Autor Wątek: Aktualności, patche  (Przeczytany 70589 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Aktualności, patche
« Odpowiedź #195 dnia: Listopada 29, 2020, 22:05:53 »
Trofiejne  ;D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #196 dnia: Listopada 30, 2020, 11:47:39 »
... No i wychwalane tu dźwięki są dobre dla czołgów, ale dla samolotów to jakiś krok wstecz - silnik zdecydowanie za cicho, broń i odgłosy kół też. Tu iłek chyba robi to lepiej. Albo ja się przyzwyczaiłem...
Dźwięki można regulować wg własnych preferencji w menu "Options" zakładka "Sound":

W tym najbardziej kontrowersyjna opcja - możliwość regulacji głośności silników innych graczy. To jest chore i to co najbardziej mnie denerwuje w tej grze.
I moja prywatna ocena - ostatni patch,  przyniósł również dużo błędów w tym i w dźwiękach. Jest to chyba najbardziej "zbugowany" z dotychczas wydanych - zbyt dużo zmian nie tylko grafiki.
Potrzeba kilku tygodni aby GJN ogarnął ten chaos
Co do wyboru maszyn - wszedłem dziś w Simulator Battles dla samolotów, była mapa z jakąś linią frontu, walka, wszytko OK. Nawet było tak po 5-8 osób ale chyba wszyscy - i niebiescy i czerwoni - mieli niemieckie samoloty! W każdym bądź razie tak mi się pokazywało w rogu jak ktoś coś zniszczył, wszyscy czerwoni mieli faszystowskie samoloty. :)
Wg mnie są dwie możliwosci:
1. Wszedłeś do bitwy, którą opisałem w moim poprzednim poście, na obrazku (2) - "Rooms created by players" - i to całkiem "porąbaną" bitwę, tzn. dopuszczającą po obydwu stronach wszystkie nacje - takie też się zdarzają - tak jak na obrazku poniżej. Nigdy nie wchodzę do takiej bitwy.

2. Wszedłeś do "historycznej" bitwy w której gracze strony Alies nagminnie używają maszyn zdobycznych GER. I to jest również możliwe - moim zdaniem, po ostatnim patch'u germańska broń dostała buff'a, a półcalówki nerf'a.
Stąd częstsze niż zwykle korzystanie z maszyn zdobycznych GER - bo są obecnie dużo lepsze, skuteczniejsze...

Oto przykład z poprzedniego tygodnia. Po osiągnięciu we wtorek stroną GER b. dobrego jak na moje możliwości wyniku K/D 9:0, zrobiłem sobie dzień przerwy.
W czwartek zagrałem dla odmiany USA II tier... W niecałe pół godziny tylko 1 kill i 4 KIA w tym 3 razy przez AI snajperów (2x Dornier i Bf 110 C-7). Krótka seria AI, mój samolocik pali się i gleba... Karabinki 7 mm GER AI strzelców są obecnie (szczególnie w weekend'y  ;) ) lepsze niż półcalówki gracza. Zresztą to nie pierwszy raz tak jest. Zależy w którą stronę Ivan przesunie suwak odpowiedzialny za celność danej broni, danej nacji...
Po ostatnim patch'u, gra inną nacją niż GER to pewna przegrana (z małymi wyjątkami)...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #197 dnia: Listopada 30, 2020, 12:06:27 »
Trofiejne  ;D

Latałeś może tu w VR?

