Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (War Thunder)  (Przeczytany 87181 razy)

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Pomoc dla początkujących (War Thunder)
« Odpowiedź #45 dnia: Marca 26, 2013, 18:19:02 »
Ale przecież nie latasz 70% i 30% w jednej bitwie FRB, bo się nie da, więc dalej nie rozumiem korzyści.

Jak był wybór maszyn - jak padało i była niska podstawa chmur - bombowiec, jak ładnie - myśliwiec. Po rozpoczęciu misji nie da się przecież zmienić samolotu w slocie. Trzeba było mieć dwa sloty na to by na tym etapie po załadowaniu misji sobie wybrać czym chce się lecieć.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Marca 26, 2013, 18:31:51 »
Teraz wszystko jasne! W Twoim wypadku o wyborze decyduje pogoda, sprytne maksymalizowanie szans. Choć ciekawy jestem, czy w przyszłości więcej osób nie będzie tak robić i nie skończy się na tym, że przy marnej pogodzie będzie masa bombowców.

« Odpowiedź #47 dnia: Marca 28, 2013, 09:26:46 »
Tylko, że takie rozwiązanie jest nieco bez sensu, bo wolniej będzie rozwijać Ci się załoga. Ja korzystam tylko z dwóch slotów. W jednym myśliwiec i załoga myśliwska, w drugim bombowiec i tam pakuję tylko w strzelców.

1. Grając tylko dwoma załogami ( HB i FRB ) nie korzystasz z auto naprawy co jest bez sensu. Dobrze ułożony "Deck" naprawia się sam i jak tracisz ostatni samolot, pierwszy jest już gotowy. Nawet jeśli nie to zużycie wszystkich ( dla jednej nacji ) to jakieś 3 godz. gry za darmo. Jak idziemy spać to ustawiamy najdroższe samoloty do naprawy i zarabiamy 200K lionów.  Dobra załoga naprawi FW190 w jeden dzień. Ile to jest kasy do przodu?

2. Mi frajdę daje latanie myśliwcem ale jeśli mapa sprzyja bombowcom używam ich do podbijania statystyk załogi. Każda załoga ma wytrenowanego bombowca.

3. Punkty zużyte na dwie wymaksowane załogi to dwadzieścia załóg wytrenowanych do połowy.

4. Staramy się nie trenować tego samego samolotu dla więcej niż jednej załogi

5. Nigdy nie martwimy się o kasę nawet grając bez premium. :)

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #48 dnia: Marca 28, 2013, 11:22:24 »
1. Grając tylko dwoma załogami ( HB i FRB ) nie korzystasz z auto naprawy co jest bez sensu. Dobrze ułożony "Deck" naprawia się sam i jak tracisz ostatni samolot, pierwszy jest już gotowy. Nawet jeśli nie to zużycie wszystkich ( dla jednej nacji ) to jakieś 3 godz. gry za darmo. Jak idziemy spać to ustawiamy najdroższe samoloty do naprawy i zarabiamy 200K lionów.  Dobra załoga naprawi FW190 w jeden dzień. Ile to jest kasy do przodu?

Zaraz zaraz. To to oznaczenie - darmowa naprawa przy opisie samolotu np. 3 dni oznacza , że dany samolot bez naprawy za kasę w ciągu tych 3 dni naprawi się sam? O tym nie wiedziałem, a naprawy zgadza się - z tych wyższych tierów teraz bardzo dużo kosztują więc to faktycznie jest niezłe rozwiązanie. Jak rozumiem to pozycja w zakładce naprawy u załogi, tam gdzie mamy level naprawy samolotu, a także prędkość naprawy. Pytanie tylko - czy jeśli samolot jest zmieniony (czyli uszkodzony wycofany z hangaru do rezerwy) to też się tak automatycznie naprawia w ciagu tego samego czasu ?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #49 dnia: Marca 28, 2013, 12:17:57 »
Pytanie tylko - czy jeśli samolot jest zmieniony (czyli uszkodzony wycofany z hangaru do rezerwy) to też się tak automatycznie naprawia w ciagu tego samego czasu ?

