Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (War Thunder)  (Przeczytany 87242 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących (War Thunder)
« Odpowiedź #135 dnia: Września 21, 2015, 10:57:20 »
jak skończą się modyfikacje na danym czołgu to jednak jego punkty research'u dla właśnie "odkrywanego" czołgu nie maleją, tak?
Tego nie jestem pewien i nie mogę sprawdzić, bo tydzień temu w przypływie furii wywaliłem WT i wszystko co z nim związane. Ale ulga!

Nadal mogę się tłuc P.IV, czy lepiej jednak przeskoczyć na P.III jak już mi się odkrył?
Jak wcześniej napisałem, sprawdź w "dymkach" ile dany czołg daje procent researchu.

Inna sprawa, że jak sobie policzyłem cenę Tygrysa w żarówkach, plus cena w srebrze, to chyba musiałbym przejść ze 100 bitew, albo i 200, by się dorobić. Tak to działa, czy też wszyscy są tacy dobrzy, że im to lepiej żre (czytaj: szybciej idzie)?
Jak ja zbierałem na Tygrysa (na początku tego roku) to były jeszcze randomowe bitwy symulacyjne i więcej zbierało się punktów po każdej bitwie. Po którymś tam patchu ilość przyznawanych punktów po bitwie się zmniejszyła. Chyba za mało ludzi kupowało premium.

Muszę się doczołgać to tego H1 co by mieć szansę gry w bitwach symulacyjnych.
Panzerem IV też możesz grać w sim eventach. Przez kilka dni w tygodniu nawet będziesz musiał, bo nie zawsze można grać Tygrysem.

« Odpowiedź #136 dnia: Września 21, 2015, 10:57:51 »
Macie czasami tak, że zabijają was niewidzialne bomby? Wiem, że niektórych nie widać tylko słychać.
Niestety wczoraj zostałem zabity przez bomby widmo - jadę i nagle boom, czołg nawet nie wybuchł tylko od razu stał się wrakiem. Na podglądzie kamery pokazało, że zabiło mnie powietrze....

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #137 dnia: Września 21, 2015, 11:43:31 »
Nie widziałem takich bomb.

Co do Panzer IV to mam wersję F2, a oni tam chcą dalszych wersji, czyli szybciej wychodzi dojść do Tigera'a. (OK, raz był ewent symulacyjny wczesnowojenny i się dało jeździć starszą czwórką.)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #138 dnia: Września 21, 2015, 19:21:40 »
Macie czasami tak, że zabijają was niewidzialne bomby? Wiem, że niektórych nie widać tylko słychać.
Niestety wczoraj zostałem zabity przez bomby widmo - jadę i nagle boom, czołg nawet nie wybuchł tylko od razu stał się wrakiem. Na podglądzie kamery pokazało, że zabiło mnie powietrze....

Może za dobrze sobie radziłeś i system postanowił Ci pokazać, gdzie Twoje miejsce.

Ja ostatnio zajechałem na Kursku IS-2, powożąc JgPanterą.
Zajechałem go od tylca. Wpakowałem 2 piguły w wieżę z ~200m. Rykoszet. Wypaliłem 3 pocisk w silnik, też rykoszet. Wtedy facet przytomnie się zaczął odwracać i w panice wystrzelił u spudłował, co w ISie oznacza jakieś 20-25s ładowania. Staną do mnie bokiem, wywaliłem 2 pociski w burtę, zrykoszetowały (sic!!!). Jak zaczął we mnie celować, to już wiedziałem, że zaraz odparuję, ale stał się cud - wywaliłem w zrezygnowaniu centralnie w działo i... BOOOM. Józek zakończył podróż.

Potem jeszcze, jako że całą akcję rozegrałem tak, że generalnie wrogi team zajechałem od dupy, to sypałem do kolejnych klientów, już na dalsze odległości (700-1200m) ale ta sama sytuacja - Teciak 34/85 odbił 3 pigułe w tył, IS-2 kolejne 3 bez żadnych strat, prócz powłoki lakierniczej a potem zrobiłem BOOM w identycznym stylu jak Forsberg - bomba znikąd.

Ta gra to patologia i najzwyklejsza ruska propagandówka.

« Odpowiedź #139 dnia: Września 21, 2015, 20:15:53 »
U mnie czarę goryczy przelała walka Ferdek vs T44. Oboje frontem do siebie, 300m odległości. Ja go pac, pac pac. Same rykoszety. On mnie pac, pac, pac i u mnie 3x pożar skrzyni biegów. Od tamtego dnia jestem spokojny jak mnich w Shaolin.