Ps. mnie niestety to razi, że można latać na ptakach, które nie były stosowane przez daną nację i online to przekreśla tytuł całkowicie. Kiedyś jak jeszcze w WT się bawiłem, to nie było po prostu opcji, by ktoś latając jako Japsy miał La-7, obojętnie czy zdobyczny czy nie. Miał swoje drzewko narodowe i mógł wybierać tyko z niego. Nawet samoloty premium były tak skrojone, że nic innego nie szło wybrać jak tylko ew. rozwinięcia obecnych konstrukcji z drzewka lub jakieś nowe konstrukcje, ale danego kraju. A nie Polska'39 walcząca na Fokach ;>. To mnie całkowicie zniechęca, a blisko rok na ostrym katowaniu tego pseudo sima, czy gry w klimatach lotniczych spędziłem. Szkoda, że poszli w tę stronę i całkowicie tego nie rozumiem. No ale pewnie to pomysł dla $$$. To już SW: Squadrons robi to lepiej obecnie (dlatego na te chwilę w ramach szybkiej pukawki między colą, a popcornem czyli na lajcie wolę to), tutaj mamy jasny podział, taki jak był w filmach.
« Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2020, 12:14:50 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #198 dnia: Listopada 30, 2020, 12:19:13 »
Latałeś może tu w VR?

Nie, WT odpalam tylko raz na jakiś czas, żeby pooglądać sobie modele 3D :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #199 dnia: Listopada 30, 2020, 12:21:33 »
nie było po prostu opcji, by ktoś latając jako Japsy miał La-7, obojętnie czy zdobyczny czy nie. Miał swoje drzewko narodowe i mógł wybierać tylko z niego.

Dalej jesteś ograniczony do drzewka danego kraju, problem w tym że w tych drzewkach pojawia się coraz więcej zdobycznych maszyn.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #200 dnia: Listopada 30, 2020, 12:51:25 »
Dalej jesteś ograniczony do drzewka danego kraju, problem w tym że w tych drzewkach pojawia się coraz więcej zdobycznych maszyn.

To jaki to ma sens, jak cała jedna strona lata na "zdobycznych", czyli takich jak strona przeciwna ;D. Pomysł absurdalny.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #201 dnia: Listopada 30, 2020, 13:46:06 »
Tak, wszedłem do "historycznej" bitwy, w której gracze czerwoni nagminnie używają maszyn niebieskich. Może nie wszyscy, po tamtej stronie było z 8 graczy, a widziałem tylko informacje o ich "sukcesach". Widziałem na 100% Me-410, jakieś Do i Fw 190. Sam zestrzeliłem Foką "Niemca". :)

Dzięki za te opcje dźwięku, podrasuję ustawienia. Pewnie do gry online najlepiej swój silnik na minimum a innych na maksimum. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #202 dnia: Listopada 30, 2020, 14:07:39 »
To jaki to ma sens, jak cała jedna strona lata na "zdobycznych", czyli takich jak strona przeciwna ;D. Pomysł absurdalny.
Powinno być tak, że obie strony muszą latać na zdobycznych tylko. Wtedy byłoby ok
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #203 dnia: Listopada 30, 2020, 15:21:41 »
możliwość regulacji głośności silników innych graczy. To jest chore i to co najbardziej mnie denerwuje w tej grze.

Najbardziej poroniony pomysł w WT. Głównie dlatego dałem sobie spokój z lataniem w SB Air. Jedyna szansa żeby zaskoczyć przeciwnika to wyłączyć silnik, ale musimy mieć przewagę wysokości. Niestety większość gra w AB i RB i to pod nich WT jest rozwijany.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #204 dnia: Listopada 30, 2020, 19:50:51 »
Po poczytaniu o tych wszystkich poprawkach i usprawnieniach zainstalowałem dziś. Pobyło może z 30 min. i poszło do kosza.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #205 dnia: Listopada 30, 2020, 20:13:03 »
Niepotrzebnie. Ta gra ma nadal potencjał, czołgi są nawet spoko, a samoloty... No cóż, nawet w obecnej konfiguracji dają możliwość budowania misji dla siebie i swoich przyjaciół, i dobrej zabawy razem, w swoim gronie, ze swoim planeset'em... Ale ja gram losowo, z doskoku, więc cóż... jest jak jest. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #206 dnia: Listopada 30, 2020, 22:35:43 »
Powinno być tak, że obie strony muszą latać na zdobycznych tylko. Wtedy byłoby ok
:icon_smile:  :564:
Jeżeli chodzi o zdobyczne - w tym szaleństwie też jest metoda. Oczywiście są głównie dla "$$$" - w końcu WT jest grą darmową, GJN musi jakoś zarobić - nie są wszak filantropami.
Ale w okresach zachwianego przez devs'ów balansu, a zdarza się to nie tak rzadko, możliwość wykorzystania zdobycznej, bardziej efektywnej w danym momencie maszyny, pozwala na wyrównanie szans drużyn.

