Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (War Thunder)  (Przeczytany 87194 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
Odp: Pomoc dla początkujących (War Thunder)
« Odpowiedź #75 dnia: Czerwca 14, 2013, 16:52:22 »
Mam nowy problem, poprzedni z brakiem widoczności kontaktów już nieaktualny, na nowym patchu już działa. Otóż podczas aktualizacji gry poprzez launcher zdarzają mi się BSODy z błędem IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Przy pobieraniu ostatniego, prawie 3GB patcha, BSOD wystąpił aż trzykrotnie! Obawiam się, że coś w końcu siądzie w systemie lub sprzęcie, a ściąganie oddzielnie przez torrent każdej nowej wersji też mi się nie uśmiech. Mam XP.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwca 14, 2013, 17:03:44 »
Misiek miał też problemy z pobieraniem, może zwróć się do niego na PW bo już jest u niego ok.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Czerwca 14, 2013, 17:41:15 »
O co w ogóle c'mon w tej grze??? Po kilkunastu lotach dostaję osiągnięcie za 2500 walk.... jestem na levelu 2, brakuje mi jakichś 15000 p. do następnego. I nagle po jednym locie jestem na 3 levelu...

« Odpowiedź #78 dnia: Czerwca 30, 2013, 13:40:01 »
To wersja beta. Mogą się tam dziać różne cuda.
Anyway.

Tak się szczęśliwie stało, że dzięki jednemu z kolegów z forum. Stałem się (nie?)szczęśliwym posiadaczem Saiteka X52 PRO. I zamierzam go używać właśnie przy lataniu w War Thunder. Oczywiście w trybie symulacji. Ewentualnie w historycznym, w arcade, nie ma to większego sensu.
Moje pytania do wyjadaczy którzy pofruwali już w WT, czy jest możliwość zastosowania w tej grze programów typu NewView, albo SV Mapper?
Szczerze mówiąc jest to mój pierwszy joy pod sima, forum zaś czytam od dość dawna, i miałem okazję poczytać o w/w programach. Są jednak problemy ze znalezieniem jakiegoś w miarę przystępnego tutoriala, nie mówiąc już o jakimś źródle, skąd można by te programy uzyskać.
Ktoś mógłby coś podpowiedzieć nowicjuszowi?
Z góry dziękuję.

« Odpowiedź #79 dnia: Lipca 31, 2013, 16:00:22 »
Dawno nie grałem, ale teraz po kilku łatach zauważyłem, że samoloty po przezbrojeniu nie zmieniają swojego wyglądu w hangarze - np. pomimo zmiany ilości i rodzaju bomb na belkach umieszczone są zawsze te same; zdjęcie rakiet z samolotu też jest tylko na papierze, bo na lotnisku model samolotu ma je nadal zamontowane. W samej grze w trakcie walki jest niby wszystko ok. Dziwne jest to, że po przezbrojeniu model samolotu w hangarze znika na chwilę i przeładowuje się i w tym momencie doczytywało się opcjonalne uzbrojenie, teraz jednak tak nie jest.
Jak to wygląda u Was, z góry dzięki za info.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #80 dnia: Sierpnia 17, 2013, 19:12:52 »
Zauważyłem, że od przedwczoraj (od 15 sierpnia) War Thunder jest dostępny na Steamie. Ktoś już korzystał z tego korzystał? Interesowałyby mnie dwie sprawy:

-Jak z kontem użytkownika? loguje się starym loginem z WT, czy jest powiązane ze Steamem?
-Jak gra się odpala? Aktualizacje przez Steam i włączanie od razu menu, czy przez Launcher? Pobieranie aktualizacji poprzez standardowy Launcher powoduje u mnie BSODy.

« Odpowiedź #81 dnia: Sierpnia 27, 2013, 12:37:40 »
Zauważyłem, że od przedwczoraj (od 15 sierpnia) War Thunder jest dostępny na Steamie. Ktoś już korzystał z tego korzystał? Interesowałyby mnie dwie sprawy:

-Jak z kontem użytkownika? loguje się starym loginem z WT, czy jest powiązane ze Steamem?
-Jak gra się odpala? Aktualizacje przez Steam i włączanie od razu menu, czy przez Launcher? Pobieranie aktualizacji poprzez standardowy Launcher powoduje u mnie BSODy.

Nie wiem, czy temat jeszcze aktualny, ale:
- miałem przez parę dni, jeszcze w zeszłym (chyba) roku wersję "nie steam", a ostatnio w ramach zapędów masochistycznych ;-) zainstalowałem sobie wersję "steam"; zalogowałem się starymi danymi, gra nie oponowała; nawet jakąś mamonę dostałem z okazji "powrotu";
- gra odpala się do launchera i poprzez niego jest ona aktualizowana, o ile mogłem się zorientować.

Ogólnie straszna dalej bida na FRB jeżeli chodzi o ilość graczy - kilka minut czekania na bitwę, a potem po 4 "żywe" osoby na stronę.

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: Sierpnia 27, 2013, 15:04:12 »
Nie przejmuj się, już za pół roku wyjdzie BoS i wszystko będzie po staremu jak za dobrego Iłka.

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: Sierpnia 27, 2013, 17:01:30 »
Nie wiem gdzie o to zapytać - kompletnie nie mam pojęcia co to jest "instancing"?  Są dostępne opcje: tex, geometry i auto. Czy ktoś może mi wyjaśnić co te opcje oznaczają i która wpływa na poprawę wydajności?

« Odpowiedź #84 dnia: Sierpnia 27, 2013, 23:55:32 »
Nie wiem gdzie o to zapytać - kompletnie nie mam pojęcia co to jest "instancing"?  Są dostępne opcje: tex, geometry i auto. Czy ktoś może mi wyjaśnić co te opcje oznaczają i która wpływa na poprawę wydajności?

Podaję za War Thunder Wiki - http://wiki.warthunder.com/index.php?title=Game_Launcher

"Instancing - How the game will render multiple copies of the same mesh in a scene at once. Recommended to keep the setting to Auto."

« Odpowiedź #85 dnia: Października 24, 2013, 16:34:26 »
Witajcie rozpocząłem właśnie serię poradników dla początkujących graczy WT ocencie;> i jeżeli chcecie więcej to zapraszam do komentowania i subskrypcji.

http://m.youtube.com/watch?v=luAeAcC0OQQ

Wybaczcie że link z tel ale nie mogłem wejść na kompa;>

« Odpowiedź #86 dnia: Października 24, 2013, 17:45:44 »
No no rewelacja " Fine art expert " :P

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #87 dnia: Listopada 27, 2013, 13:49:38 »
Pomoc dla początkujących zaczerpnięta z forum WT:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: Listopada 27, 2013, 15:18:44 »
Full Real powinno być half real :)

« Odpowiedź #89 dnia: Stycznia 03, 2014, 14:13:22 »
Małe pytanko. Co oznaczają gracze z nikami w []?. Zawsze kilku jest takich na misji i za cholerę nie da się wejść im na 6 tak by nie zauważyli jak sie człowiek podkrada. Zauważyłem tez że często ostrzeliwują przeciwników schowanych w chmurach jakby przez nie widzieli.
 To są jakieś boty czy ludzie z kontami premium?.