« Odpowiedź #140 dnia: Września 21, 2015, 22:18:26 »
Od tamtego dnia jestem spokojny jak mnich w Shaolin.

Ja tak samo - oaza spokoju, odkąd przestałem grać w tę imitację gry, a wróciłem do MechWarriora. :)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #141 dnia: Września 25, 2015, 07:08:22 »
No cóż, i ja się uspokoiłem, 2 przejażdżki dziennie i koniec, z braku kasy. Miałem zero na koncie bo wydałem wszystkie lewki, przeleciałem się Stukasem, zobaczyłem dwa walczące blisko czołgi, zbombiłem tego wg. mnie wrogiego i w efekcie -16000 na koncie za friendly fire :)   Teraz nie ma kasy nawet na naprawy czołgów, więc jedna jazda i można poczekać do jutra...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #142 dnia: Września 25, 2015, 09:13:10 »
Brak sreberek? Na to akurat nigdy nie narzekałem, nawet gdy grałem bez premium. Na kilka dni przed wywaleniem gry dobiłem do 5 000 000.

« Odpowiedź #143 dnia: Września 27, 2015, 18:07:10 »
Tutaj kasiora jest pod dostatkiem, o wiele lepiej niż w WoT.

Dziś pograłem Ostwindem - to działo to niezły troll - udało się zabić 11 tanków, a moje ulubione cele to PzF2 (ogólnie cała ta seria Pz).
Na jednej z map spotkałem KV-85B i niesety Ostwind nie potrafił spenetrować z ok. 300 metrów boku czołgu. Tamten o tym wiedział i przyjął gdzieś z 20 serii po 8 pocisków :)
Ogólnie lubię trollować Whirlwindem i Ostwindem - często są ignorowane, a to błąd 

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #144 dnia: Września 27, 2015, 19:32:30 »
Jak to, przecież to plotka, z cieńkim działkiem... Dziwne... Za to ty pewnie w niej giniesz po jednym strzale, co?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #145 dnia: Września 27, 2015, 19:48:52 »
Penka 67mm, Pz-F2 padają bardzo szybko, podobnie jak T-34 od boku.

Wbrew pozorom nie ginie się w od jednego strzału bo większość wali z przeciwpancernych, a te przelatują przez górę pojazdu jak woda przez sitko.
Istny troll, trzeba tylko lubić kampienie. Jeśli kogoś wkurza chowanie się za przeszkodami i woli otwarte wyjście to długo nie pogra.

« Odpowiedź #146 dnia: Września 27, 2015, 22:00:08 »
Ostwind przeciwko PzKpfw? Co ty w arcade grasz? ;)

« Odpowiedź #147 dnia: Września 28, 2015, 00:33:53 »
Nom.
Spróbowałem tryb realistyczny, ale nie spodobał mi się. Przede wszystkim każdy by musiał mieć te same ustawienia - a wystarczy wyłączyć roślinność i widać lepiej.
Dla mnie ten tryb obecnie nie ma sensu.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #148 dnia: Października 02, 2015, 11:13:58 »
Idę w stronę Tiger'a, już niedaleczko. Jeszcze trochę i będzie można się dołączyć do SB. Myślałem, że to lata będzie trwać, ale nie jest tak źle. Rzeczywiście trzeba grać w Arcade, nie dać się zabijać (koszty napraw) i nie używać płatnej amunicji, i jakoś idzie.

PS: Te pelotki rzeczywiście czasami szaleją, ale i tak mniej mnie to denerwuje niż te KV-1 z potrójnej blachy, ale wystarczy je omijać ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #149 dnia: Października 17, 2015, 19:30:15 »
Nie wiem jak wam idzie z tą kasą. Pewnie jesteście po prostu o rząd wielkości lepsi, jedyne wytłumaczenie. O ile w arcade jakoś tam przyrasta, to w bitwach symulacyjnych tak sobie, idzie po trochu, idzie, a potem bitwa i zostaję puknięty bez własnego kila i 4000 w plecy za naprawę Tygrysa. Słabo to mi idzie, ale przynajmniej więcej fanu niż w arcade.

Notabene w arcade jest  bug/exploit i z FreeTrackiem można wyglądać "za róg" budynku czy przeszkody. W bitwach symuacyjnych tego nie ma bo nie można się cofnąć punktem "przymocowania" widoku znad wieży czołgu. Zabawne.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.