Nie wiem, czy w tym układzie nie będzie lepiej po prostu grać od początku w trybie symulacyjnym. Choć tu pewnie grają same asy 
Bez przesady - sam gram w tzw. Trybie Symulacyjnym WT Air od 10 lat i nie uważam się za asa. "Raz na wozie raz pod wozem" - zależy na jakie składy trafię akurat w bitwie.
Są naprawdę gracze bardzo zaawansowani, którzy potrafią ustawić w szeregu i doprowadzić człowieka do stanu frustracji. Ale można też spotkać przeciwników o zróżnicowanym stopniu zaawansowania w wirtualnych bojach.
Niestety, ostatnio zaobserwowałem niepokojący trend w bitwach WT SB Air - prawie wszystkie bitwy są mieszane, niehistoryczne...
Zwykle grywam "myśliwcami", ale ostatnio w nudnej bitwie wyciągnąłem z kąta hangaru A-20G. Lotem koszącym, przy pomocy bombek i przednich półcalówek nakosiłem 25 wrogich pojazdów i zarobiłem ponad 40 tys.srebrników.
Można i tak...

Rzeczywiście początkujący gracz musi mieć dużo samozaparcia, na początku przygody w tym trybie, żeby się nie zniechęcić. Szczególnie grając na 1-szej erze...
Ale czy to tylko w tym trybie, tylko w tej grze są trudne początki? Chyba nikt nie urodził się z umiejętnością wirtualnego latania. Zanim nauczyliśmy się chodzić, trzeba było przejść etap raczkowania
Gracze WT SB Air używają nie tylko dżoja, ale i pada a i nieliczni próbują grać myszką i klawiaturą.
Sam spróbowałem tak i nagrałem nawet filmik instruktażowy "War Thunder SB Air - Mysz jako joystick, konfiguracja i lot testowy." dostępny pod adresem:
https://www.youtube.com/watch?v=voEfnsatJXY Ale to była tylko próba - zostałem przy sterowaniu "kijkiem".
Po otwarciu mojego filmu, na prawym pasku pojawiają się propozycje innych filmów instruktażowych różnych graczy. Np: "Start i Lądowanie - Poradnik Symulacji SB #1".
@huguberhart
Nie przypominam sobie żebym trafił na kogoś, kto nagrywa filmy o walkach w trybie symulacji WT.
Wystarczy wpisać frazę "WT SB Air Gameplay" i wyskoczy lista filmów ... Wpisałem i się zdziwiłem - na liście również moje filmy

Od 2013 roku umieszczam na YT filmy z SB Air WT dla kolegów z mojego klanu Polishseamen. Nazbierało się tego ponad 20 - nie tak dużo.
Moja lista na YT jest dostępna pod adresem:
https://www.youtube.com/watch?v=nVpunPPPz24&list=PLYonRPKkDvdk-XRDBmxV8WV7Qju0gZLxr&pp=iAQB