Autor Wątek: ARMA 3  (Przeczytany 65326 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: ARMA 3
« Odpowiedź #105 dnia: Września 14, 2013, 14:09:52 »
Napaliłem się na ArmA, jako beta pokazała dużo. Niestety, na multiplayer mapach w becie jak jest +20 graczy to gra zacina niemiłosiernie. Zniknął napis beta - super, teraz to pogram.
Co się okazało? Dno
Dalej pełno bugów, jeszcze bardziej zacina, żadnych nowych pojazdów.
Teraz bym nie kupił tej gry. Rozumiem, że przez sytuację z Grecją narobili sobie problemów, ale to niech przesuną premierę, a nie wypuszczają babola.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #106 dnia: Września 14, 2013, 15:09:19 »
Żadnych nowych pojazdów? Czołgi, artyleria, samolot. Mało?
U mnie jest płynniej niż w alfie i wczesnej becie. Jestem zadowolony.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #107 dnia: Września 14, 2013, 16:19:41 »
No ja instaluję właśnie. Jakieś Wasze screeny ustawień grafy co by nie testować przez pół dnia jak ustawić to wszystko żeby nie mieć 15 fps?

Muszę dać im jednak i tak na początek dużego minusa, jeden dla BI, a drugi dla CDP.

Dla BI za to, że brak kampanii dla jednego gracza. Co oni z tego chcą zrobić BF4? Niby ma coś wyjść jako uzupełnienie, ale sorry, puścili nieco na bezczela niepełny produkt by zmieścić się w dacie, bo kampania była początkowo zapowiadana i nie było jej w becie (porównanie rożnych wersji na Steam jak były jeszcze preordery), a nigdzie nie widzę, żeby było napisane, że nie ma Kampanii SP (wręcz odwrotnie: Dzięki tej produkcji ponownie mamy okazję stać się uczestnikiem współczesnego konfliktu zbrojnego, sprawdzając swoje umiejętności w rozbudowanej kampanii fabularnej...) , dopiero zaczęto coś tam przed wakacjami przebąkiwać, że chyba nie zdążą - ale nie śledziłem tematu, w końcu to było 3 miesiące temu. Klimat w kampaniach ArmY był zawsze super więc po prostu rzut na kasę w tej chwili, może nie każdy doczyta, nie zauważy, a i tak weźmie, najwyżej się potem dorzuci za miesiąc w ramach jakiegoś patcha (wiadomo, wtedy będą mieli już mniejsze ciśnienie). Porażka :\.

Specjalnie czekałem na boxa bo lubię czytać w wannie papierowe instrukcje ;>. I co? Ni ma! Jedynie cedek i karta z kodem. Bardzo słabe wydanie, na pudełku także nie ma żadnych informacji tak naprawdę jakie tryby i co gra zawiera, jedynie jakieś slogany w stylu "to jest wojna", "walcz na mapie Altis i Stratis", "stwórz własny scenariusz"... . Potraktowano ten tytuł mocno po macoszemu.

A i jeszcze na pudełku podoba mi się napis : "kontynuacja nagradzanej strzelaniny militarnej"...
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #108 dnia: Września 14, 2013, 17:13:34 »
Ostatnia dobra ich kampania to była w Operacji Flashpoint ;). Moim zdaniem twórcy poszli przede wszystkim w coopa. Chyba największa frajda z tej gry. Po kilku ostatnich sesjach w ogóle nie ciągnęło mnie to singla. Jakoś tak... za samotnie.

Oczywiści do coopa trzeba ludzi. Ale od czego jest Taktyczna Sobota?  :chucknorris:
That's Vietnam music... can't we get our own music?

« Odpowiedź #109 dnia: Września 14, 2013, 17:19:01 »
No ja instaluję właśnie. Jakieś Wasze screeny ustawień grafy co by nie testować przez pół dnia jak ustawić to wszystko żeby nie mieć 15 fps?

Muszę dać im jednak i tak na początek dużego minusa, jeden dla BI, a drugi dla CDP.