Naprawi się ale trwa to 5x dłużej niż podany czas. Dlatego warto mieć dodatkowych mechaników. Expert + max repair naprawia w dzień to co normalnie robi w 3 dni ( lub bez załogi 15 ! ).

« Odpowiedź #50 dnia: Marca 29, 2013, 02:32:31 »
Witajcie od pewnego czasu pod dłuższej grze (jeszcze trochę XP, latać, zabijać itp.) dzieją się rożne rzeczy z lotkami. Oś przechylenia "fizyczna" leci w lewo i muszę ją cały czas korygować w ustawieniach. Czasem można "latać" 5 godzin i nic się nie dzieje a czasem po 5 minutach pojawia się ten problem. Raczej nie jest to wina samego joysticka bo w DSC:BS i FSX nic takiego się nie działo ale profilaktycznie wyczyściłem "bebechy" samego joysticka ale nie pomogło  :-[ Jest jakaś "rada" na to czy po prostu "tak musi być"?

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #51 dnia: Marca 29, 2013, 07:38:42 »
Moze po prostu zostales trafiony? Albo cos ze sprzetem jednak.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #52 dnia: Marca 29, 2013, 13:08:10 »
Chyba jednak coś ze sprzętem  :cry: Wiecie może czy da się to naprawić czy nowy joystick trzeba kupić?

« Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 01, 2013, 11:10:43 »
A ja mam takie pytanko - jak to jest ze strzelcami? Czy pilot zalicza się jako strzelec? Czy gdy ładuję na przykład w zmniejszenie rozrzutu pocisków, to zauważę różnicę w np. Messerze 109, czy to działa tylko na tych tylnych/bocznych strzelców i zakładki "strzelcy" nie ma sensu ruszać bez posiadania bombera/szturmiaka?

« Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 01, 2013, 16:01:06 »
Pilot nie jest liczony jako strzelec.

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 02, 2013, 12:52:38 »
Mam problem z rozwalaniem bunkrów. Dość często jest tak, że pod koniec misji zostaje kilka betonowych pillboxów i jest problem bo nie można ich ruszyć. Ostatnio zaczęło mnie to irytować bo:
- Ju-87 z 500kg + 2x250kg nie dał rady
- Ju-87 G2 z ulepszoną amunicją przeciwczołgową jw.
- Me-410 z działem 50mm na zwykłej amunicji tak samo (może na HVAP się to zmieni)
- Beaufigher z rakietami także połamał sobie zęby

Jest jakaś tajna technika która pozwala maszynom szturmowym niszczyć takie punkty?

W brytyjskim drzewku mam Wellingtona  i lada moment zdobędę expa na bomby 4000lb - mam nadzieję że chociaż tu nie będzie problemów.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 02, 2013, 16:52:40 »
P47 Thunderbolt- 2x1000lb i bunkry pękają za jednym zrzutem i przy okazji wszystko pomniejsze w rejonie :evil:

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 02, 2013, 19:52:53 »
Albo ja mam pecha albo coś te niemieckie bomby są zbugowane - zrzut 2 x 500kg z Me-410 zaowocował napisem "Trafienie!", 10 ptk doświadczenia + ok. 300 kredytów, a cel jak sobie stał, tak stoi. Nie mam jak sprawdzić innej nacji bo w brytolach mam tylko 250lb + niedługo 4000lb ale to już inny kaliber.

Zaznaczam że chodzi mi o betonowe bunkry (najczęściej jest to zestaw: pillbox, z przodu artyleria i po bokach 2 pelotki). Te drewniane to można bez problemu załatwić bronią pokładową.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 02, 2013, 20:18:01 »
Nie wiem w jakim trybie latasz. Ja na FRB z powyższym zestawem za jednym podejściem rozsadzam betonowe bunkry. YoYo na swoim Mitchell'u z 250kg bombkami nie dawał rady.

« Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 02, 2013, 20:21:27 »
Jedna 500kg przy bezpośrednim trafieniu na pewno wystarczy. Może po prostu nie trafiasz....