Autor Wątek: Opinie o myśliwcach  (Przeczytany 29823 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jocker

• JG300
  • *
Odp: Opinie o myśliwcach
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 13, 2013, 12:38:54 »
Nie sugeruj się tabelką, gdzie co nowy patch prawie każdy samolot zmienia kolor w tabelce.... Dla przykładu...La5/7 był już zielony teraz jest niebieski? Spity od roku w tej tabelce są zielone a ich FM był gruntownie zmieniany kilka razy...
Ogólnie rzecz biorąc zielony oznacza co najwyżej że jest FM jest w produkcji. A siedząc już rok na forum WT wiem, że w sprawie amerykańskich samolotów zrobiono najmniej.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Opinie o szturmowcach
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 14, 2013, 15:09:23 »
No no, Do-217 z "małym" updejetem, może pojawi się w nowym patchu to coś co jest na grzbiecie :) ?
Btw. w żadnym chyba simie tego nie było, ciekawe jak będzie wyglądało celowanie, ale jako że AI strzela i tak przez chmury i w deszcz, to jakoś zastosowania z zaskoczenia i tak nie widzę.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2013, 20:50:41 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 14, 2013, 21:19:16 »
I Ile latało się japońskim Ki, bodaj numer 45, z działkami w górę pod skosem, a w kabince na owiewce miałeś domalowany dodatkowy celownik... I tak zawsze podlatywałem za blisko B-29 i miałem z czapy...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 23, 2013, 23:39:29 »
Ta Dora D-13 jako Gift to bajeczka. Może nie jest łatwym samolotem w pilotażu:

A) musimy się nie bać prędkości,
B) musimy mieć dobre oko,
C) musimy unikać walki kołowej,

ale zarabia jak złota skarbonka i bardzo ładnie trzyma parametry. "Wyekspiłem" ją już chyba 2x albo i więcej, ale zwróciła się z dużą nawiązką. Uzbrojenie jest ok (3x20mm) ale jakoś bez szału ogólnie, bo nie mamy Mk.108 (to ma D-12, który ma niebotyczny koszt naprawy). Niski koszt naprawy (samolot premium), bo coś koło 11tysia. Ogólnie polecam nawet w porównaniu z Ta-152 wypada wg. mnie lepiej. Jedyne co może zagrozić to P-51D oraz Typhoon/Tempest o ile jest nad nami.

www.yoyosims.pl

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 24, 2013, 11:46:01 »
Potwierdzam - bardzo przyjemny samolocik :). Mam go od kilku dni i jestem zachwycony, bardzo ładnie zarabia na bitwach historycznych. Na dodatek można podwiesić sporo prezentów pod kadłubem i szczodrze obdarować tych na ziemi np. zestawem 8x50kg albo 500 + 4x50kg :D. Staram się latać tak jak to opisał YoYo, choć na razie mam problemy z celnością. Atakuję z góry (i miarę możliwości od tyłu) lecz przy dużej prędkości jest tylko chwila by przymierzyć - i niestety często pudło :|. Dlatego wolę atakować bombowce bo łatwiej trafić ;). Gdy go kupiłem zauważyłem że MM często tworzył stada D13 - np. w mojej drużynie na 12 samolotów było 11 Dor - a po drugiej stronie najlepszym samolotem był La-5. Łatwo przewidzieć wynik takiego meczu, na forum widziałem że było sporo narzekań na to. Teraz już jest lepiej bo komputer często rzuca do jednej drużyny GB i USA, przez co łatwiej zbalansować teamy.

-----------------------------------------------

A teraz z innej beczki: dorwałem się do Dzbanka i tym samym kończę expienie drzewka USA bo nic więcej mnie stamtąd nie interesuje. Ogólnie byłem napalony na ten samolot, ale rzeczywistość nie jest tak różowa.

Z tego co wyczytałem to P-47 aktualnie nie posiada własnego FM. Lata tak jakby pod maską miał silnik z CC700. Kiepsko się wnosi, długo rozpędza i nie chce skręcać. Na dodatek mam wrażenie, że jest strasznie papierowy, bardzo łatwo pada silnik nawet od pojedynczego trafienia. Uzbrojenie to duży plus tego samolotu. Można zabrać 2x1000lb + 500lb + 10 rakiet. Dodatkowo nie trzeba odkrywać żadnych podwieszeń, wszystko dostępne od razu. Dzięki temu doskonale spisuje się w atakach na cele naziemne, co w połączeniu ze współczynnikiem zarabiania 320% pozwala ładnie trzepać kasę. Niestety dochodzimy tu do największej wady - absurdalne koszty naprawy. Jest to samolot 9 poziomu a reperacja kosztuje 18610 srebra, czyli więcej niż np. P-51D który jest na 13 poziomie. Darmowa naprawa przy załodze wyszkolonej na 80 ptk naprawy to 1 dzień i 8 godzin :|. Mam nadzieję że gdy wprowadzą dla Dzbanka nowy FM to zbalansują też koszty eksploatacji.

« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 24, 2013, 21:49:55 »
Jak wygląda FM samolotów Japońskich ? Podobno latają one zdecydowanie nierealistycznie, a start z lotniskowców to jakaś farsa ...

PS. Z jaką maksymalną prędkością lataliście dwupłatowcami ?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 24, 2013, 22:02:09 »
Jak wygląda FM samolotów Japońskich ? Podobno latają one zdecydowanie nierealistycznie, a start z lotniskowców to jakaś farsa ...

A czego się spodziewać po MMO? Wszystko jest tam zapewne uproszczone i nie doszukiwał bym się tu wielkiego realizmu, a raczej dobrej zabawy.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 24, 2013, 22:11:16 »
Oczywiście jeśli mówimy o trybie arcade czy tym drugim, ale ja mam na myśli FRB, gdzie powinni zadbać o jak najbliższe oddanie realizmu. Jednak może wymagam zbyt wiele od tego tytułu.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 24, 2013, 22:18:24 »
Lądowanie na lotniskowcu porównywalne z iłem. Wczoraj leciałem Jakiem - 1b, puściłem się w nurka i przy lekko ponad 600 na budziku pożegnałem się z obydwoma skrzydłami :) . Fajnie. Mie fajnie za to poleciałem Dzbankiem, podczas ścigania jednego gościa zderzyłem się ze spitem, zaliczyło mi go na friendly kill bo od razu walnął w glebe z uszkodzonym skrzydłem a ja po 30 sek też uszkodzony przyglebiłem w budynek. Podsumowanie: 55k za FK + 18k za naprawę Dzbanka  >:D . Koszmar mimo zestrzelenia ściganego.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 24, 2013, 22:31:29 »

Japończycy w dużej mierze są ukończeni. Nie rozumiem co oznacza tutaj farsa i skąd czerpiesz takie opinie na "podobno". Sihiden lata jak Shiden, Zerówka (A6M5) jak Zerówka, podobnie z Val i Betty i Kate. Jedno "ale" można dorzucić do A6M2 w którym zwalony jest roll, ale tu zdaje się nie ukończony jeszcze. Samoloty zwrotne, ale kruche i nie takie szybkie, więc proporcje są zachowane. FM bardzo podobny do iłkowego w tym zakresie jeszcze z czasów PF'a. Co do lotniskowców - start OK, gorzej z lądowaniem (i linami na pokładzie) więc część osób ląduje ze schowanym podwoziem licząc na łagodnego crasha i przejechanie brzuchem po pokładzie by szybciej i prościej się zatrzymać. Nie ma opcji regulacji fotela oraz otwieranej owiewki (to w PF było akurat dobre).

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 29, 2013, 23:42:48 »
Moja tapeta na kompie od jakiegoś czasu:

:evil:

www.yoyosims.pl

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 04, 2013, 17:16:55 »
Roll w zerach chyba poprawili.

Zmiany wprowadził Grover.
« Ostatnia zmiana: Maja 04, 2013, 17:19:14 wysłana przez Grover »

« Odpowiedź #27 dnia: Maja 04, 2013, 17:46:58 »
Opcja regulacji fotela jest, tylko trzeba ustawić w opcjach/sprawdzić co gdzie jest zmapowane.. standardowo żeby przesuwanie działało trzeba wcisnąć klawisz przecinka -  "," razem z konkretną osią czy klawiszem.. nie wiem czy działa to razem z freetrackiem..

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 04, 2013, 18:11:27 »
Lepiej by dali predefiniowane przyciski do zoom'u, jak w Il'e, wide-normal-gunsight, a nie tylko oś. I mute, co by można było porozmawiać z rodziną w locie. A z tym fotelem, to chodzi chyba o iłową opcję up/down, idealną na lotniskowcu, co by zobaczyć, czy coś z przodu nie przeszkadza w starcie... Słowem - brakuje mi trochę klawiszologii z Ił'a :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 04, 2013, 20:22:07 »
Mógłbym prosić o jakieś opinie nt. Bf-109 G6?

Dobijam 12 lvl w niemieckim drzewku i mam dylemat gdzie iść dalej: gałąź FW czy Meśków? Kiedyś szedłbym do Foczek ale teraz gdy mam D13 to zastanawiam się czy robić prawie identyczne samoloty. Natomiast w drugiej gałęzi mam F4 i lata mi się nim super - bitwa sprzed chwili: 3 zestrzelenia w HB na mapie "Zagłębie Ruhry" na jednym magazyku (tj. bez wracania na lotnisko po ammo) :D. BTW: ogólnie mam wrażenie, że zestaw 20mm + 2x7.92 na F4 zadaje większe obrażenia niż 3x20mm na Dorze... Kusi mnie G6 ze względu na uzbrojenie - cięższą salwę sekundową ma chyba tylko Me-262  :evil:.