Dla BI za to, że brak kampanii dla jednego gracza. Co oni z tego chcą zrobić BF4? Niby ma coś wyjść jako uzupełnienie, ale sorry, puścili nieco na bezczela niepełny produkt by zmieścić się w dacie, bo kampania była początkowo zapowiadana i nie było jej w becie (porównanie rożnych wersji na Steam jak były jeszcze preordery), a nigdzie nie widzę, żeby było napisane, że nie ma Kampanii SP (wręcz odwrotnie: Dzięki tej produkcji ponownie mamy okazję stać się uczestnikiem współczesnego konfliktu zbrojnego, sprawdzając swoje umiejętności w rozbudowanej kampanii fabularnej...) , dopiero zaczęto coś tam przed wakacjami przebąkiwać, że chyba nie zdążą - ale nie śledziłem tematu, w końcu to było 3 miesiące temu. Klimat w kampaniach ArmY był zawsze super więc po prostu rzut na kasę w tej chwili, może nie każdy doczyta, nie zauważy, a i tak weźmie, najwyżej się potem dorzuci za miesiąc w ramach jakiegoś patcha (wiadomo, wtedy będą mieli już mniejsze ciśnienie). Porażka :\.

Specjalnie czekałem na boxa bo lubię czytać w wannie papierowe instrukcje ;>. I co? Ni ma! Jedynie cedek i karta z kodem. Bardzo słabe wydanie, na pudełku także nie ma żadnych informacji tak naprawdę jakie tryby i co gra zawiera, jedynie jakieś slogany w stylu "to jest wojna", "walcz na mapie Altis i Stratis", "stwórz własny scenariusz"... . Potraktowano ten tytuł mocno po macoszemu.

A i jeszcze na pudełku podoba mi się napis : "kontynuacja nagradzanej strzelaniny militarnej"...

SSAO na najwyżej standard, bo wyżej mocno lecą fps'y.
Same PPAA, albo FSAA + ATOC.
Do tego zasięg widzenia do sprawdzenia.

Ogólnie podobnie to wszystko działa jak w Armie 2, tyle tylko, że marnie obsługuje procesory wielordzeniowe.

Edit: Manual w wersji cyfrowej pewnie znalazłeś? 16 stron i jaki cholernie przydatny ;-)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #110 dnia: Września 14, 2013, 17:43:59 »
Ostatnia dobra ich kampania to była w Operacji Flashpoint ;). Moim zdaniem twórcy poszli przede wszystkim w coopa. Chyba największa frajda z tej gry. Po kilku ostatnich sesjach w ogóle nie ciągnęło mnie to singla. Jakoś tak... za samotnie.

Oczywiści do coopa trzeba ludzi. Ale od czego jest Taktyczna Sobota?  :chucknorris:

Spoko ogarnę i będę Uziel, może nie dziś.

@Caldur, zainstalowałem, FPS'y mam okej - na Ultra podczas biegu dalej jest 50, a tak nawet i czasem do 80 mi dochodziły, widzę, że synchronizacja pionowa sporo zabiera, wtedy na tym Ultra spada mi do 35 podczas biegu, jak stoję 60.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #111 dnia: Września 14, 2013, 20:11:15 »
Widzę, że pole walki jest realistyczne :) lol - http://www.youtube.com/watch?v=x86mpYxfQQ0#t=100

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #112 dnia: Września 14, 2013, 22:24:37 »
Widzę, że pole walki jest realistyczne :) lol - http://www.youtube.com/watch?v=x86mpYxfQQ0#t=100

Hehe, dobre, ale co by nie było gierka jest pięknie zrobiona. Polatałem nad tą większą mapką. Cudo.
Widziałem też buga online - palący się śmigłowiec z wyłączonym rotorem w zwisie, nie kwapił się spaść pomimo, że był czarnym wrakiem.

