Autor Wątek: Opinie o myśliwcach  (Przeczytany 29798 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Opinie o myśliwcach
« dnia: Lutego 17, 2013, 21:22:56 »
Proponuję by był temat poświęcony samolotom w grze - ale nie ma sensu dzielić na każdy z osobna (za dużo tego), więc jedynie tematycznie... myśliwce*, bombowce.

Jak oceniacie te nową mapkę Korea? Dla mnie ok, jak coś się nawet zadzieje, to można ładnie uciec w górki i się schować. Czasem tylko tekstury są nieco zbyt rozmazane. Wczoraj też coś mocno wariowały pingi, miałem standard 600, ale tak od wieczora i dziś jest już ok znów. Obecnie dziwne, bo jak ładuje automatycznie to wali mnie do strony US, albo wybór ręczny. Chyba ze 2x na hmmm z 25 lotów, wstawiło mnie do ZSRR. Dzięki też temu jednak doszedłem do 13 lvl i mam już wreszcie Mustanga.

Ogólnie najlepsza maszyna z tych wszystkich jakie miałem po stronie US. Nie ma jednak co liczyć na jakieś ufo. Trzeba latać energetycznie, a będzie dobrze. Wnerwia pływający celownik, chyba wolę klasyczny, ale idzie się przyzwyczaić. Fajny silnik i uzbrojenie w miarę. Z Laparchem się w kołówce nie wygra, ale szanse są już większe.
Dziś też chyba rekord, widziałem 25.000 graczy.

Tak na marginesie: http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/17829-interface-in-game-view-from-vc/ Zapodałem takowy temat na Forum WT, co by w FRB usunąć wszelakie ikonki widoczne z poziomu kabiny (jeśli jest), ew. zastawić "friendly icon".
« Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2013, 01:32:06 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Piniol

• JG300
  • *
Odp: Odp: Sim (?) od Gaijina? World of Planes
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 20, 2013, 12:27:15 »
Polatałem wczoraj loty testowe na Lightningu. Siła nośna nie rośnie po opuszczeniu klap a samolot nie chce wytracać prędkości nawet po wyłączeniu silnika. Hamowanie na lotnisku to koszmar, nie można się zatrzymać. Zaczynam się niepokoić.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Odp: Odp: Sim (?) od Gaijina? World of Planes
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 20, 2013, 12:48:07 »
Taki lajf. Ja przyznam się bez bicia, że dynamiczne lądowania mi tak sobie wychodzą. W Ile sztuka była opanowana nieźle, pomachać ogonem lewo prawo, ślizg, coś bokiem i przyziemiamy w warunkach dogfight'u prawie tuż nad głową. Tutaj zdobywanie na początku lotnisk "z rozpędu" jest kłopotliwe, nie wiedzieć czemu. Wstyd mi. ;) Siara.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 20, 2013, 13:37:25 »
Lightning nie ma jeszcze fizyki.

« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 20, 2013, 14:25:07 »
O, a istnieje jakiś spis samolotów które posiadają, a które nie posiadają jeszcze fizyki?

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 20, 2013, 17:14:46 »
Ja chyba latam takimi niedorobionymi, albo muszę dopłacić - model lotu samolotów OK, już nie będę przesadzał, ale fizyka lotu pocisków - żenada! Nie wchodzą tam, gdzie chcę! Jakaś niedoróbka...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 20, 2013, 18:09:33 »
Jakaś dużo znaczącą aktualizacja odbyła się w USA i Rosji.
Nie ma żadnego updejtu, chyba, że wiesz coś co jest na procesie. Hmm?  :angel:

No to fajnie. Byłoby milej, gdyby można było polatać na full-real Japończykami. A tak zostaje arcade. :(
A na czym sz.p. YoYo zarabia tak dużo i punktów ma dużo, i levele wysokie? Czy to głównie spadający wrogowie, czy też sporo punktów można dostać za bombardowanie wojsk przeciwnika?   

Japończycy byli, ale przez chwilę. Pewnie wrócą, bo mieszają mapami tak co tydzień - półtora. Szybszą ilość pkt masz przy koncie Premium (warto wziąść sobie np. na 14 dni ale wtedy trzeba sporo latać. Dostajesz wtedy więcej wszystkiego i średnio wychodziło mi po 60.000 XP na misje, bywały i po 10.000XP ale i po 150.000XP. Mam też tam 80h online więc to kumulacja wszystkiego. Tylko myśliwce, bombowcami godzin wylatanych 0, ale we wszystko widzę czasem, że dobrze sobie radzi B-17 Miro4 rozwalając co się da, a w tym myśliwce :). Może kiedyś i ja spróbuję.

Polatałem wczoraj loty testowe na Lightningu. Siła nośna nie rośnie po opuszczeniu klap a samolot nie chce wytracać prędkości nawet po wyłączeniu silnika. Hamowanie na lotnisku to koszmar, nie można się zatrzymać. Zaczynam się niepokoić.

Wykończyłem swojego (X) P-38 całkowita liczbą punktów na doświadczenie na tę maszynę w walkach online. Więc daje radę, ale nie jest prostym samolotem. Fakt, że do lądowania trzeba podchodzić techniką (ja już w locie na nim wyłączałem silnik, próg pasa mijasz z v=200 km/h, wtedy się zmieści). Samo podejście obywa się lądując techniką nożycową, zatem hamuję kadłubem. Tak się też ląduje w realu szybkimi maszynami śmigłowymi (np. Extra, Christen Eagle), chociaż tutaj jest inny typ maszyny i klapy powinny być bardziej skuteczne. Reszta nie jest zła, fizyka przecież tutaj jest jak najbardziej, ale trzeba latać tylko energetycznie i nie wdawać się w walki kołowe. Bywało, że zarabiałem na nim i 140.000 XP w misji, więc tak naprawdę maszyna niezgorsza.

Ja chyba latam takimi niedorobionymi, albo muszę dopłacić - model lotu samolotów OK, już nie będę przesadzał, ale fizyka lotu pocisków - żenada! Nie wchodzą tam, gdzie chcę! Jakaś niedoróbka...
Czemu uważasz, że fizyka lotu pocisków jest zła? To nie RoF (brak rykoszetów), ale jak dla mnie tor lotu pocisków jest dokładnie zerżnięty z iłka.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Opinie o myśliwcach
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 23, 2013, 23:27:15 »

Dorobiłem się właśnie 109 G-10.

Jak dla mnie bajeczka poza F-4 jeśli chodzi o Messery (ale chciałbym też mieć K-14 z czasem).

O ile G-2 to tutaj niestabilne kowadło (chociaż też mi się dobrze latało i zdobyłem pełne XP na tej maszynie) to G-10 jest o wiele bardziej stabilnym samolotem, ale i bardziej zwrotnym (poza F-4). Bałem się nieco, że spartolili całą serię G po męczarni z G-2 ale jest ok już. Głównie mi chodzi o to że G-2 czasem zachowuje się niestabilnie i zrywa skrzydłem.
Miła odskocznia od poprzednich Messerów. W ogóle jak dla mnie Messerschmitty oraz Jaki i LaGG-3 mają bardzo dobry FM.

*Część można by tu przykleić ze starego wątku jeśli chodzi o opinie (any chętny? ; ) ).
« Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2013, 01:31:49 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline Piniol

• JG300
  • *
Odp: Opinie o myśliwcach
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 24, 2013, 13:16:53 »
Ja uwielbiałem Emila - strzelało się z tego świetnie. Odkąd przesiadłem się na Friedricha to nic nie mogę ustrzelić. Może dlatego, że gorsza widoczność do przodu?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 25, 2013, 00:56:52 »

A ja jeszcze skorzystałem z weekendowej promo i zakupiłem Iszaka, ale tę wersję I-16 typ 28 ze sperjowymi kaemami oraz dodatkowo 2x 20mm. W sumie fajnie się lata. Jako też, że ma bonusy w pkt. udało mi się na nim nawet dziś zebrać 147.000 XP, co jak na taki samolot (i 3 kille w tej misji) jest nieźle. Dobry bat na niemieckie parchy (jak ja je lobię po prostu!), o ile nie robią B&Z.
Bardziej też pod mapki CCCP vs Japan, bo akurat Iszak zrobi Zero, a Parch już nie bardzo, co zresztą było widać przed sobotą jakie wciry dostawali piloci 5FN. Minus maszyny - przydało by się jeszcze parę km/h więcej, oraz dość słaby widok do przodu, a jak się z TiR 6DOF wysuniemy do góry to widać ociosany jakby statecznik  :032: .

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 25, 2013, 15:08:39 »
Wydawać się może że najbardziej zwrotnym myśliwcem do 3poziomu jest Japońska Hayabusa. A jak ma sie sprawa jeśli weźmiemy myśliwce do 6 poziomu włącznie? Pytam bo jeszcze nie osiągnąłem tego pułapu, a chciałbym odreagować moje niepowodzenia na Historicalu (z joystickiem) na prostym i radosnym wskazywaniu myszką w Arcade :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 25, 2013, 15:17:11 »
Zero wykręci Hayabusę. Oba papierowe letadła, ale chyba Zera to wyższy poziom niż 6 lvl. To co mi przeszkadza w Zero to fatalne celowanie, gdzie bliski tor pocisków całkowicie zasłania nam silnik. Siedzimy dość głęboko w kabinie. Dlatego.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 04, 2013, 12:01:51 »
Walki z Japończykami na morzu uwydatniają słabe strony myśliwców USA. Jaka jest wasza ulubiona maszyna pokładowa?

Sam jak na razie latałem na F4F-4 Wildcat oraz F4U-1C Corsair. Oba, oczywiście mniej zwrotne niż Japońce, ale za to mocno nadrabiają uzbrojeniem. Wildcat 6xkm, Corsair 4x20mm. W pierwszym przypadku samolot bardziej zwrotny niż F4U, ale bez osłony żadnemu Zeru nie uciekniemy. Dobra za to widoczność do przodu i na boki. Jeśli chodzi o Wildcata także nie mamy co liczyć na prędkość. Samolot raczej przeciętny ale można na nim trochę punkcików też zarobić.

www.yoyosims.pl

Offline Jocker

• JG300
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 13, 2013, 00:16:59 »
Tak na marginesie...żaden amerykański samolot nie posiada własnego FM.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 13, 2013, 00:29:55 »
Tak na marginesie...żaden amerykański samolot nie posiada własnego FM.

Tzn? Co masz na myśli. Ja tu widzę, że część ma: https://docs.google.com/spreadsheet/lv?key=0Aik6UTGt_mj-dFlTS0NaZm1kMkYtellHM2E0ZG5UTWc#gid=0

www.yoyosims.pl