Autor Wątek: Aktualności, patche  (Przeczytany 70621 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Aktualności, patche
« Odpowiedź #60 dnia: Czerwca 12, 2013, 08:51:23 »
Dziwne, bo piszą o optymalizacji jeszcze większej po tym patchu. Wczoraj lataliśmy od 17-2:00h i chodziło cacy, a nowe chmury są o wiele lepsze niż poprzednio. Fajnie, że to poprawili. Może jednak obecnie bardziej liczy się karta graficzna, ja jednak nie doświadczyłem żadnych zaciachów, a wręcz mam wrażenie, że wszystko dzieje się tak jakby o 20% szybciej.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #61 dnia: Czerwca 12, 2013, 10:34:45 »
Może jednak obecnie bardziej liczy się karta graficzna, ja jednak nie doświadczyłem żadnych zaciachów, a wręcz mam wrażenie, że wszystko dzieje się tak jakby o 20% szybciej.
Może w tym coś jest, bo po instalacji 1.31 miałem komunikat, aby zainstalować nowe sterowniki do grafiki.
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: Czerwca 12, 2013, 11:29:00 »
Yoyo, wczoraj mówiłeś że szybkość rozgrywki wzrosła a nie realne FPS - jakby podkręcili czas z x1 na np. 1.5. Ktoś to jeszcze odczuł?

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #63 dnia: Czerwca 12, 2013, 12:57:05 »
Tak, o tym mówię właśnie, FPS'y to ja zawsze miałem na 60 stałe. Jakby chcieli podnieść dynamikę? Albo to może efekt, że ostatnio latam na An-2 :D, gdzie wszystko się dzieje w żółwim czasie.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #64 dnia: Czerwca 12, 2013, 13:19:33 »
Tez doświadczyłem spadku FPS, pomógł powrót do starszych sterowników Nvidia. Gra krzyczy że są za stare ale działa. Jest podobnie jak przed "spaczowaniem".

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #65 dnia: Czerwca 12, 2013, 17:02:26 »
Tez doświadczyłem spadku FPS, pomógł powrót do starszych sterowników Nvidia. Gra krzyczy że są za stare ale działa. Jest podobnie jak przed "spaczowaniem".
...a konkretnie jaka wersję sterowników zainstalowałeś?
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

« Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 12, 2013, 17:30:51 »
WT po nowym patchu :)
http://www.youtube.com/watch?v=iQDYcy0dv4w
Tylko nie bić :)
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

« Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 13, 2013, 12:31:08 »
Czołem,

nie macie wrażenia że w nowym patchu częściej zdarzają się trafienia w pilota? Z moich ostatnich śmierci większość była właśnie przez headshoty :) Wcześniej się to nie zdarzało.

Z innych obserwacji:
Wzrosła skuteczność niemieckich działek 20mm.
D13stka potrafi zawijać się w kora nawet w czasie rolla przy dużej prędkości.
Wzrosła szansa na złą pogodę.
Nowe chmury są fajne, ale czasem widać przez nie punkty oraz dymy.

To chyba tyle, z tego co pamiętam.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 13, 2013, 12:48:09 »
O, KsiegowyMorderca się tu zjawił, nicka pamiętam z gry.

Tak, teraz są headshoty w pilota - to w związku ze zmianami w modelu zniszczeń :). A zmiany w chmurkach bardzo fajne, teraz nie znika nam nagle przeciwnik, sam się też zdziwiłem, jak ktoś mnie zdjął w chmurze, a sobie ładnie i spokojnie leciałem. Znika się ew. stopniowo i są prześwity.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #69 dnia: Czerwca 13, 2013, 14:01:01 »
...a konkretnie jaka wersję sterowników zainstalowałeś?

-zainstalowałem  najnowsze 320.18
-po czym powróciłem do archaicznego już dość 295.73
-jak czytałem na forach nvidia jazdy z FPS drop zaczynały się w wersjach nowszych niż 314 (ale tego nie sprawdziłem, jak sprawuje się 314)
-zapewne na starszych sterach nie będziesz miał tych wszystkich nowinek fx graficznych

« Odpowiedź #70 dnia: Sierpnia 07, 2013, 19:44:38 »
Dzisiaj 1.33.

Offline Jocker

• JG300
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: Października 13, 2013, 01:26:41 »

« Odpowiedź #72 dnia: Listopada 13, 2013, 11:04:39 »
War Thunder zmierza na PS4. Premiera pod koniec roku i co najważniejsze na serwerach nie będzie podziału na platformy. Konsolarze będą latać razem z PeCeciarzami. Nie wiem jak PC-towe joye będą działać na PS4 więc nastawiam się na sterowanie padem. Da się na tym latać w trybie Full Real?

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #73 dnia: Listopada 13, 2013, 12:05:26 »
Da się, myszka też latają na FR. Choc śmiechu z niektórymi jest już przy starcie co niemiara  ;)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: Listopada 13, 2013, 12:50:56 »
Miałem kolegę w składzie co latał na padzie w 1946 i jednego Rosjanina na myszce. To byli wirtuozi...
A z tymi startami w WT to Rutkov masz rację. Na początku się zastanawiałem - WTF?