PS.
W multi niestety widzę, że już tak ładnie z FPS'ami nie jest :\ jak jest dużo graczy.
« Ostatnia zmiana: Września 15, 2013, 12:53:04 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Września 15, 2013, 14:33:05 »
Multi zależy od misji, jak misja jest zawalona jakimiś dziwnymi skryptami, to muli.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #114 dnia: Września 16, 2013, 20:11:03 »
Na gryonline wrzucili recenzję po premierze: http://www.gry-online.pl/S020.asp?ID=9228 . Może ocena jak dla mnie jest krzywdząca (6.5/10) ale zgodzę się z treścią jeśli chodzi o zawartość na dzień premiery.

Multi zależy od misji, jak misja jest zawalona jakimiś dziwnymi skryptami, to muli.

Tutaj też napisali, że multi bardziej muli jednak.

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: Września 16, 2013, 23:30:02 »
Ja dziś kliknąłem sobie autodetect w opcjach graficznych i wszystko poszło na ultra. Widoczność 3800. Szału jeśli idzie o klatki to nie ma, ale cały czas mam powyżej 30 - gra się zupełnie komfortowo i gra wygląda obłędnie. W mutli też było tak grane i zero zacinek i klatkowania. Powiedziałbym, że jak na ten konkretny engine, to optymalizacja jest bardzo dobra, a że trzeba mieć maszynę potwora? Jakoś przy Crysisie nikt nie narzeka na kosmiczne wymagania, więc co się ludziska czepiają Army?

Z recenzją się zgadzam, ale z oceną końcową zdecydowanie nie. Ta gra zasługuje na solidne 8 minimum, bo to chyba pierwsza Arma, która mimo braku kampanii i contentu działa, a w dodatku dostarcza naprawdę masę rozrywki. Sama w sobie Arma 3 jest bardzo dobra, po prostu wszyscy oczekiwali czegoś więcej, a że ludziska siedzą w niej od alfy, to wersja 1.0 nie zaskoczyła kompletnie niczym, poza tym, że braki raportowane pół roku temu nie zostały załatane.

« Odpowiedź #116 dnia: Września 17, 2013, 08:30:35 »
Powiedziałbym, że jak na ten konkretny engine, to optymalizacja jest bardzo dobra, a że trzeba mieć maszynę potwora?
Optymalizacja bardzo dobra? Włącz "Managera zadań Windows", zakładkę "Wydajność". Potem uruchom coś co pokazuje wykorzystanie GPU, na przykład MSI Afterburnera. Odpal Armę 3 i pobiegaj trochę po polu bitwy. Moja "maszyna potwór" jest obciążana w okolicach 20-30% (CPU) i 40% (2x GPU) - trochę to przykre bo większe bęcki mojemu komputerowi wstawia Cywilizacja 5.
Straszliwie kulejąca optymalizacja to najstarsza bolączka silnika Poseidon/Real Virtuality. Gracze męczyli się z nią już w Operation Flashpoint i stanowi spory problem przy większej ilości skryptów czy jednostek AI. :/

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: Września 17, 2013, 10:35:05 »
Zgoda, ale jak już powiedziałem, jak na ten konkretny engine (jak sam napisałeś, ssie on od czasu Flashpointa) to i tak nieźle.

« Odpowiedź #118 dnia: Września 17, 2013, 10:51:22 »
Oczywiście nie zmienia to faktu, że wg mnie ArmA 3 jest świetna i czuję w niej klimacik Flashpointa, którego tak bardzo brakowało w ArmA i ArmA 2.
Tutaj można zobaczyć jaki ze mnie drętwiak (miałem długą przerwę od produkcji BISu) ale frajda i tak była spora.

« Odpowiedź #119 dnia: Września 17, 2013, 19:08:14 »
Czy ktoś ma wiedzę co zawiera wersja "Specjalna" od cdp? Nabyłem taką w MM i szczerze mówiąc nic specjalnego w niej nie widzę, zero dodatków i bonusów... nie kumam w czym to jest taki "specjal", a może tak mają wszyscy?