natura nie pozwala mi na pakowanie się w bombowce, ale myślałem, że jeśli latałbym nimi, to i tak tą samą załogą.
W FRB i tak masz jedną, a punkty na rozwój załogi chyba nie zależą od poziomu, więc można używać jednej do obu celów bez strat, za to z zyskiem: do eksperckiego wyszkolenia liczy się ogólny poziom załogi (czyli z grubsza suma punktów ze wszystkich suwaków na wszystkich stronach).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #43 dnia: Marca 26, 2013, 17:33:32 »
Nie w każdej misji używam bomberów. Jeśli bym chciał tylko na nich latać - jasne, czemu nie. Expi się wtedy tylko jeden team, ale ja teraz tak latam z 70% myśliwcami i ze 30% bombowcami i dlatego chcę mieć na dwóch slotach. Na plus na jednym slocie działa ew to, że już nie trzeba wydawać dwa i więcej razy na przeszkolenie załogi na daną maszynę. Jedna opłata, a można wymieniać do woli na co tam się chce już bez opłat.

www.yoyosims.pl

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Marca 26, 2013, 17:58:09 »
Ale przecież nie latasz 70% i 30% w jednej bitwie FRB, bo się nie da, więc dalej nie rozumiem korzyści.