Sam byłem w przeszłości świadkiem takich bitew, że nad Sycylią zestrzelenia były prawie tylko przez Bf-ki F-4, zarówno GER jak US... Maszyny z pół-calówkami były wtedy bezużyteczne... Po jakiś 2 tyg. ktoś z GJN zczaił problem i suwaki 0,5' szły w prawo, GER MG w lewo. Prawie każdy strzał z półcalówki zapalał, a z MG niewiele robiły... I tak na zmianę dla balansu by GJN :) Trzeba do tego przywyknąć albo dać sobie spokój - jest tyle innych lepszych, ciekawszych, bardziej wciągających gier..

Wydawało mi się, że dość wyraźnie napisałem - na wszelki wypadek powtórzę - WT nie jest grą dla prawdziwych symulantów.

A tak obecnie sieją zniszczenie GER działka 20 mm MG FF/M...

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #207 dnia: Grudnia 01, 2020, 22:20:45 »
Oooo! Te ustawienia dźwięku rzeczywiście przywróciły słuszną głośność silnika. Dla ciekawości sprawdziłem ustawienia minimum dla siebie, maksimum dla innych - i rzeczywiście wiele to daje. Nawet jak jesteś w czołgu. Wielce pomocne. Bez sensu, ale wielce pomocne. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #208 dnia: Grudnia 02, 2020, 19:30:22 »
Dla ciekawości sprawdziłem ustawienia minimum dla siebie, maksimum dla innych - i rzeczywiście wiele to daje. Nawet jak jesteś w czołgu. Wielce pomocne. Bez sensu, ale wielce pomocne. :)
W samolocie nie do końca to jest pomocne. Po wielu próbach mam ustawioną głośność silników tak jak na rys. powyżej - głośność silników innych graczy na ok 1/4. Czasami tylko zmniejszę głośność własnego silnika.
Przy ustawionej głośności silników innych graczy na full za bardzo cierpiały kręgi szyjne od ciągłego rozglądania. Szukałem przeciwnika blisko na 6-ej, kręciłem głową nie mogąc go dostrzec, a tymczasem był wysoko ponad tys. m - można się nabawić nerwicy. Bardziej to przeszkadzało niż pomagało...
Kilka patch'y temu wprowadzono nowe efekty dźwiękowe np. odbicia dźwięków od wody. Na takiej  Sycylii, w okolicy jeziorka na środku mapy, wzmocniony odgłos silnika wprowadzał w błąd, otaczał, słychać go było ze wszystkich stron - efekt łazienki. Podobnie na Montmedy - rzeki...
Obecnie bardziej zawierzam swoistemu 6-mu zmysłowi gracza, który podpowiada mi kiedy należy sprawdzić "szóstą". Szkoda tylko, że czasami podpowiada z opóźnieniem :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #209 dnia: Września 19, 2022, 22:56:32 »
Wpadł mi jakiś trailerek na YT. Dodali Su-25 i nie powiem, filmy to umieją robić do tego WT :o, nawet nie wiem czy nie lepszy od niejednego z DCS-a: https://youtu.be/0UODJDtCPiE (muzyka dobrana genialnie i w ogóle). Ehhh... gdyby nie te dziady co rządzą tym krajem, teraz to mam jakiś taki niesmak jak widzę czerwoną gwiazdę, chociaż zakończenie filmiku... mnie trochę zastanowiło, przypadek?
« Ostatnia zmiana: Września 20, 2022, 08:12:56 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl